Kojení - větší dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35761
5.2.24 15:07
@Anonymní píše:
Tohle čtu fakt nerada :lol: :zed: Já se teď snažím odstavit 2 leté dítě a docela bojujeme. Koupili jsme i Nutrilon a láhev, ale to nechce, nechutná jí. Z láhve pít neuměla, ale dávala jsem jí do ní teď vodu a už chápe :palec: Ona ale při kojení fakt pije mléko. Chce ve dne i v noci. Přes den se snažím zabavit, nabízím jídlo, ale ty noci jsou děs. Šíleně řve, když jí nedám. Teď je pro změnu nemocná, tak mě všichni od odstavu odrazují, že to mám posunout, až jí bude lépe, ale mě už přijde prostě fakt velká :oops:
Tak jsem se nějak uklidňovala, že třeba ve 2,5 letech už by mohla pochopit lépe, že jí kojit nebudu, ale že by ještě ve 4 letech dělalo dítě takové scény. :roll: A mě je jí prostě líto, když pláče. Se picnu :lol:Předchozí dvě děti jsem odstavila do roka a bez problémů přešli na umělé. Neměli žádný problém, tak jsem tak nějak počítala s tím, že to stejně půjde u třetího a ono ne. :cert:

Dvouletý dítě nepotřebuje žádný umělý mléko, vždyť už normálně jí :nevim: obě jsem odtavila ve dvou, pár dni remcaly, ale bylo tk ok. Ale zase jsem že sebe nedělala už dudlík, měli to.jen na spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
5.2.24 15:46

@Kocicka1987 Nečistím. Čistíme večer a ráno. Večer hodně důkladně, ráno na rychlovku. K zubaři chodíme co půl roku a má ty zuby bez problému (ťukám). Přes den taky není jen na vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.24 19:02

@Dollorres stejně nechápu, proč by čtyřleté dítě potřebovalo jíst v noci a muselo mít flašku s dudákem, v noci stačí pomazlit a přes den může pít z hrnku :-) nebo mu ve školce taky dají před spaním flašku?

• Citovat
  • Upravit
5098
5.2.24 19:17

@Miskaa91 Syna jsem zcela podle svého plánu kojila do pěti let, tedy do jeho samoodstavu. Ale v jeho třech letech se narodil sourozenec a já nechtěla vstávat k oběma, takže jsem prostě řekla ne kojení v noci. Nejdřív jsem několik týdnů odpojovala.
Tj. prso dala, ale nenechala ho už usnout na prsu. Jako jeden dva dny protestoval, ale nepamatuju si úplně šílenou hysterii, to zas ne. Prostě nakojit, sebrat.

Pak den, kdy jsem řekla, že už v noci ne, byl oproti mým obavám úplně bez problémů. Jinak existují i knihy na noční odstavení dítěte. Ve smyslu „prso před spaním, prso po probuzení“. Ty jsme taky měli. A samozřejmě hodně vysvětlování, mazlení. Čtyřleté dítě to pochopí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
5.2.24 19:22

@Kocicka1987 Já zuby čistím normálně před spaním a oba mají pěkné zuby bez jediného kazu. Kojení je naopak protektivní faktor proti zubním kazům :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
5.2.24 19:24
@Anonymní píše:
@Dollorres stejně nechápu, proč by čtyřleté dítě potřebovalo jíst v noci a muselo mít flašku s dudákem, v noci stačí pomazlit a přes den může pít z hrnku :-) nebo mu ve školce taky dají před spaním flašku?

A já nechápu, proč tohle sdělení musí být anonymně. Ta flaška je praktická, nerozleje se. Nemá teda klasickou kojeneckou láhev, ale bb.box s pítkem. Proč se každou noc budí kolem 4 ráno a pije mléko netuším, ale má to tak hozený. Mě to nijak neomezuje.
Tím, že pije normální kravské mléko, tak to od večera vydrží. S Um to bylo v tomhle horší, to jsem musela vstát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
5.2.24 19:43
@Dollorres píše:
Můj 4 leťák pije v noci mléko, akorát z flašky.
Připadá mi ještě malej, nechávám ho.
Já bych klidně dál kojila, jestli tě to nějak neruší a víš, že to dcerka potřebuje. Však je to jedno kolik ji je let.
Budit se právě může i po odebrání a může to být ještě horší, že jen tak neusne. :think:

zdravím zuby Tvého dítěte :mavam: btw. nepiš mi, že je má jako perličky, kazivost se dostaví s odstupem. Bacha na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35645
5.2.24 20:15
@Anonymní píše:
Tohle čtu fakt nerada :lol: :zed: Já se teď snažím odstavit 2 leté dítě a docela bojujeme. Koupili jsme i Nutrilon a láhev, ale to nechce, nechutná jí. Z láhve pít neuměla, ale dávala jsem jí do ní teď vodu a už chápe :palec: Ona ale při kojení fakt pije mléko. Chce ve dne i v noci. Přes den se snažím zabavit, nabízím jídlo, ale ty noci jsou děs. Šíleně řve, když jí nedám. Teď je pro změnu nemocná, tak mě všichni od odstavu odrazují, že to mám posunout, až jí bude lépe, ale mě už přijde prostě fakt velká :oops:
Tak jsem se nějak uklidňovala, že třeba ve 2,5 letech už by mohla pochopit lépe, že jí kojit nebudu, ale že by ještě ve 4 letech dělalo dítě takové scény. :roll: A mě je jí prostě líto, když pláče. Se picnu :lol:Předchozí dvě děti jsem odstavila do roka a bez problémů přešli na umělé. Neměli žádný problém, tak jsem tak nějak počítala s tím, že to stejně půjde u třetího a ono ne. :cert:

U nás pomohlo když jsem odjela na víkend pryč. Byla s tátem a ani si na mlíko vzpomněla. Když jsem se vrátila řekla sem ji, že jsem tam mlíko zapomněla. Druhej den trochu kňoura. Pak byl ještě jednou trochu řev a od té doby klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
6.2.24 16:08

Nezávidím, já kojila druhou do třech a čtvrt roku, ke konci už jen na noc, ale občas se v noci budila, ale z jiných důvodů a ráda si dudla na uklidnění :) starší jsem odstavila ve dvou a půl při narození mladší. Ta mladší se nakonec odstavila ze dne na den sama a tom období se zbavila i plen, to byl taky do té doby obří problém a byla už zapsaná do skolky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.2.24 16:14
@Anonymní píše:

Každé dítě je jiné a každé dítě ten věk na odstav má jiný. Staršího syna jsem odstavovala ve 3 letech a několik měsíců. Normálně jsme se na tom domluvili, žádná zcéna nebyla.
Mladší dítě věk 3 roky ho zatím vyžaduje, tam by to bez breku nešlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510