Mám dále kojit?

40
30.10.24 20:17

Mám dále kojit?

Dobrý den,

Potřebuju poradit, jsem momentálně v situaci, kdy mě zlobí žlučník, bolí mě už 5 dní skoro v kuse ( naposledy jsem měla problémy v 8 měsíci těhotenství a teď má malá 3 měsíce) skoro nic nejím, žádnou zeleninu, žádný maso, žádný ovoce, jediný co tak suchý rohlíky, maximálně ovesnou kaši, jsem pořád ve stresu ( hodně brečím, kdo to zažil, ví jaké to jsou bolesti) a ve velkých bolestech…a teď má otázka, má cenu kojit? Dostává malá z mléka to, co potřebuje nebo už je to o ničem a mám radši nasadit UM…chci pro své miminko to nejlepší, samozřejmě vím, že kojení je to nejlepší, to bych taky hrozně chtěla, ale zase to nechci tlačit na sílu, jestli mléko už nemá pro malou žádnou výživu

A hlavně od té doby co mám bolesti a jsem ve stresu, tak malá je dost neklidná ve spánku, nedokáže usnout tvrdě, a hodně pláče

Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5683
30.10.24 20:47

Proč by nemělo být mléko výživné? Jako z důvodu, že tě bolí žlučník? Pokud nechceš kojit, tak nekoj, ale nehledej výmluvy ohledně výživnosti mléka. Kojení není povinnost a nebudeš o to horší matka, když dáš dítěti UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76348
30.10.24 20:50
@Hana63 píše: Více

no a lékař s tím žlučníkem radí co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.24 20:56

Já z diety, vlastně hladovění a málo tekutin ztrácela mléko, ale za pár dní se zlepšilo, jak jsem, ase začala jíst a pít

• Citovat
  • Upravit
68930
30.10.24 21:04

Do mléka se dostane přesně to, co se tam dostat má, takže dítě trpět nebude. Problém by pak byl pro tebe - pokud ty bys tělu dlouhodobě nedodávala dostatek živin, jako kojící by tě to vycucloa semlelo o to víc. Nervozita a pláč dítěte je zjevný, když je v nepohodě a neklidu máma, přenáší to na něj. Tonení žádná výčitka, jen konstatování faktu - tu nepohodu (která je u tebe zcela pochopitelná) nepředáváš dítěti mlékem, ale každým svým pohybem, vůní, pocity, které z tebe jdou navenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.10.24 21:08

@Lil Kitkatt ne z toho, že mě bolí žlučník, ale z toho že nic nejím, jak píšu jsou to většinou jenom suché rohlíky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.10.24 21:09
@stinga píše: Více

Držet dietu a operace, ta by snad měla přijít do konce roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
30.10.24 21:11

Tak v prvom rade ma napadlo dat do poriadku zlcnik, aby bol ok a nebolel…to nejde? :think:
a ano, mlieko je na prvom mieste u zeny, takze vse potrebne tam ide, len to potom moze chybat tebe, ziviny, vitaminy, energia, mozes zacat hubnut atd…ale to mozes aj bez kojenia, takato strava neni dlhodobo udrzatelna, a pri dietati musis kukat aj na seba aby si bola ok a v pohode, je jedno ci je kojene abo na um…

takze ano, mlieko bude dobre, to sa neboj, len sa ti moze zdat, ze dieta bude mlieko odmietat, atd, ale to neni kvoli tomu, ze je mlieko slabe, nebo neviem co.. su to rozne spurty u deti, rastovy spurt nebo aj ine, proste kojenie sa prubezne meni, meni sa tok mlieka, meni sa aj to, ako dieta musi sat a to sa mu nelibi tak sa nechce kojit, jedine vydrzat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.10.24 21:11
@Anonymní píše: Více

No mě to právě bolí z koro každého jídla, vlastně to bolí i když nejím, tak právě, kdybych tady třeba měsíc jedla jenom suchý rohlíky, jestli to mléko bude mít stále stejnou sílu pro malou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.10.24 21:13
@TARONA píše: Více

Dobře, děkuju…to jsem potřebovala slyšet, že mléko neztrácí na síle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.10.24 21:18

@Lil Kitkatt kojit chci a moc, takže prosím neříkejte takové blbosti, že nechci kojit a hledám výmluvy, jde mi pouze o to, aby byla malá zdravá a spokojená a ptala jsem se pouze na to, jestli, když nejím, tak má mléko pořád stejnou sílu…to že bych ji musela dát UM jsem už obracela, protože kojení je to nejkrásnější…staršího syna jsem kojila do roku a půl bez problémů
Kdybych myslela jenom na sebe a na svůj žlučník, tak se na kojení vykašlu a neřeším to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.10.24 21:27
@ugluk píše: Více

Děkuju, to jsem potřebovala vědět.

To chápu, mimco cítí úplně všechno, ale bohužel momentálně někdy není v mých silách se hodit do pohody, když mám bolesti několik hodin denně :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6910
30.10.24 22:05

Ač jsem příznivcem kojení a kojila jsem obě děti do samoodstavu, v této situaci bych nekojila. Mléko a výživa dcery bude ok, ale Tebe to může dost brzy zruinovat, protože nemáš, jako kojící matka, adekvátní výživu. Je to samozřejmě na Tobě.. Já bych měla jako prioritu svoje zdraví, dítěti v podstatě nic nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
31.10.24 08:00
@Lojzísek píše: Více

Chtěla bych samozřejmě dál kojit, ani nevíte, jak těžké rozhodování to momentálně je…kdyby měla malá rok, tak tak moc neřeším, ale má teprve 3 měsíce
Ono stejně, jak budu na operaci a po dobu hospitalizace v nemocnici bude muset být na UM, protože mi nejde odstrikat mléko a po operaci ani kojit nebudu moct, takže je možné, že se mi mléko přestane tvořit a pak už to bude jasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
31.10.24 08:05

Já si tedy myslím, že měsíc-dva na rohlíkách neohrozí jak tebe tak to dítě (dítě bude mít i tak co potřebuje). Ani si nemyslím, že Tě to zrujnuje, tělo vydrží mnohé.
Spíš bych se bála, jak na dítě bude působit neustálý stres z bolesti matky, který určitě miminko vycítí. :kytka:
Takže otázku kojení / UM bych zvážila dle sebe, co je pro mě přijatelnější a lepší v téhle situaci a dá mi větší pocit bezpečí/ klidu. :kytka: :kytka:

Jako pokud UM považuješ za konec světa a chceš kojit, tak Ti asi nepřidá dělání lahví a nevím co všeho… Záleží jak to máš nastavené v hlavě. :kytka:

Příspěvek upraven 31.10.24 v 08:08

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová