Kojení co 30 minut

79
8.5.24 12:11

Kojení co 30 minut

Ahoj holky. Dovezli jsme si třetí děťátko domů..a poprvé jsem tak strašné KO.
Jede v režimu - 15 minut se cca kojí… A za 20-30 minut si vzpomene že chce znovu… Jenže já jsem z toho upřímně v noci totálně KO. Prakticky nemůžu ani zaspat. To nejde… Dojde den a je to lepší, to spí i hodinu, hodinu a půl v kuse (kojení drží stejný, kouskovaný, nedokáže se najíst naráz).
Co s tímhle dělat? Já s takovou nebudu absolutně moc fungovat protože u toho fakt ani neusnete.🤦někdo nějaká rada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32899
8.5.24 12:19

Přežít. Je to novorozeně. A je to normální. Časem se to upraví trochu. Když spí, odpočívej. Koj tak, aby ti bylo pohodlně, když ti usne, usni taky. Pošli někoho na procházku a spi. V noci spí s tebou? Mně nakonec noční kojení moc neobtěžovalo, dát prso a dřímat. Dávat říhnout a přebalovat jsem v noci praktikovala snad jen u prvního a jen chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16255
8.5.24 12:27
@Sharon97 píše: Více

A vyloženě pije? Nebo jen dundá prso?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
8.5.24 12:31

Když se nakojíte, zůstane v prsu ještě mléko? Pokud ano, zkusil bych jej odsát / odstříkat a podat přes prst / stříkačku / savičku apod. Nezdá se to, ale kojení je pro miminko do jisté míry namáhavé, takže se může rychle unavit, pokud by mělo ještě žloutenku, tím hůře.

Kojení dle chuti dítěte je sice hit a moderní, ale někdy dopadá tak, jak popisuje zakladatelka. Nevyspání a na to navazující sekundární stres organismu zpětnovazebně tlumí tvorbu mléka, takže je to cesta do pekel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
8.5.24 12:34

@Dahlia0409 vyloženě pije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
8.5.24 12:35

@Doctus má žloutenku ale fakt prý jen lehkou.. 119 při propuštění. Předchozí dvě měly žloutenku taky a režimu nebo tak se to nějak nedotklo. Tak jsem překvapená jen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
8.5.24 12:37

@Sharon97 Žloutenka dosahuje maxima většinou několik dnů po propuštění z porodnice. Na některé miminko působí sedativně více, na jiné méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
8.5.24 12:43

@Doctus tak to se da resit, je to o tom, ze adrenalin vylouceny pri stresu blokuje vylucovani oxytocinu…takze na takovou situaci je nejlepsi naucit se zrelaxovat. Vyzkouseno, tri deti kojene kazde rok.

Příspěvek upraven 08.05.24 v 12:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
8.5.24 12:44

@Sharon97 nastehovat na noc do postele a u kojeni spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
8.5.24 13:47

Ja kojila treba tri hodiny v kuse tak dvakrat za den.. spal u toho ale kdyz teklo mliko tak pil. Kdyz jsem ho sundala tak byl rev.Byla jsem zoufala, ale nakonec sem se s tím smirila a vyuzila to a zacala jsem se ucit spanelsky u toho :D a byli jsme spokojeny oba. Proste vas potrebuje citit no :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová