Kojení týdenního dítěte

2
7.3.20 03:25

Kojení týdenního dítěte

Dobrý den.. Mám týdenní holčičku, jsme doma teprve druhý den, ale už v nemocnici jsem s tímhle měla problém. Malou musím kojit minimálně hodinu a déle, jinak začne brečet a hledat prso. V porodnici mi nic neřekli, jen kdyz uz to bylo někdy hodně dlouho tak si ji vzali na dokrmeni. Mléka mám prý hodně. Je něco špatně nebo to tak ze začátku je? Nevim jestli treba nedavam spatně prso :nevim: nebo bych měla zkusit odstrikavat a dávat to z hlahvičky? Předem děkuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5501
7.3.20 04:14

@Jefrson láhev nedávej, nechceš-li s kojením skončit. mje to úplně normální, jak často kojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35852
7.3.20 04:45

A saje aktivně, slyšíš jak polyká? Odsat můžeš zkusit, ale nedávat z lahvicky, ale přes malicek strikackou. Pokud si nejsi jistá vyhledej dobrou laktacni poradkyni. Mě u prvního zachránila kojení, špatně jsem prikladala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
7.3.20 06:55

Ja vyhledala laktační poradkyně, která hned přijela co nás pustili domu z porodnice. Špatně jsem prikladala Mimi k prsů..Hrozne moc mi pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
7.3.20 07:02

Zkus poslouchat jestli miminko saje a jesti se mu hybaji tvaricky a nebo citis pri kojeni takove „mravenceni“tak mu mlicko krasne tece. Třeba se miminko chce s tebou i mazlinkovat. Svět je pro něho v tuto chvíli hrozně velký a jediná jistota jsi ty a prso.Ja kojila první asi měsíc co hodinu a půl a vždy cca 40minut, ale klidně se zkus poradit s nějakou LP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
7.3.20 07:15

Hele klidne lahvicku dej, taky jsem davala a kojim porad sedmimesicni. Tu laktacni poradkyni zkus, nic za to nedas a uklidnis se. Me bolely tak hrozne bradavky, ze jsem proste odstikala a dala z lahvicky. V tu chvili mi to pomohlo i psychicky a radsi dat parkrat z lahvicky a uklidnit si hlavu nez to lamat pres koleno, kojit jak silena a byt z toho ve stresu a ve finale si uskodit. Ver sobe a ver miminku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
7.3.20 07:22
@M-A píše:
Hele klidne lahvicku dej, taky jsem davala a kojim porad sedmimesicni. Tu laktacni poradkyni zkus, nic za to nedas a uklidnis se. Me bolely tak hrozne bradavky, ze jsem proste odstikala a dala z lahvicky. V tu chvili mi to pomohlo i psychicky a radsi dat parkrat z lahvicky a uklidnit si hlavu nez to lamat pres koleno, kojit jak silena a byt z toho ve stresu a ve finale si uskodit. Ver sobe a ver miminku…

Ja jsem taky ze začátku kombinovala odsávání s kojenim, koupila jsem si láhev medelu a i párkrát dostal z normalni lahve a táhne mu na čtvrtý měsíc a kojim ho plně a bez lahve. Ale taky mě v jeden moment tak bolely bradavky, že jsem s tím chtěla seknout. Takže jsem jeden den jen odsavala a on prostě prso nedostal. Srovnalo se to samo, ale bolelo to docela dlouho a ne, neprikladala jsem spatne, to umím poznat už. Takže zakladatelko trpělivost, upraví se to, hlavně se zkus nestresovat :wink:

• Citovat
  • Upravit
10461
7.3.20 07:43

@Jefrson urcite bych zkontaktovala LP, ale muze se klidne stat, ze kojis spravne, dite pije dobre, ale je kontaktni a/nebo ma silny saci reflex a potrebuje neco cumlat porad, i kdyz nema hlad. Ja jsem mela takove deti. Prospivaly pekne, ale proste musely mit porad neco v tlamicce. Dcera si dokonce jako sestidenni miminko rozbila nos, kdyz na me lezela, cerstve nakojena, jak pusinkou neustale hledala prso a bouchala mi do hrudi hlavickou. I kdyz jsem pred detmi byla presvedcena, ze jim nedam dudlik, protoze si prece nechci pokazit kojeni, tak jsem ho dala vsem trem detem a kojeni mi spis zachranil, protoze me usetril rozzuzlanych, bolavych bradavek. A i deti byly mnohem klidnejsi, dve z nich ho dokonce vyzadovaly prvnich par mesicu i do satku. Odkojila jsem vsechny tri bez jedine davky UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
7.3.20 08:07

Prvni asi dva tydny jsme meli vecerni kojici maratony - syn se kojil 5-6 h v kuse a pokud jsem se je na chvili vzdalila, tak krik (takze navsteva toalety nebo vecere bylo sci-fi). Detska sestra rikala, ze je to normalni. Mlika jsem take mela habadej, ale proste jen chtel byt takto u prsa. Pozdeji to preslo. Ty mrnata treba nemusi sat tak efektivne nebo jen hcteji byt u maminky nebo je trapi neco jineho a prso je uklidnuje (prso je tak nejak na vsechno). Nedavej flasku a uzivej si kojeni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
7.3.20 08:36

Hodina v kuse mi prijde moc, to asi aktivne nesaje, ne? Usina u toho. Kontaktovala bych laktacni poradkyni, prijde i domu, flasku nedavala. Ja kojila prvni tri tydny po hpdine den i noc, pak se to srovnalo. Ale sal aktivne 10-20 minut a vytahnul vse potrebne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
8.3.20 20:10

A můžu se zeptat proč se nemůže dát láhev a proč to hned znamená konec laktace konec kojeni atd? Slyšela jsem to od pár známých ale duvod mi neřekli a teď to i čtu tak mě to zajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
18.3.20 19:16

@Pajina28 některé děti, když jim dáš láhev, tak mohou zapomenout sací reflex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
18.3.20 20:21

@Wendea71??? z te lahve take saji, ne? A reflexy se zapomenout nedaji, ty muzou maximalne vyhasnout.
Spis je to tak, ze z lahve to tece rychleji a oni se nemusi tolik snazit, tak uprednostni lahev. Obecne kojene deti ji casteji nez deti na um, takze pokud maminka kombinuje kojeni a um, nema dostatecnou sttimulaci a mleka se tak tvori min a min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
19.3.20 05:53

@Pukrle ale je to úplně jiný systém sani a mnohem jednodušší než prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
19.3.20 06:07
@Pukrle píše: @Wendea71??? z te lahve take saji, ne? A reflexy se zapomenout nedaji, ty muzou maximalne vyhasnout.
Spis je to tak, ze z lahve to tece rychleji a oni se nemusi tolik snazit, tak uprednostni lahev. Obecne kojene deti ji casteji nez deti na um, takze pokud maminka kombinuje kojeni a um, nema dostatecnou sttimulaci a mleka se tak tvori min a min.

Sání ze sebelepší lahve je úplně jiný mechanismus sání než z prsu. Sání z lahve je pro miminko podstatně jednodušší, prostě může (a nemusí) s lahví zlenivět a prso odmítne, protože je pro něj složitější dostat mléko ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová