Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den,
mám 3měsíční miminko, plně kojené. Poslední měsíc, nicméně přes den odmítá prso. V noci a ráno se přisaje naprosto bez problémů a vypije dost. Přes den, ale nechce, brečí, vzteká se a nenapije se vůbec, takže jsem nucená mu dát umělé.
Mám menstruaci, může to být tím, ale je mi divné, že v noci a ráno pije normálně a přes den prostě nic. Prosím o radu, mléka mám dost, prsa se mi nalévají, teče to všude.
@Adel234833 píše: Více
Podle období to vidím má růstový spurt. Nabízej, nevzdávej to, přejde to ![]()
Ahoj. Já jsem měla taky od malého bojkot že mi brečel u prsa, úplně hrůza a jindy se normálně napil. V tu dobu jsem měla také menstruaci. Tomu dítěti prej to mléko může smrdet a proto to odmítá.
I ja mu radsi dala Sunar, už jsem si nevěděla rady a pak mě normálně vzal na milost.
Ono se řekne nevzdávát a vydržet, ale v ten moment to byl teror prostě…
Ahoj.. me tohle dela syn od jednoho mesice ( ted mu jsou 4 mesice) a od druheho mesice jsem taky dala um.. takze to ted porad jeste stridam s kojenim, ale myslim si ze uz to kojeni dlouho neudrzim. Z lahve to samozrejme tece lepe a je z mleka vice nasycený, spi mi po nem lip a neboli ho ani tak brisko jako po mem mléce.. v noci jsem vzhuru kazdou hodinu - nekdy i mene, je to fakt narocne.. snazim se to udrzet, ale nejak nam to proste nejde.. prez den je schopny mi u prsu pul hodiny rvat nez se vubec prisaje. Tezko rict, co ho zere.. u prvniho syna tohle neznam, ten byl na prsu porad.
Řekla bych bojkot kvůli menstruaci. Bojkoty jsou přechodné, zkus kojit v polospánku. U nás byly bojkoty už asi 3
pomohl jen polospánek - a vydržet ![]()
Ano, může to být způsobeno menstruací, protože změny v hormonech mohou ovlivnit chuť a vůni mléka, což některá miminka přes den odradí. Další možností je, že je miminko přes den více rozptýlené a hůře se soustředí na kojení. Zkus vytvořit klidné prostředí nebo kojit v polospánku, kdy bývají děti méně vnímavé na změny a lépe pijí.