Bolelo vás druhé kojení?

1415
31.10.24 08:01

Bolelo vás druhé kojení?

Ahoj, možná blbý dotaz, ale doteď jsem předpokládala, že z pohledu bolesti je druhé kojení už pohodové. Kamarádka teď podruhé kojí a říká, že ty první týdny byly snad ještě horší. To mě dost vyděsilo, protože s dcerou to byl prvně taky celkem očistec. A nejde mi o zavinování dělohy, ale o bradavky.

Kojila jsem cca 1,5 roku, teď bude cca rok pauza, v březnu druhý porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzanka320
31.10.24 08:07

Ahoj, tak přijde mi to logicky ne? Že kojení bude zase od znovu.

Ano, prsa si sice zvykla, ale přeci jen už je zase pauza a dost velká na to, aby si bradavky “odvykly” na cumlání každou chvíli…. A navíc novorozenec a 1,5 staré dítě - každé saje trochu jinak, hlavně v jiných časových intervalech….

Takže ano, muže to zase bolet, než si prsa zvyknou. Stejně tak, jako bude cítit zavinování dělohy (ikdyž už se jednou zavinula)…..

Každé těhotenství, porod i kojení je jiné nehledě na předchozí zkušenost… to že byl první porod pohoda, ti taky nezaručí, že i deuhý bude pohoda (muže byt, ale jistotu nemáš). Znám i maminy co první dítě kojily, ale u druhého ne a ne se rozkojit,… takže

Ale věřím, že to zvládnete a bude to v pořádku :palec:

• Citovat
  • Upravit
35648
31.10.24 08:18

Ano. Bolelo to i mezi druhým a třetím porodem kde jsem měla pauzu mezi kojením jen půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
31.10.24 08:20

Bolelo mě i třetí. Pokaždé to bylo stejné :nevim: akorat s každým dalším dítětem mě navíc víc a víc bolelo to zatahování dělohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.10.24 08:29

Nebolelo, protože po příšerných zkušenostech s prvním dítětem jsem už do porodnice vezla kloboučky. Takže parádní kojení do samoodstavu po roce věku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
31.10.24 08:32

@tevl Já mám hodně citlivé bradavky (syndrom bílé bradavky) a bolelo mě kojení stejně. Myslím ty začátky. Ale výhoda byla, že už jsem věděla, co čekat, jak dlouho to bude trvat, nemusela jsem s laktační pilovat kojící polohy (to už jsem měla dávno v malíku), věděla jsem, co použít pro úlevu. Takže to vlastně bylo lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4122
31.10.24 08:37

Bolelo to min. Hlavne protoze jsem uz znala techniku a rovnou v porodnici mazala Bepanthen Baby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
31.10.24 08:42

Bolelo mě to stejně jako u prvního :D
Ale už jsem byla ve větším klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
31.10.24 09:07

Mě nebolelo kojení nikdy, s výjimkou kojení v těhotenství kolem 20tt, ale to je specifická situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
31.10.24 09:42

Ano, bolelo, a taky jsem čekala, že by nemuselo.. Ale několik týdnů to byla dost výrazná nepříjemná bolest. Ale nějak jsem to vydržela a kojím už čtvrtým rokem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
31.10.24 09:45

Mě taky bolelo :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
2962
31.10.24 09:48

Kojeni me bolelo vzdy prvni dva tydny, pak uz dobry. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14678
31.10.24 13:39

Druhe me nebolelo vubec, pauzu mezi kojenimi jsem mela 4 mesice, prvni kojeni 20 mesicu. Treti uplne malicko, pauza 6 nebo 7 mesicu, druhe kojeni 9 mesicu. Ctvrte stejne jako prvni, pauza 8 mesicu, treti kojeni 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5680
31.10.24 20:41

Kojení mě nebolelo nikdy a to jsem kojila 3 děti, takže dohromady víc jak 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25062
31.10.24 20:43

Taky nikdy nic u žádného ze tří dětí. Kojené byly všechny rok. Ale to zavinování dělohy byl masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová