Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, jak často kojíte 5mesicni miminko? Dřív jsem kojila klidně do hodinu/2, ale poslední dobou to odmítá a je schopný se nakojit až třeba po 3-4 hodinách. Dnes to např. vyjde tak, že ho budu kojit jen 4×
.. přijde mi to hrozně málo, zároveň u každého kojení řev, odmítání. V noci pije obvykle 3×.
Už má příkrmy, na ty je pažravej, že by snědl i talíř.. po příkrmu dávám pár lžiček vody. Ale jinak další tekutiny nemá, sleduju pleny a poslední dobou je má méně počůrané.
Tak nevím, přijde mi že má málo tekutin, prso odmítá, odmítá ale i UM (vyzkoušeno)… nejradši bych se na to kojení už vykašlala úplně, prošli jsme si už kdečím.. a už mě to narovinu nebaví. Plus teď do toho to šílený odmítání… ![]()
Nebo je to v tomhle věku normální, že už se mimi kojí třeba jen 3× denně a na zbytek potravy má příkrmy a vodu? Vim že se může plně kojit do 6M bez příkrmů, ale o jidlo už jevil zájem, tak jsme začali. ![]()
Taky už toho vypije na jedno kojení asi víc no..tak si dává delší době intervaly… Koj jak chce on plus do toho 1× ten příkrm, a uvidíš…koukej na ty plenky, můžeš ho třeba 3× týdne zvážit abys věděla že nehubne…ji AK mě můj mrnous v této době taky začal odmítat kojení…začla jsem dávat um tu ale taky moc nechtěl takže po měsíci dohadování, trápení a place jsme plně přešli na pevnou stravu..protože jinak by nic nesnědl…radši byl celé odpoledne hlady než aby si dal mléko (vyzkoušeno) takže pak místo mléka měl mléčné výrobky…
@Brbra do 6m jsem obě děti plně kojila, pak začaly ochutnávat a někdy se mladší kojí více a někdy méně, v noci tak 7×, má 13m…přes den tak 3 až 6×
jestli Tvoje mimčo nechce, tak mu dávej, když chce…kvůli tomu ho v tom. nemusíš odstavovat…
@Vladusxx No teď se počural na podložku, nechala jsem ho vykopat bez plenky a jen takovej malej flek úplně žlutěj. Jo a kojil se naposledy ve 14 hod., pak nic, v 5 jsem mu dala akorát pár lžiček hruškový šťávy, protože má zácpu už 5 dní
… a teď se tady s ním “peru” aby se nakojil před spaním… ani prd, prostě nechce.
Edit: tak jsem ho “donutila” k prsu až když byl v polospánku. Takže teď pije, celkově tedy jen po čtvrté dnes. Tak ja nevim ![]()
Ani odstříkané?
A vodu pije bez problémů? V noci se kojí bez obtíží?
Syn je sice od narození na UM, ale jakmile začali zuby, tak odmítal mléko úplně. Kvůli tekutina jsem ho vždycky uspala a nakrmit ve spánku (byl červen)
@Anonymní píše: Více
Odstrikane jsem nezkoušela.. Vodu “pije” ze lžičky - z lahvičky nebo hrníčku to nechce. Ale ta mu chutná, s tim problém nemá. A v noci 3× bez problému.. i když měl před nějakými 14 dny bojkot, tak ve dne hrůza, v noci pohoda.
@ALIPELI Tyjo zuby, to mě nenapadlo.. to by možná mohl být důvod
mám pocit že jeden se mu prořezává..
Já něco takového s jedním dítětem zažila, že jsem o vážila pleny. Pomohly polévky, možná více naředit ten příkrm, a prostě dávat víc vody, no… i když tři kojení v noci a jedno přes den mi přijde opravdu dost málo. ![]()
@Kolicek95 Přes den měl dnes 4 kojeni… ale celkově je to boj to do něj dostat.. :
@Brbra píše: Více
Zuby mě napadli taky. Kolem toho půl roku je to téměř jistota.
Tak pokud nemá problém s vodou tak bych dala aspoň po obědě víc.
No já osobně bych se na to přes den vykašlala a kojila jen večer když nedělá scény. Přes den bych sáhla po té vodě.
Ono to může být jen kvůli zubům a za pár dní bude pokoj.
Nebo to bude hold žrout a talíři dá přednost
.
Sestřenice měla věčně uřvaný a hysterický dítě. Věčně bylo hladový a nespokojený. Tak začali s příkrmy drim aby aspoň zajistili chvilku klidu večer a už u toho zůstali
bylo z toho min nervů než když přemlouvali ke kojení nebo lahví.
@Brbra dítě má do roka ochutnávat, základní složkou má být stále kojení … To tedy teď platí “ po novu”. Různých variant za těch 25 let jsem slyšela / četla několik.
Ta mléčná složka - v jakékoliv formě ( klidně UM ) bych tedy řekla, že je stále v 5 měsících zásadní.
U vás se klidně může jednat o bojkot kojení.
Jak to chceš řešit záleží na Tobě, dle toho co vlastně chceš.
Ano, že děti jedou chuťně příkrmy se děje.
@Brbra Dle mého, nejsem LP, řešíte bojkot kojení.
Zácpou muže mít jak z příkřmu, tak že nepije … Zkloušela bych víc ředit ( klidně odstříkaným MM) ty příkřmy.