Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky všem,
zatím jsem neměla s prckem žádné problémy, až teď si nevím rady. Bude už mu 13 měsíců a stále kojím(ráno, poledne a večer) a samozřejmě i jí příkrmy, jogurty, kaše, přesnídávky, ale malý nechce nic jiného k pití. Nechce pít z láhve, z hrníčku, lžičky mu taky nic moc neříkají. Tak si říkám, jestli už nemám přestat kojit, aby ho to alespoň trochu nastartovalo a přinutilo. Zkoušela jsem mu dávat bylinkové čaje, ovocné, štávičky, vodu a vyzkoušela spoustu lahviček, hrníčků. Tak už nevím, myslím si, že je to málo, jen 3× denně pít.
Ahoj beruško, měla jsem s malou úplně stejný problém, ale kojila jsem jenom do 13 měsíců a potom mléko nebylo.
Vyzkoušela jsem snad všechny tekutiny, láhve i hrníčky a byla jsem zoufalá, protože malá vypila za den třeba jenom 30 ml.
Teď jí je 21 měsíců a zlepšilo se to. Nakonec vzala na milost láhev s dudlíkem a domácí ovocnou šťávu. Vypije většinou 200ml., ale někdy i víc. Trénujeme hrnek s pítkem a někdy si dá. Dvakrát nám nemoc zhatila plány a já, ve snaze dostat do ní tekutiny, se pokorně vrátila k láhvi. ![]()
Pediatrička mi řekla, že je prostě taková a žízeň asi nemá. Pokud nemá koncentrovanou moč a není dehydratovaná, tak to nemám řešit. Ono se to, ale lehce řekne, viď?
Tak přeju úspěchy a hlavně klid ![]()
Zkus brčko
Malej z lahve s dudlíkem neuměl snad nikdy, ale z brčka se naučil už v 8měsících.
@beruska1975 Jestli tě to uklidní, tak naše malá nejen, že do roka nic nejedla a chtěla jen MM, ale téměř do 17ti měsíců ani nic jiného na pití než MM taky nechtěla.
Zachránilo nás léto. Vyšší potřeba pití. Chtěla jsem kojit asi do roka a hodně se to skrz to její odmítání čehokoliv protáhlo. Poté jsem ji ze dne na den odstavila. Byla až závislá.
Jsem ráda, že to máme za sebou bylo to hrozné období. A fakt na to nerada vzpomínám, protože i nálada doma byla na bodu mrazu. Hodně nás to omezovalo.
Nicméně co se týká jídla, tak je veliký nejedlík. Pití se upravilo velice dobře. Jen mě trošku zaráží, že pozře pouze čistou vodu. Žádný čaj, jako něco teplého. Žádné šťávy. Z kojení přešla rovnou na hrnek a doma mám sbírku flašek.
Přeji pevné nervy.
Právě, že malý mi sice jí, ale moc tomu nedá ví, že po obědě jde spát, takže se napije při kojení, jinak mi totiž zatím neusíná. Zřejmě je pěkně lenivý a pohodlný, protože mi jí jen ty mixované(rozmačkané) jídla, takže já musím stále mixovat, anebo kupuji ty masozeleninové příkrmy a ty nadstavuji ještě zeleninou a masem a to už má 8 zubů. Mám právě hrůzu z toho, že bych ho měla, odstavit úplně, ale zřejmě to jinak nepůjde, pokud se to nezlepší. V noci se mi budí tak 3-4×, jak kdy. V každém případě děkuji za vaše rady a budu doufat, že se to zlepší. ![]()