Kojení po atb

20
11.11.22 16:17

Kojení po atb

Dobrý den, včera jsem se dozvěděla, že mám zdravotní problém, na který mi gynekoložka napsala Doxyhexal na 10 dní +2 dny než vyprchá z těla… kojit na něj prý nesmím.. a moje otázka je, zda se po takové době jeste rozkojim a syn mi prso nebude odmitat.. mám předepsané prášky na zastavení laktace, ale furt tak nějak doufám, ze by se to ještě dalo zachránit a prášky jsem si ještě nevyzvedla… nemáte stím někdo zkušenost? Rozkojili jste se, nebo mám už útrum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
11.11.22 16:56

Mas si vyzadat atb, na ktera jde kojit.

Jestli chces kojit dal, tak laktaci nesmis zastavovat, ale naopak udrzet pomoci odsavacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.11.22 16:58

@Lucie_Sx bohužel jsem si uplne vybirat nemohla, ale dekuji za radu :) to vím.. odsavacku mam, ptam se ale uplne na jinou otazku.. zda mi malej po takove dobe jeste prso prijme nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.11.22 17:01
@Šárys1 píše:
@Lucie_Sx bohužel jsem si uplne vybirat nemohla, ale dekuji za radu :) to vím.. odsavacku mam, ptam se ale uplne na jinou otazku.. zda mi malej po takove dobe jeste prso prijme nebo ne

No tak to ti nevyvestim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.11.22 17:03

@Lucie_Sx tim padem nevím, proč reagujete, když zkušenosti nemáte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.11.22 17:09
@Šárys1 píše:
@Lucie_Sx tim padem nevím, proč reagujete, když zkušenosti nemáte :)

Protože to neví nikdo. Jedno dítě jo, druhý ne. To je fakt na věštírnu. Antibiotika si vybírat můžeš. Brala jsem dost silný antibiotika i při kojení. Nějak nevěřím tomu, že neexistuje alternativa, většinou se to jen lékařům nechce hledat.

• Citovat
  • Upravit
20
11.11.22 17:12

@Janli no žádala jsem ji aby mi dala nejake, ktere mohu i pri kojeni, rekla mi ze jiny mi to nevyleci.. ale prislo mi jak kdyby chtěla abych nekojila.. rovnou z fleku mi rekla ze na kojeni se mam vykaslat ze to nema cenu..
Ja chapu ze kazde ditko je jine, ale treba tu je nejaka mamka co mela stejny problem a poradila by mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.11.22 17:19
@Šárys1 píše:
@Janli no žádala jsem ji aby mi dala nejake, ktere mohu i pri kojeni, rekla mi ze jiny mi to nevyleci.. ale prislo mi jak kdyby chtěla abych nekojila.. rovnou z fleku mi rekla ze na kojeni se mam vykaslat ze to nema cenu..
Ja chapu ze kazde ditko je jine, ale treba tu je nejaka mamka co mela stejny problem a poradila by mi

Není co radit. Pokud teď dáš lahev tak nikdy nevíš, jestli se kojení vrátí. To je sázka do loterie. Zavolala bych do porodnice, popsala jim problém a poprosila je, jestli by mi nenašli alternativu při které můžeš kojit. Kolik je prckovi?

• Citovat
  • Upravit
20
11.11.22 17:20

Pul roku mu bude za 8 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
11.11.22 19:06

https://www.e-lactancia.org/…ine/product/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…s/NBK500561/

Podle informací z mezinárodních databází o lécích a kojení to vypadá, že bys s doxycyklinem i mohla kojit. Zavolala bych si na národní linku kojení a zeptala se, jak to je a jestli je alternativa. Zejména pokud tvoje doktorka nevypadá jako kojení podporující. Ona to umělé mléko platit nebude, že jo…

Jinak s tou flaškou fakt těžko říct. Vím o případu, kdy byla matka hospitalizována a pak kojení šlo, používali nějakou tu láhev od medely. Ale třeba tchýně taky musela na chvíli přestat kojit a už to pak nešlo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
34322
11.11.22 21:36

Cim je dite starsi, tim snadneji vymizi saci reflex, kdyz se nejakou chvili nepouziva :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.11.22 21:44

@Lucie_Sx je mi to jasný… no uvidíme.. nechci ještě házet flintu do žita.. ale pokud už mi prso neveme nedá se nic dělat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová