Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
V jedenácti měsících je takový kojení zbytečnost. Je potřeba dítě odvyknout. Takže si stanov intervaly, třeba po třech hodinách a dřív nedávat. Už to není novorozenec, aby musela mít kojení nonstop. Teď už je to zlozvyk.
Měla jsem obdobný problém. Museli jsme vymyslet jiný způsob uspání. U nás fungovalo napít a uhoupat. Ale chvíli trvalo, než si na to zvykl.
Tak ale ona se nemusí kojit kvůli hladu, muže mít jinou potřebu, kterou řeší kojením. Mně se takhle budilo budí dítě, protože neumí přejít jinak ve spánkových cyklech zřejmě. Dlouho to řešil kojením. Když kojení není budí se stejně ( v průměru na 9 hodin spánku 5×, někdy 7×).
Pokud ji nechceš v noci kojit, odstav ji na noc.
Příspěvek upraven 16.05.24 v 09:03
@Janli píše: Více
Ne každé dítě. Mně se nekojící dítě, nic nechtějící ( pití, atd…) budí v průběhu 5× za noc ( čili nad 2 hodiny ) i ve věku 3+. Zlozvyk to těžko je.
@kocourGarfield píše: Více
To chápu, mě se dítě budilo i 18×, ale nekojila jsem ho. Kojení bylo před spaním, jednou v noci a pak až ráno. V roce už je takhle častý noční kojení nesmysl.
@Janli jenže on to nemusí být vůbec zlozvyk. Muže to být potřeba, kterou tu dítě má a která ani nesouvisí s hladem a která ani odstupem přidělených hodin nezmizí.
@Nikolkaa7281 Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
Dobrý den
Mám 11mesicni dceru a v noci chce furt prso klidně každou půl hodiny….vzbudi se a place než ji ho dam, spime spolu v posteli
Jenže jak stále saje tak ji neteče tolik mleka a stále se budi, zkoušela jsem na noc um sunar a nutrilon ale odmítá mi….poradte