Kojit z obou prsou?

809
2.5.12 14:16

Kojit z obou prsou?

Mám 3,5 měs. syna a kojím z obou prsou /krom bolavých bradavek - má hroznou sílu/ a bez problémů, má přes 6 kg, takže přibývá dobře:)) Mám dál kojit z obou /pije cca 150 ml/ prsou nebo začít kojit vždy jen z jednoho? Existuje opravdu přední a zadní mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Loraine
2.5.12 14:19

Ahoj, kojila bych dál z obou. Já to tak dělala i z toho důvodu, že pokud jsem kojila jen z jednoho, než nastal čas dalšího kojení, neodsáté prso se hrozně bolestivě nalilo

• Citovat
  • Upravit
2400
2.5.12 14:21
@79Simona píše:
Mám 3,5 měs. syna a kojím z obou prsou /krom bolavých bradavek - má hroznou sílu/ a bez problémů, má přes 6 kg, takže přibývá dobře:)) Mám dál kojit z obou /pije cca 150 ml/ prsou nebo začít kojit vždy jen z jednoho? Existuje opravdu přední a zadní mléko?

ano, opravdu existuje přední a zadní. není o čem pochybovat. je potřeba prsa střídat, pokud zrovna řešíš málo mléka. tam se kojí z obou.

Příspěvek upraven 02.05.12 v 14:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624
2.5.12 14:21

Synovi je skoro půl roku a stále kojím z obou prsou. Z jednoho mu to ve většině případů nestačí. Prospívá dobře, tak nějaký přední a zadní mlíko neřeším. A opravdu existuje přední a zadní mlíko. Donedávna jsem jednou za den odsávala a mléko na začátku odstříkávání má úplně jinou barvu než mléko, co teče třeba po třech minutách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
2.5.12 14:22
@Loraine píše:
Ahoj, kojila bych dál z obou. Já to tak dělala i z toho důvodu, že pokud jsem kojila jen z jednoho, než nastal čas dalšího kojení, neodsáté prso se hrozně bolestivě nalilo

protože střídáním prsou vznikalo více mléka, než bylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
2.5.12 14:23

Kdyz uz jste takhle zvykli, vyhovuje vam to a syn krasne pribyva, tak bych to nemenila. Muj malej se pusti, kdyz je najedenej, tak si myslim, ze tvuj taky - nemusis se bat, ze by se treba prejidal. :lol: Predni a zadni mleko existuje, predni je na zizen, zadni je jako jidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
2.5.12 14:25

Kojím také z obou - malej prospívá dobře. Jedno mu nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
2.5.12 14:25

když dáváš jen přední, malýmu se nedostane, co potřebuje a pro Tvý prsa sice přijde úleva, nicméně zadní mléko zůstává v prsu a vytváří se opět přední..dobrou chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.12 14:28

Ahoj Simčo, já kojila vždy jen z jednoho. To druhé si zatím odpočinulo a stihlo se trochu zahojit. Také jsem měla od malé ze začátku prsa strašně rozkousaná. Myslela jsem, že kojit přestanu úplně. Ale měla jsem dost mléka, takže to v pohodě stačilo. Navíc, prsa si navyknou. Kolik prcek odkojí, tolik se tam zase vytvoří. Takže jsme po pár týdnech už měli pohodu a kojení bylo bez problému. :-) Tedy jen do doby, než jí narostli zoubky :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
2.5.12 14:36

@dada12 Já bych nebyla tak přísná a striktní!
Dle mého je to hodně individuální. Já jsem z porodnice (po pěti dnech) šla se střídáním. Dcera ale velmi málo přibírala, tak mi lékařka doporučila zkusit kojit vždy z obou prsů, protože miminko je slabší a nedokáže vytáhnout z jednoho prsu dostatek mléka. Po nějaké době totiž únavou usne. Ona prý tak kojila všechny své děti (4 :lol: ), protože jim to taky nestačilo. A tak, jak to vypadalo na UM, tak se vše srovnalo, malá začla přibírat a kojím stejným způsobem dodnes (víc jak 7 měsíců) :pankac: .
Přední a zadní mléko určitě existuje, ale pokud vím, předního je dost málo. Navíc, pokud má dítě stolici = hořčici s kousky bílého tuku, jako měla moje malá, není co řešit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
2.5.12 14:44

@jajul : tak na Tvůj problém Ti doktorka poradila dobře, jinak je ale dobré vyprázdnit jedno a pokud má mimi ještě chuť, pokračovat z druhého. je to dobrý nejen pro dítě, ale i pro prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
2.5.12 14:46

kojim 24 mesicu z obou a bez problemu

• Citovat
  • Upravit
14856
2.5.12 14:47

Ja jsem na zacatku kojila z obou, na rozjezd laktace to bylo pefektni, pak jsem kojila jeste nejakou dobu, pak uz mi to tolik nevyhovalo a davala jsem jen z jednoho.

v tomto veku by melo jedno podle me stacit - vyzkousej a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
2.5.12 14:49

záleží, jak ti to vyhovuje, já kojim rok z obou, snažila jsem je z jednoho jeden čas, vůbec mi to nesedělo a malá měla hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
2.5.12 14:52

@suik
Já mám zkušenost takovou, že pozděj, když je už ustálená laktace, se mlíka tvoří akorát v obou prsech a převést dítě na jedno by šlo jen za cenu krátkodobého řevu z hladu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová