Kojení péče o bradavky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
59
3.6.14 19:32

Kojení péče o bradavky

Ahoj slyšela jsem, že stačí po kojení potřít bradavky pouze svým vlastním mlékem a nemusí se o ně dále pečovat krémy, např. Bepanthen atd..zajímalo by mě co je na tom pravdy od vás zkušenějších :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
3.6.14 19:36

@Linettea pokud Ti nepraskají, tak je to opravdu to nejlepší, já jsem svým mlékem ošetřila synovi i opruzeniny, pupínky na bříšku, dokonce i začínající zánět v očičku, ono to mléko je skutečně plné zázračných látek :-) pokud je máš už rozpraskané, tak bych dala mléko, nechala zaschnout a přes to ještě krém s lanolinem (Purelan, Avent) který se nemusí smývat. A nemydlit bradavky, umývat jen vodou a ne často.

Příspěvek upraven 03.06.14 v 19:44

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
3.6.14 19:40

Ano je to pravda, ale jako všechno je to dost individuální, kojila jsem přes dva a půl roku, prasklinku jsem neměla snad žádnou. Třikrát jsem teda měla zánět, z toho dvakrát na antibiotika. Ale to s bradavkama nemá moc společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
3.6.14 19:52

Jeste jsou takove gelove naplasti, ktere se nalepi pres bradavku a ta se mezi kojenima regeneruje, ty mi kojeni zachranily… ja si ty zacatky protrpea jak pes :( mliko nechat zaschnout a pak prelepit (mokre hojeni) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
3.6.14 20:21

Ano, říkali nám to v porodnici, zkoušela jsem to, když jsem měla krizi při kojení a bolelo to na max. ale stejně jsem použila i Bepanthen, pač se to nedalo vydržet, takže nevím, jestli to zabírá, ale pokud to budeš dělat pravidelně, myslím, že na tom něco bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
4.6.14 10:25
@Linettea píše:
Ahoj slyšela jsem, že stačí po kojení potřít bradavky pouze svým vlastním mlékem a nemusí se o ně dále pečovat krémy, např. Bepanthen atd..zajímalo by mě co je na tom pravdy od vás zkušenějších :-)

Mě zachránil Bepanthen - mazala jsem jím malé zadek a sobě bradavky. Jinak bych umřela (popraskané, krvácely atd.) - malé Bepanthen nevadil, pohoda jazz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová