Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zajímalo by mě, jaké sporty se dají dělat s dítětem v šátku (kromě turistiky
). S kočárkem často jezdíme na in-linech (to bych si v šátku netroufla
), se šátkem si dokážu představit například v zimě běžkování, nevím jestli v létě cyklistiku nebo koloběžkování
Máte s tím některá zkušenosti? ![]()
Ještě šachy
![]()
Na kolo bych se šátkem nesedla - nedovedu si představit, co by se stalo, kdybych spadla z kola a ještě třeba na mimino bez helmy
Možná ta koloběžka, když se pojede pomaleji… Já bych se bála ![]()
Pak mě ještě napadá třeba tenis, když bude mímo ležet v kočárku
A možná běh? Většímu by se to mohlo líbit, s menším bych dávala pozor na otřesy a třepání… A běžet se dá vlastně i za kočárem.
To jsem ti moc neporadila, že? ![]()
No, vzhledem k tomu, ze primo vyrobci ergo nositek a nekteri vyrobci satku nedoporucuji s ditetem na tele sportovat, tak bych rekla,ze to moc vhodne neni.
U vetsiny sportu zalezi na rovnovaze a tudiz na tezisti,ktere se s ditetem docela dost meni.
Nejsem sportovec, tudiz sama jsem to resit nemusela, ale bala bych se. Myslim, ze na sportovani je vhodnejsi spis kocarek, pripadne vozik (treba za kolo, ale myslim, ze ma i vic moznosti, treba behani a videla jsem myslim i to bezkovani)
Pokud za sport povazujes turistiku, tak bych rekla, ze turistika.
Hmm, tak beh fakt ne, jako sprint, obcas dobiham autobus a nespokojenost na obou stranach.
Mozna tak nejakou rychlochuzy, tam to snad moc hazet nebude.
Skákavé sporty určitě nee, ale třeba běžkování je naprosto běžné s krosničkou - otázkou je, zda je to pro dítě zdravé. Pohyby jsou spíše klouzavé (řekla bych, že srovnatelné s pohyby na gymnastickém míči), takže pak mě napadá jen riziko upadnutí (což se dá eliminovat výběrem jednoduché trasy). Jiný sport (kromě turistiky a šachů
) mě vhodný nenapadá (kolo mi přijde riskantní, navíc poloha zad je zkosená), koloběžka je sice méně riskantní, ale při odrazu dochází k prudším pohybům ![]()
jéé, už jsem chtěla jít spát, ale tohle mě zaujalo
protože před týdnem jsem viděla jet pána na kole a v šátku vezl mimino…kdysi jsem nad tím taky uvažovala, jestli by to šlo, ale netroufla bych si a radši jsem investovala do vozíku
A ten pán mě teda fakt dostal ![]()
Jestli ti jde vyloženě o sport, tak za sebe doporučuju ten vozík. Jestli ti jde o využití šátku, tak nevím co poradit ![]()
Já právě zase nemám moc důvěru k vozíku - připadá mi, že je tam miminko moc nízko, takže buď je „zaigelitované“ nebo se musí prášit - moc se mi to nelíbí ![]()
Pro in-liny používám kočárek a jde to výborně
- s kolem je to horší, smířila jsem se už s tím, že vyrazíme až příští rok se sedačkou. Šátek mě v kombinaci s kolem napadl, ale moc se mi ta představa nelíbí - minimálně myslím, že by překážela helmička, cyklista je přecijen trochu nakloněný ![]()
Pani u ktere jsem byla na kurzu satkovani nam rikala, ze dokonce s ditetem v satku na zadech lyzovala, protoze uz se fakt tesila ![]()
Ale bylo uz starsi asi, to uz si nepamatuju.. Ale ona tech deti ma hodne, takze uz asi je otrla a prej to byla jen lehka modra sjezdovka… ![]()
Ja bych teda s satkem kolo asi nedala, mam blby pocit i s vozikem, taky jsme cekali az Domca doroste do sedacky a s malym jsme letos holt vynechali a davali jen brusle s kocarem…
A vcera jsem s malym v satku kreslila kridama po zemi a moc se mu to nelibilo, jak se naklanim, i kdyz jsem ho tam moc nemackala ![]()
ZelvaVeruna píše:
Pani u ktere jsem byla na kurzu satkovani nam rikala, ze dokonce s ditetem v satku na zadech lyzovala, protoze uz se fakt tesila
Ale bylo uz starsi asi, to uz si nepamatuju.. Ale ona tech deti ma hodne, takze uz asi je otrla a prej to byla jen lehka modra sjezdovka…![]()
Ja bych teda s satkem kolo asi nedala, mam blby pocit i s vozikem, taky jsme cekali az Domca doroste do sedacky a s malym jsme letos holt vynechali a davali jen brusle s kocarem…
A vcera jsem s malym v satku kreslila kridama po zemi a moc se mu to nelibilo, jak se naklanim, i kdyz jsem ho tam moc nemackala
Tak co zkusit kreslit křídou po zdi?
![]()
Sjezdovky bych se bála - někdo Tě může třeba srazit… ty jsem si nedovolila ani v těhotenství.
Ale běžky asi v zimě se šátkem zkusím - no, a pak už mě napadaj jen ty šachy a kreslení po zdi ![]()
Luciusek píše:ZelvaVeruna píše:Tak co zkusit kreslit křídou po zdi?
Pani u ktere jsem byla na kurzu satkovani nam rikala, ze dokonce s ditetem v satku na zadech lyzovala, protoze uz se fakt tesila
Ale bylo uz starsi asi, to uz si nepamatuju.. Ale ona tech deti ma hodne, takze uz asi je otrla a prej to byla jen lehka modra sjezdovka…![]()
A vcera jsem s malym v satku kreslila kridama po zemi a moc se mu to nelibilo, jak se naklanim, i kdyz jsem ho tam moc nemackala![]()
Sjezdovky bych se bála - někdo Tě může třeba srazit… ty jsem si nedovolila ani v těhotenství.
Ale běžky asi v zimě se šátkem zkusím - no, a pak už mě napadaj jen ty šachy a kreslení po zdi
By me sousedi hnali, kdybych kreslila po zdi, staci, ze blbe koukaji, kdyz smrdlame tema kridama na chodniku, pritom to kazdy dest hned smyje ![]()
Za mě kromě turistiky leda to ležérní běžkování (ne že bych běžkovala).
Na kolo ani za zlaté sele. (Maximálně na Libertě s dítětem na zádech sto metrů šnečí jízdou pro rohlíky do Jednoty - ale to asi není sport.)
kolem roku vozil manžel vojtu na zádech na běžkách. (btw, měli jste slyšet ty lidi.. ty kecy… )
nebála jsem se, prootže na běžkách manžel v životě nespadnulm jezdí bezpečně, vojtovi se to moc líbilo, krásně usínal..
kolem 2 let už byl na záda moc velký, nohy překážely, navíc jsme zakoupili v létě croozer.. takže loňskou zimu tahal croozer ( a nevěřili byste, ale rekace lidí byly pozitivní, každej se chtěl svézt
.
každopádně, turistické běžkování, ale pokud je člověk zdatný..
na kolo bych s ním nesedla nikdy, stejně jako bych nevyjela na sjezdovku - od dob carvových lyží jezdí lidi nebezpečně, i ti, co to neumí, to rozejedou, až dokonce manžel zakoupil helmu!! - fakt bych se bála, že to do mě někdo napere.. ![]()
nic moc jiného mě nenapadá..