Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, nevíte některá jaký je rozdíl mezi Umělým mlékem 1 a 2? vím že 2 je od 6.měsíce. ale jestli více zasycuje jaké je tam dávkování atd?
Mají rozdílné složení co se týká vitamínů, tuků, sacharidů… a i výživnosti. tak aby to vyhovovalo potřebám v daném věku, dávkování je stejné u všech druhů(1odměrka na 30ml)
Na mé krabici 2 (ještě nepoužíváme), je nejmíň 180ml a 6 odměrek. jistě máš dávkování i na své krabici
Zatím, dceři jsou 4 měsíce, jsme na 1 stačí 150ml, takže za cca 2 měsíce bude těch 180ml akorát
Děkuju.. jj je to tam, no můj špuntík má 6 týdnů a pije 120ml + čaj cca 20-30ml co 3 hodiny, jak ji dám těch 90ml chce ještě. tak jsem si říkala jestli to mlíčko není hladové a nebo jestli to je normální.
No a ted vypila 120ml a hledala ještě tak jsem dodělala 30ml a jak saje..
@Eleanora1988 píše:
No a ted vypila 120ml a hledala ještě tak jsem dodělala 30ml a jak saje..
Ahoj já mám doma 8 týdenního a vypije 120-140 ml co 3-3,5 hodiny jsou vyjímky když máme delší rozestup cca 5 hodin tak už asi dvakrát vypil 200 ml ![]()
Tak udělej víc a je to, mudra mi říkala, ať dělám mlíka víc, že dítko ví samo nejlépe, kolik toho potřebuje
. Na tabulky nehledím, neb dcera i do výšky, váhy a věku je naprosto mimo ![]()
@Eleanora1988
mliko urcite hladove neni, plne pokryje potreby az do tech 6 mesicu. ja bych spis vynechala ten caj, dokud nema prikrmy, tak zadne jine tekutiny nepotrebuje. cajem si zaplni bricho, pritom ho to nezasyti.
o mleku c.2 vubec zatim neuvazuj…
Proste delej vic, deti fakt nejsou tabulkove. nas prcek se „bavi“ tak, ze jednou vypije 180, jednou ani ne 120 (ma 5 mesicu). proste delam to maximum, co vypije a v polovine pripadu vylivam tolik mlika, ze by to uzivilo kocoura ![]()
taky muze mit spurt a za tyden ti zase bude pit daleko min nez ted. hrozne se to meni…
Ahoj, když dáš jedničku i po půl roce, tak to neva (např. máš-li koupeno víc balení a chceš dobrat), ale dvojka se nesmí dávat před půl rokem, nadělalo by to dost paseku v bříšku. Jo a nesmí se míchat (např. odměrka jedničky a dvě odměrky dvojky, ale to je jasný
)
@Eleanora1988 píše:
Děkuju.. jj je to tam, no můj špuntík má 6 týdnů a pije 120ml + čaj cca 20-30ml co 3 hodiny, jak ji dám těch 90ml chce ještě. tak jsem si říkala jestli to mlíčko není hladové a nebo jestli to je normální.
Elisce jsou 3 tydny a vypije 100ml (nekdy mene, tak 70ml, ale min uz ne). Delam stabilne tech 100ml, ale pomalu zacnu delat i vic, protoze obcas se stane, ze jeste ma hlad nebo ma hlad driv… Taky mi to pripada hodne, ale ona mela dost malou porodni vahu, navic nedonosena, takze to dohani… ![]()
Obecne se doporucuje delat vic, ze i kdyz nevypiji vsechno, tak je lepsi nechat tu korekci na nich, ze vedi, kolik v tu chvili potrebuji… ![]()
Děkuju holky.. mám první tak ještě nevím co a jak, tak se radši na všechno ptám…
Holky nepotřebujete některá nutrilon 3 (banán) a 4 (vanilka), mamča nevěděla, že 2 není od 2. měsíců, ale až od 6., tak že mi koupila pro malou 2 krabice 2 a 2 trojky a je mi to k ničemu, malé jsou teprve 3 měsíce. ![]()
@Eleanora1988 tééda koukam na tvou tabulku, mala asi pekne basti co? nam jsou 4tydny a vic jak 90ml nevypije, standartne tak tech 80ml..ale ja dokrmuju, a dokrm prece jen vic zasyti…Bud rada ze hezky basti, ja bych taky rada pridala ale zkousela jsem ji dat 100ml a to vyzvracela…V noci spí, vzbudi se max. jednou po 4-5hodinach, spime tech 7-8hodin…Pribira tak normalne 200-300g za tyden-10dni…coz mi prijde otimalni..V noci kdyz ji budim já sama tak se bud nevzbudi nebo si cucne a plive to takze ji nechavam no
Jinak mela Nutrilon 1 - ale byla zacpana tak jsem ted presla na Sunar Nutradefense 1, pry se po nem lepe vypraznuji…tak uvidime…