Kojení v šátku

188
2.9.10 09:33

Kojení v šátku

Máte některá z vás zkušenost s kojením v šátku? Lze v šátku vůbec kojit, případně v jakém úvazu?
Kojila jsem v babyvaku v kolíbce, ale v šátku si to ve vertikální poloze moc nedokážu představit - dítko je napevno a dost vysoko :nevim:
Kdysi jsem v jednom dokumentu viděla africké ženy, které si systematicky vytahovaly prsa tak, že při nošení na zádech byly schopné jen hodit dítku prso přes rameno - ale to se mi absolvovat nechce :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11042
2.9.10 09:36

Ahoj, kojila jsem několikrát v kříži s kapsou, ale je pravda, že mám větší prsa, tak mi to šlo líp. Ale myslím, že i s malejma prsama to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
2.9.10 10:59

Videla jsem nekde fotonavod, akorat si clovek musi dite trochu pretransformovat v krizi s kapsou uvnitr, zkusim najit.
Ja jsem to nezkousela, nejak me to ani nenapadlo a pak uz to nebylo potreba, ale u dalsiho chci rozhodne zkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.9.10 11:21

myslím, že je to v návodech na úvazy na www.bavlnka.cz , omlouvám se, nemám čas hledat. dítě bude každou chvíli vstávat.
zkoušela jsem to, ale nemám natahovací prsa a naštelovat dítě přesně k bradavce mi nešlo. V podstatě bych to musela celé povolit natolik, že bych pak vázala úplně na novo. To už můžu rovnou přío z šátku vyndat. Zakrývat šátkem nemám co, mám malá prsa, kluk obrovskou hlavu, takže není nic vidě ani bez šátku. :mrgreen: :-P

• Citovat
  • Upravit
188
2.9.10 12:02

Já vážu právě hlavně kříž s kapsou uvnitř - hodně utahuju a mimi je dost vysoko - čelo v úrovni mojí brady nebo těsně pod bradou.
Bez povolení šátku mi to nejde :nevim:
Ještě to odpoledne jednou zkusím :think:
Videonávod jsem zatím nenašla - ale ještě zkusím dál googlovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
2.9.10 12:03
Popelka píše:
Ahoj, kojila jsem několikrát v kříži s kapsou, ale je pravda, že mám větší prsa, tak mi to šlo líp. Ale myslím, že i s malejma prsama to jde.

Popelko, jak vysoko jsi měla dítě? A nemusela jsi šátek povolovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
2.9.10 14:25

Ahoj, ja zrovna tento tyden poprve kojila - mela jsem kriz s kapsou venku.
Maly byl docela vysoko, takze jsem ho musela trosku povolit a hlavne vyndat prso a cpat ho jakoby „nahoru“ do pusinky :roll: Prsa mam tak stredni :wink:
Docela to slo, ale my byli jen pred domem, kde jsme se starsim kreslili kridama, takze ten uvaz byl pak trosku povolenejsi a asi za pul hodky jsme sli domu, jinak bych maleho asi vyndala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
2.9.10 22:37

Tak jsem zkoušela kojit v kříži s kapsou, ale bez povolení šátku se mi to nedaří :nevim:
Ale jde to potom dobře dotahovat. I přesto je pro mě zatím jednodušší šátek odmotat a znovu převázat (při té příležitosti třeba i přebalit).
Ale jako krizovku v chladném počasí bych povolení a pak jen dotažení použila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
3.9.10 09:28

Taky jsem kojila v krizi s kapsou za chuze. A jelikoz uz mam po prvni diteti ty prsa vytahanejsi, tak to docela slo. Taky zalezi, jaky ma mamina vystrih, aby to prso z tricka vubec dostala, s rolakem by to slo asi tezko :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
3.9.10 10:59

Vzhledem k tomu, že správně navázaná kapsa znamená, že mezi tebou a dítětem není žádná mezera a když se předkloníš, tak se dítě ani nehne, tak je to podle mě technicky nemožné bez povolení úvazu.

• Citovat
  • Upravit
3699
15.12.11 08:18

Oživuji téma se stejným dotazem. V kříží s kapsu uvnitř jsem k tomu byla donucena jednou teď nedávno a celý úvaz povolil a miminko se sešikmilo, jak se natočilo k prsu, mělo jednu nožku níž, tak bylo po procházce a spěchala jsem domů aby tak nebyla dlouho. Na bavlnce.cz jsem nic nenašla. Ráda bych v zimě na delší procházku, tak to chci nějak vyřešit bez rozvazování. Pohybuji se tak různě v přírodě a v malém městečku, takže ani kojení v nějakém obchodě cestou není možný.
Dcerka má 3m a přibližně 60cm 6kg, tak do nějaký kolíbky se mi asi nevejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.12.11 08:54

Musíš povolit úvaz, dítě v kapse natočit jako bys ho držela při kojení a pak to zase dotáhnout (vnější pruhy se pak nekříží mezi nohama dítěte ale pod jeho bokem), vznikne taková polokolíbka. To dotažení je důležité, pak se s tím dá i chodit, došli jsme takto pěkný kus, jen jsem dávala pozor, aby neměl zabořený nos v mém prsu moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.12.11 08:55

A ještě dodám, že mluvím samozřejmě o kříži s kapsou uvnitř, s jiným to nejde, maximálně s dvojitým kížem a dítě se posunu z vertikální polohy do kolíbkové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
15.12.11 09:24

Děkuji. A co nožičky? Kapsa jde popod ně? Nebo se ohnou k bříšku, to by se mi asi nepovedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
15.12.11 12:08

Už jsem to zkusila a myšlenka mi je jasná, jenom u utahování se mi rozvztekala. To utáhnutí bude kumšt :think: . Taky nevím jestli se takhle vejde pod bundu.Taky mě trochu znervózňuje ta spodní visící nožička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí