Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj zkušené maminky, chci se zeptat, jak postupovat, když chci přestat kojit. Syn má 4,5 měsíce. Ale je hodně neklidný, u kojení vyvádí. Hezky jí jen v noci. Přes den moc nesní. Já jsem psychicky hodně špatná…On je hodně náročný, neustále vyžaduje moji pozornost, chce se nosit a pořád poplakává…Nic nestíhám. Nervy mám už v kýblu…
Trpíme na bolesti bříška. Jaké UM vybrat? Zkoušela jsem párkrát Nutrilon, ale nemůžu říct, že by se v klidu najedl. Kroutil se i při flašce.
@Anonymní píše:
Ahoj zkušené maminky, chci se zeptat, jak postupovat, když chci přestat kojit. Syn má 4,5 měsíce. Ale je hodně neklidný, u kojení vyvádí. Hezky jí jen v noci. Přes den moc nesní. Já jsem psychicky hodně špatná…On je hodně náročný, neustále vyžaduje moji pozornost, chce se nosit a pořád poplakává…Nic nestíhám. Nervy mám už v kýblu…
Trpíme na bolesti bříška. Jaké UM vybrat? Zkoušela jsem párkrát Nutrilon, ale nemůžu říct, že by se v klidu najedl. Kroutil se i při flašce.
Ahojky, tak já to mám podobné, jako slečna (paní
) jaja87, mléko odešlo samo, ale co jsem slyšela, lékař ti může na zastavení laktace napsat prášky. Ale já dokrmovala Bebou, a pak mléko úplně odešlo a malá je plně na Bebě…
Ale jaké mléko bude malému sedět, to už musíš odzkoušet
přeji pevné nervy a hodně štěstí ![]()
Tak pokud se kroutil i při flašce tak nevím co si pomůžeš když přestaneš kojit. pokud nehubne myslím že bych s um nezačínala. Pokud ty jsi uzlík nervů tak pak je neklidné i dítě
No a na tvou otázku odpovím že já dávám Sunar a chutná. Jinak vůbec nerozumím proč anonym ![]()
Taky nevím. Mám dceru 9 a 1/2 měsíce starou a jsem těhotná. Snažím se ji naučit na UM, ale tvrdošíjně odmítá. Po mém mlíčku má teď stolici asi 4× denně. Asi tedy holt nebude mít žádné mlíčko a budeme dohánět jogurtama apod.
Co se týče malého a bolesti bříška, zkusila bych s ním co nejvíce cvičit, aby se začal co nejvíce pohybovat a pak to prdění jde samo ![]()
Nepřestávala bych kojit. dcera byla a je pořád hodně náročná. A i když jsem na začátku chtěla s kojením přestat, tak jsem si to naopak později moc pochvalovala…to neustálé vyvařování flašek, chystání vody, kolik toho dát, a v neposlední řadě to stojí dost peněz.
když mi dcerka začala v osm měsících blbnout a vstávat v noci po hodině, tak sem hodila prso a aspoň jsem se vyspala…to už s flaškou nepůjde…
![]()
edit: od 13 měsíců má sunar, takže porovnání kojení a UM mám
Příspěvek upraven 17.02.13 v 18:07
Dcera odmítá UM i jakoukoliv lahev, je jí necelých 18m., asi to chce zkoušet, zkoušet a zkoušet…
Ja prestavala asi mesic…proste sem dycky vynechala jedno kojeni a misto toho dala flasku…davala sem prvne nutrilon pak sunar. pokud chces prestat rychle tak dojdi na gyndu a daji ti prasky…neboj hlady neumre..nejaky UM mu chutnat bude kdyz prestanes kojit
pro me to teda byla taky velka uleva..kojeni me nikdy nechytlo.
No a když se kroutí i u flašky, tak kde je výhoda? Já vidí jen samé nevýhody. Děti tohle zkrátka dělají, v tomto věku jsou už živější, zajímají je věci kolem. Kojila bych v klidné tiché nejlíp setmělé místnosti a spíš než UM bych začla zavádět příkrmy.
Jinak přestat kojit, myslím, že by to mělo jít samo postupně, přiložíš dítě na tak dlouho, co psychicky zvládneš a dokrmíš UM. Kde není poptávka, tak brzy začne klesat nabídka. Můžeš třeba pít šalvějový čaj, ten zastavuje laktaci, snížit svůj pitný režim, důležité je, aby v prsu zbývalo mléko, tělo zaregistruje, že o něj není zájem, ale dát si pozor na zatvrdliny.
Nicméně, já bych to fakt nedělala, pokud se mi i 3m furt chytá, pouští, tak řeknu dost, hlad nemáš, jdem něco dělat, když pak nabídnu třeba za půl hodiny, tak už ten hlad má a jí normálně. Násilím mu kozu cpát nebudu, ať se sám rozhodne. On brzo pochopí, že buď se bude dlabat ve vší slušnosti nebo nic nebude.
Kdyz blbne i pri lahvicce, neprestavala bych. Nekojene deti by se mely pry vic mazlit, ony si miminka u prsu resi zdaleka ne jen jidlo/piti, pomaha jim to i psychicky…ten kontakt jim pak chybi, tak nevim, jestli si pomuzes
jestli by spis nebylo lepsi si odpocinout, dat ditko nekomu a jit na vinko, kafe, cvicit… to je fuk.
Ja jsem plne kojila 3 mesice a pak uz jsem na to taky psychicky nemela
Proste mala jedla klidne hodinu, rvala u toho, kroutila se, pak byla hladova a mrzuta a za hodinu znovu
Starsi dcerka (necele 3 roky) v tu dobu travila pulku dne u pohadek, nemela jsem cas vubec na nic.
Ja jsem po tretim mesici proste zkousela, z jake flasky si to vezme, a davala ji odstrikane MM. A postupne se MM jen odstrikavanim ztraci, ze ted ve 4,5 mesicich je uz temer jen na Sunaru, odstrikam tak 1 denni davku, nekdy ani to ne. Ale prechod na UM byl postupny a myslim si, ze si mala zvykla hezky
Jsme na Sunaru Complex, Nutrilon nechtela ![]()
Tak já to začínám dělat jak @mikitaa - postupně, kojit teda ještě nějakou dobu budu, malá mi odmítla nutrilon a dneska po dlouhém
boji poprvé podlehla sunaru, vůbec totiž nechtěla láhev s dudlíkem a to jsem zkoušela 4 druhy nakonec máme tommee tippee dudlík 6+ a šla jsem na ní fintou odstříkala pár ale fakt jen pár kapek mm a teda z obou tak nevím kolit toho vytáhne malá když mě šlo jen trošku no do teď po mm přibírala tak asi vytáhla víc a dala do té láhve no kroutila se pěkně ale vypila to pak následoval sunar a to byl řev asi 15 min.ale byla dost unavená tak podlehla a vyzunkla celou láhev, ale pokud tvoje dítko normálně um pije tak bych kojení neřešila a přešla rovnou na um aby jsi se netrápila, no akorát je to náročnější na přípravu a dražší tak držím palce
Ahojky, taky sem to měla že mi malá řvala hlady a navíc přestala přibírat. Do toho mi začala bojkotovat kojení, já uzlíček nervů, u každého kojení sem skoro brečela tak sem malý dala flašku a bylo. Začala jsem Nutrilonem ale po něm bolest bříška tak jsem dala sunar Nutradefense a pohoda.Prsa se mi nalévaly tak jsem odstříkávala tím stylem, že jeden den sem odstříkala 50 ml, druhý den 40 a stále to snižovala a prsa sem si ledovala, po týdnu mléko zmizelo, prášky sem nechtěla, prý je to pěkný svinstvo.
@Anonymní píše:
Najdi mlíko, které jí bude chutnat( jedno bude, neboj). A v noci koj, když hezky pije.
Mlíko bude ubývat samo, když budeš míň přikládat.