Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, včera jsem se dozvěděla, že mám zdravotní problém, na který mi gynekoložka napsala Doxyhexal na 10 dní +2 dny než vyprchá z těla… kojit na něj prý nesmím.. a moje otázka je, zda se po takové době jeste rozkojim a syn mi prso nebude odmitat.. mám předepsané prášky na zastavení laktace, ale furt tak nějak doufám, ze by se to ještě dalo zachránit a prášky jsem si ještě nevyzvedla… nemáte stím někdo zkušenost? Rozkojili jste se, nebo mám už útrum?
Mas si vyzadat atb, na ktera jde kojit.
Jestli chces kojit dal, tak laktaci nesmis zastavovat, ale naopak udrzet pomoci odsavacky.
@Lucie_Sx bohužel jsem si uplne vybirat nemohla, ale dekuji za radu
to vím.. odsavacku mam, ptam se ale uplne na jinou otazku.. zda mi malej po takove dobe jeste prso prijme nebo ne
@Šárys1 píše:
@Lucie_Sx bohužel jsem si uplne vybirat nemohla, ale dekuji za raduto vím.. odsavacku mam, ptam se ale uplne na jinou otazku.. zda mi malej po takove dobe jeste prso prijme nebo ne
No tak to ti nevyvestim.
@Lucie_Sx tim padem nevím, proč reagujete, když zkušenosti nemáte ![]()
@Šárys1 píše:
@Lucie_Sx tim padem nevím, proč reagujete, když zkušenosti nemáte
Protože to neví nikdo. Jedno dítě jo, druhý ne. To je fakt na věštírnu. Antibiotika si vybírat můžeš. Brala jsem dost silný antibiotika i při kojení. Nějak nevěřím tomu, že neexistuje alternativa, většinou se to jen lékařům nechce hledat.
@Janli no žádala jsem ji aby mi dala nejake, ktere mohu i pri kojeni, rekla mi ze jiny mi to nevyleci.. ale prislo mi jak kdyby chtěla abych nekojila.. rovnou z fleku mi rekla ze na kojeni se mam vykaslat ze to nema cenu..
Ja chapu ze kazde ditko je jine, ale treba tu je nejaka mamka co mela stejny problem a poradila by mi
@Šárys1 píše:
@Janli no žádala jsem ji aby mi dala nejake, ktere mohu i pri kojeni, rekla mi ze jiny mi to nevyleci.. ale prislo mi jak kdyby chtěla abych nekojila.. rovnou z fleku mi rekla ze na kojeni se mam vykaslat ze to nema cenu..
Ja chapu ze kazde ditko je jine, ale treba tu je nejaka mamka co mela stejny problem a poradila by mi
Není co radit. Pokud teď dáš lahev tak nikdy nevíš, jestli se kojení vrátí. To je sázka do loterie. Zavolala bych do porodnice, popsala jim problém a poprosila je, jestli by mi nenašli alternativu při které můžeš kojit. Kolik je prckovi?
https://www.e-lactancia.org/…ine/product/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…s/NBK500561/
Podle informací z mezinárodních databází o lécích a kojení to vypadá, že bys s doxycyklinem i mohla kojit. Zavolala bych si na národní linku kojení a zeptala se, jak to je a jestli je alternativa. Zejména pokud tvoje doktorka nevypadá jako kojení podporující. Ona to umělé mléko platit nebude, že jo…
Jinak s tou flaškou fakt těžko říct. Vím o případu, kdy byla matka hospitalizována a pak kojení šlo, používali nějakou tu láhev od medely. Ale třeba tchýně taky musela na chvíli přestat kojit a už to pak nešlo. ![]()
Cim je dite starsi, tim snadneji vymizi saci reflex, kdyz se nejakou chvili nepouziva
.
@Lucie_Sx je mi to jasný… no uvidíme.. nechci ještě házet flintu do žita.. ale pokud už mi prso neveme nedá se nic dělat ![]()