Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mám 7týdenní holčičku, od začátku jsme krásně kojily a přibíraly, je to asi týden, co se to změnilo, pije chvilku, když to teče proudem a pak když už musí zabrat, začne se odtahovat a vztekat, tak musím odstříkat a dát jí to přes stříkačku, máte některá podobnou zkušenost? Vrátilo se to někdy do normálu???
Jo, v sedmi týdnech jsme měly přesně to samý, pomohla návštěva laktační poradkyně, upravení techniky a hlavně hromada trpělivosti. Sešlo se to se spurtem, ale ustály jsme to obě a kojím bez problémů doteď, jen se musela potvůrka naučit, že musí zabrat sama. Kolem toho 7. týdne to byl ale fakt bpj.
A taky jste dokrmovali stříkačkou nebo z lahve po každém kojení?
Hele a není možná, že je mimčo líné a tím, že se vzteká si vyvzteká snadný přístup jídla stříkačkou? Zašla bych za laktační poradkyní
Ne, nedokrmovala jsem, věděla jsem, že mám mlíka dost a do tý doby sát uměla, tak ať si nevymýšlí, nebudu jí to ulehčovat
Když chtít bude, vezme si. Ale tu laktační jsem zavolala, přeci jen pár chyb bylo i na mé straně a prý se po tom konci šestinedělí začnou projevovat.
@ynax zítra se tam chystáme, po tel mi řekla jen věci, které dělám, tak uvidíme. Každopádně dělala to i před tou stříkačkou…
@ugluk taky bych nedokrmovala, ale jsme nemocný a nesmíme klesat s váhou, takže my to máme nakázaný, jinak zítra máme namířeno k té laktační…říkala jsem si, že kojíme pořád stejně, tak proč to předtím šlo a teď najednou ne, a vy píšete, že po šestinedělí se to začíná projevovat, ty případné chyby, to by sedělo, nám to začlo přesně prvním dnem po šestinedělí:))
Tak to je fajn, že půjdete, ono naživo je to fakt o něčem jiným než po telefonu, mně teda ještě pomohla i osobní návštěva doma, kdy viděla, kde kojím, jak u toho sedím ve svém křesle, jaký mám polštář… oni to na nás někdy zkouší a jak píše Ynax, hledají si snazší cestu ![]()
Ono snad během šestinedělí se mlíka tvoří nadbytek a teče jim samo, potom se produkce ustálí a srovná s potřebou dítěte, takže to se musí najednou mnohem víc snažit, aby mu to teklo. Některé ty línější děti s tím mají problém, tak držím palce! ![]()