Nosítko Liliputi

1
1.9.10 15:13

nosítko Liliputi?

Ahoj, načetla jsem diskuze a všelijaký weby a rozhodla se pro nosítko Liliputi (např. zde http://eko-biorodina.mimishop.cz/detail.php?…) . Máte prosím někdo praktickou zkušenost? Bude se nosit tříměsíční slečna :-) Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
107
2.9.10 13:07

Ahoj, zkušenost nemám, ale určitě nějaký reference budou na www.nosenideti.cz
tam je snad úplně všechno:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.12.10 11:40

Ahoj, nosítko používáme už skoro rok a je super díky jednoduchýmu používání, náš malý je v něm spokojený, je pohodlné, nebolí mně v něm zádaa to už váží skoro 10kg. Máme to zelené a používá ho i manžel. Všimla jsem si, že teď mají nosítko Liliputi za velmi dobrou cenu v http://ecobebe.cz/…iliputi.html?… - Kupovala jsem tu jiné zboží, ale mám s nima dobrou zkušenost, hlavně mají individuální přístup :o).
Myslím, že je to výborná volba, protože je kvalitou na stejno s jinými předraženými nosítky (nosítka jsem si radši prohlédla před nákupem v kamenné prodejně). Takže ti nosítko můžu jen doporučit, investice je to dost dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
9.6.11 22:11

Navod?

Dnes nam prislo Ergo nositko Liliputi, ale nebyl u nej zadny navod.
Kdo ho mate doma, byly u nej nejake instrukce?
A pokud ano, jsou jen strucne - jako napr. http://www.liliputi.sk/…ic-navod.pdf
anebo ceska verze podrobnejsich anglickych http://www.ergobabycarrier.com/…_English.pdf ?

Zkousela jsem to s mimcem i bez navodu, ale nedari se mi ho nastavit, aby mi dobre sedely ramenni pasy - stale jsou na me dost siroke.
A taky se chci ujistit, ze tam davam mimco spravne.

Nevite prosim o nejakem manualu, jak nositko spravne nastavit, aby vyhovovalo pro uzsi ramena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.6.11 22:21

my jsme u něj nic jinýho než ten „pdf“kovej návod neměli… Já bych to zkusila co nejvíc stáhnout tím vrchním popruhem, ale jinak moc neporadím, s manžele, máme oba ramena docela široký, tak jsme tohle řešit nemuseli… :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.6.11 22:27

Pro úzká ramena by mohlo pomoct překřížit popruhy. To znamená rozepnout ty spony na „těle“ nosítka, nandat dítě, překřížit a zapnout (což teda pro nošení na břiše bude asi trochu zapeklité :think: )
Možná by šlo i ty ramenní popruhy povolit co nejvíc, zapnout křížem a pak přetáhnout přes hlavu a popruhy dotáhnout na míru, nemusela bys je složitě zapínat, dotažení půjde určitě i jednou rukou na rozdíl od zapínání přezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
9.6.11 22:31
kate02 píše:
my jsme u něj nic jinýho než ten „pdf“kovej návod neměli… Já bych to zkusila co nejvíc stáhnout tím vrchním popruhem, ale jinak moc neporadím, s manžele, máme oba ramena docela široký, tak jsme tohle řešit nemuseli… :roll: :oops:

Mam to stahnout tim hornim popruhem spis nahore - skoro u krku anebo to lze i niz?
Ma to nejaky vliv na spravne posazeni miminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
9.6.11 22:34
Gladys píše:
Pro úzká ramena by mohlo pomoct překřížit popruhy. To znamená rozepnout ty spony na „těle“ nosítka, nandat dítě, překřížit a zapnout (což teda pro nošení na břiše bude asi trochu zapeklité :think: )
Možná by šlo i ty ramenní popruhy povolit co nejvíc, zapnout křížem a pak přetáhnout přes hlavu a popruhy dotáhnout na míru, nemusela bys je složitě zapínat, dotažení půjde určitě i jednou rukou na rozdíl od zapínání přezky.

O prekrizeni popruhu jsem se taky pokousela, ale sama to s 3 mesicnim mimcem na brisku nezvladam. Ach jo :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.6.11 22:59
monika215 píše:
kate02 píše:
my jsme u něj nic jinýho než ten „pdf“kovej návod neměli… Já bych to zkusila co nejvíc stáhnout tím vrchním popruhem, ale jinak moc neporadím, s manžele, máme oba ramena docela široký, tak jsme tohle řešit nemuseli… :roll: :oops:
Mam to stahnout tim hornim popruhem spis nahore - skoro u krku anebo to lze i niz?
Ma to nejaky vliv na spravne posazeni miminka?

Zkusila bych to tím nahoře u krku… nebo on by měl být myslím mezi lopatkama (ale zapínej to tam, že jo :-D )nic moc jinýho mě nenapadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
10.6.11 10:10

Můžu se zaptat, kde bylo kupované? Třeba i přes SZ. Jestli je to naše opomenutí, návod pošlu, ale je to ten originální Liliputí stručný.

Jestli jsou ramenní popruhy moc volné a sklouzávají z ramen, chce to dotáhnout (zkrátit) je co nejvíc a zapnout si a třeba i dotáhnout za krkem takový ten malý páseček se sponou, on ramenní popruhy jakoby spojí k sobě (jako sponky na podprsence) a měly by pak už držet. Ten páseček jde po ramenních popruzích posunovat, takže jde taky o to najít si jeho ideální výšku na lopatkách, aby nebyl na krku nebo zase moc nízko. Snad to popisuju trochu rozumně.

Tyhle trable miminko nijak neomezí, to leda kdyby byly ramenní popruhy opravdu moc volné a nedotažené, že by mimčo nesedělo těsně přitisknuté k tobě.

Jinak funguje to vlastně úplně stejně jako u Erga, takže se dají provizorně fígle okouknou i na jejich návodech. Tady je jejich video
 http://videos.ergobaby.com/…-position-2/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
10.6.11 19:39

Nositko jsme kupovali pres internet na http://www.branakdetem.cz/…liliputi.htm
Jestli je ten navod stejny jako na slovenskem Liliputi internetu, tak si ho muzu vytisknout. Ja spis doufala, ze prikladaji nejaky podrobnejsi.
Dnes jsem to s malym zkousela znovu - ten horni pasek jsem podle rad utahla co nejvic, z ramen mi to nesklouzavalo, ale zase me rezaly ty popruhy vzadu dole na pazich. Malemu se noseni libilo, spokojene si tam pochrupkal, ale me to na ty ruce nebylo moc prijemne.
Zitra zkusim s maly znovu a zkusim zapnout ten zadni pasek na lopatkech - to by snad mohlo pomoct na to rezani, ale bojim se, ze mi to zase bude padat z ramenou.
Je to veda :-) A to jsem to nositko vybirala podle clanku http://www.nosenideti.cz/clanek.php?… , kde se pise, ze je toto nositko jednoduche na manipulaci. To by me zajimalo, jak bych valcila treba s Manducou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
10.6.11 20:30

Tak jsme to zkouseli jeste jednou. Pokud mam ten hrudni pas na lopatkach, nositko mi sedne mnohem lip. Jenze sama si to na lopatkach nezapnu.
Zkousela jsem i zapnout vse bez ditka, popruhy zkrizit a mimco tam vlozit potom. Nezvladli jsme to ani ve dvou s pritelem. Je ale zajimave, ze na tom instruktaznim videu z odkazu, ta pani tam to ditko pri zkrizenych pasech taky nevklada - jen tak elegantne rukama naznaci.
Zkousela jste nektera ty popruhy zkrizit a az pak vlozit mimco? Je to vubec realne anebo tvurci instruktazniho videa vedeli, proc jen naznacuji, jak ditko vlozit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.6.11 18:48

A když ten pásek před vložením dítěte povolíš na max, tak ani potom ho nezapneš? Já to tak dělám na manduce, vytáhnu na maximum, pak zapnu a vezmu za ten „cancour“ a utáhnu.

Zkřížené popruhy jsem zkoušela u manduky a přetahovala bych je už zapnuté s dítětem uvnitř :nevim: To mi přijde lepší jak ho tam rvát dodatečně. Ale s dítětem jsem nezkoušela, nosítko mu zatím nevyhovuje, je malinký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
11.6.11 20:18

S ditkem v nositku mi ten cancour nejde nahmatat - mimco vyzaduje hned pohyb a za chuze se mi to dela spatne.
Zkusim ty zkrizene popruhy mit zapnute dopredu, vlozit dite a az pak pretahnout pres hlavu.
Chudak mimco - takovy pokusny kralicek :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
7.9.12 18:37

Ahoj přemýšlím o koupi nosítka liliputi pro 6-ti měsíčního chlapečka máte někdo zkušenosti? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí