Kojení, přebalení, kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2345
4.7.12 09:19

Kojení, přebalení, kojení

Ahoj holky,
když čtu některá témata, říkám si, že možná ani problém nemám, ale zajímaly by mě vaše názory, zkušenosti… :palec:
Mám doma 10ti denní holčičku, vše v poho, jen se při kojení občas pokadí. Mě se osvědčilo ji odpojit, přebalit a pak dokojit - usne u kojení a spí 2-3hodiny. Pak jsem si přečetla příručku - jak správně kojit - a tam píšou, že zásadně nepřerušovat kojení, protože blá blá blá…zkusila jsem a ouha - když dokojim do konce a pak jdu přebalit, malá se při přebalení poblinká, dostane škytku a prso už nechce, protože je najedená a i se jí s tou škytkou blbě polyká :?
Co myslíte - odpojit a přebalit, nebo dokojit???
A ještě jeden dotaz, jedno prso mi blbě bere, používala jsem klobouček, ale už zvládá pít i bez něj - jenže to dost bolí - pomohla by třeba změna polohy - kojím normálně v leže - břicho-břicho…

předem moc moc díky za rady, názory, typy… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TessAg
4.7.12 09:25

Dělala bych, tak jak Vám dvěma vyhovuje ;)
Prso mě bolelo asi tak 1,5m a teda občas ještě i teď - skoro v 10m

• Citovat
  • Upravit
5230
4.7.12 09:26

Dělej to, jak to vyhovuje tobě a malé ;)
A na bolavý prsa, je prej nejlepší poloho z boku (na fotbalistu) mně taky pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
4.7.12 09:29

@Pšéňa
v preruseni kojeni problem nevidim, mala mi pri kojeni usinala a nebyla k probuzeni, tak jsem ji prebalila, tim probudila a dala k druhemu prsu, ona se dojedla a pak vydrzela ty 3 hodiny. Zkousela jsem ji dat jenom z toho jednoho a za hodinu rvala hlady. Takze muj nazor je, poslouchej vlastni intuici, nic neni vyslovene spatne, v priruckach jsou samozrejme nejaky tipy, ale ne kazdemu to musi nutne vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.7.12 09:32

Udělej si to, jak to vyhovuje tobě.. Malá kajdila snad 12× denně u každého kojení a ještě mezitím.. Přecpávala se, takže ublívala pořád.. Tak jsem vždycky chvilinku počkala a přebalovala opatrně.. Ono se to časem zlepší.. I když u nás je to stále i 4× denně a stále se přecpává a stále jen mým mlíčkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
4.7.12 09:36

Každopádně bych před kojením přebalila pak nakojila a pokud by se pokadila tak je to normální. pokud bude v plínce málo načurano tak jí jí nechej a po nakojeníuvidíš. každopádně dávej odříhnout. já kojila kluky v sedu a šlo to mám vpáčené bradavky. a to že ti bolí kojení není vždy o špatné technice. hod prsa nejsou zvyklá tomuto způsobu. malá si bradavku vytvaruje podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
4.7.12 09:37

@Pšéňa Vykašli se na příručku, dělej to tak, jak to vyhovuje tobě a malé. Když má po kojení plné bříško, jasně, že se poblinká, když jí zmáčkneš bříško. K tomu bolavému prsu, nejlepší je poloha na fotbalistu, miminko si dáš z boku. Dobré je mazat bepanthenem, chladit a hlavně větrat, aspoň mně to pomohlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
4.7.12 10:03

Prď na příručku. já na kojení odkyla zadek, dala ho nad šlehací misku a maá se běhom kojení do ní vykadila. pak už stačilo jen utřít toaleťákem a natáhnout plenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.7.12 10:14

@Pšéňa pokud vám to takto vyhovuje, tak to tak dělej, když se dítě odpojí a pak zase chytne, tak nevidím problém.
Pokud tě bolí přímo bradavka, tak to chce hodně větrat prso, co nejvíc ho nechávat bez podprdy, vložek, namazat bepanthenem nebo purelanem (lanolin). Polohu můžeš samozřejmě změnit, buď klasicky mimčo v sedě do náruče nebo neklasicky opačně na fotbalistu, to už většinou je potřeba vypodložit nějakým polštářem.
Pokud tě bolí celé prso a nehmatáš žádnou zatvrdlinu, tak plácnout na prso tvaroh, přes něj kapesník, podprdu a nechat co nejdéle, ideálně dokud nebude tvaroh skoro suchý, tvaroh vytáhne případný počínající zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.7.12 10:22

Taky ybch si myslela, že je lepší se řídit tím, co vyhovuje Tobě.

A s bolením prsou si nedělej starosti, to povolí, až si bradavky zvyknou. Můžeš zkusit jiný polohy, ale možná to půjde samo. Mně pomáhal Bepanthen nebo mast od Justu, ale ta se musela umejvat před kojením, to se mi v noci nechtělo, tak jsem zůstala u Bepanthenu. A tak od tří neděl jsem už nepotřebovala ani to (bolelo mě taky jen jedno prso).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
4.7.12 10:32

Díky díky díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68908
4.7.12 11:03

Jenom k té bolavé bradavce - já měla to samé ve chvíli, kdy jsem se zbavovala kloboučků, holt ta prsa na to nebyla vůbec zvyklá, ale ustálilo se to docela rychle :-) Takže jestli tě bolí jen ta bradavka, kde ses zbavila kloboučku, tipuji, že to bude tím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
4.7.12 14:24

Jo jo, bolí mě ta po kloboučku - a jak rychle tě to přešlo…den, týden, měsíc??? díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68908
4.7.12 14:27

Tak týden, myslím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.7.12 20:26

Jak píšou ostatní, dělala bych to podle sebe. My jsme to měli podobné, já jsem vždycky před kojením přebalila ale stejně se kolikrát stalo, že se pos*ajdila, tak jsem kojení přerušila a přebalila a pak ještě dokojila. A dělám to tak i teď, malá má 3,5 měsíce, přes den teda neuspávám, nechávám ji jak chce ona, ale večer vždycky vykoupu, dám čistou plenu, nakojím, když se pokadí, tak přebalím a ještě dokojím, u kojení mi vždy usne a pak ji jen dám do postýlky a v pohodě, poslední dobou už se občas stane, že vydrží i celou noc spát. A na ty bradavky určitě zkus Bepanthen, mě bolely tak první 3 týdny, přece jen kojení je pro ně záhul a musí si zvyknout. Mazala jsem pořádnou vrstvou po každém kojení a do těch 3 týdnů to bylo bez problémů…mazala jsem pak ještě asi do 2 měsíců malé a teď už teda nemažu skoro vůbec, není potřeba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí