Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky. Chtěla bych se zeptat, jak to bylo s prdíky u Vašich drobečků… My dnes slavíme 4 měsíce, ale přesto se můj syn každou noc k ránu a každé ráno budí a tlačí a tlačí. Netrpí sice na klasické koliky, ale prostě ho to bříško bolí. Dávám kapičky Sab Simplex. Máme za sebou už Espumisan u probioticé kapky Bio Gaia, ale je mi divné, že už je tak velký a pořád se kroutí. Věřím, že by spal krásně, kdyby ho to nebolelo, protože první polovinu noci prospí v pohodě. Předem díky za reakce!
Ahoj. Já mám 4,5 měsíčního chlapečka a v noci ho taky trápí prdíky. Přes den to je v pohodě, ale v noci hrůza děs. Takže v tom nejsi sama, ale co s tím, to bohužel neporadím ![]()
@PetrušeKl nám už je skoro 7 měsíců a bříško nás trápí pořád
držím palce aby u vás to přešlo co nejdřív ![]()
Můj prcek taky trpí na prdy..a starší jimi trpěl cca 8 měsíců..
No tak to jste mě, dámy, moc nepotěšily… A co jste proti tomu podnikaly? Nějaké kapičky nebo se s tím prckové nějak poprali? My dáváme ten Sabík. Je ale divné, že přes den se s tím dokáže poprat a v noci ho to takhle mučí. A je jedno, co jím. Ale někde jsem četla, že strava matky to zase tolik neovlivňuje…
Každopádně děkuju za zprávy, protože aspoň víme, že na to nejsme sami ![]()
@PetrušeKl já zkoušela všechny druhy kapiček: espumisan, lefax, babycalm(ten měl největší účinek), biogaia, nahřívací polštářek, gel Pupík, a další, prostě nic…a přes den to zvládne, protože se hýbe a vyprdí to…
já jím taky jen téměř suchý toasty a stejně to je jedno ![]()
@catherine100 já jsem zkoušela skoro vše, co popisuješ, teda kromě Baby calm a když říkáš, že měly účinek, možná do nich půjdu taky. Člověk si říká, že furt do toho miminka něco cpe (moje máma tomu říká „sračky naší Kačky“ - nevím, jak na to přišla
, ale snažím se mu ulevit, je mi ho líto. Jinak je to usměváček neskutečný ![]()
Je teda fakt, že jediný, na čem ulítávám, je sladké. Nikdy jsem to nejedla a co jsem otěhotněla, tak se to se mnou veze. Ale tak sušenka snad nadýmavá není, ne? (blbý dotaz, já vím ![]()
Jeden z důvodů, proč se začíná s příkrmy až déle je i ten, že není vyzrálá trávicí soustava, tudíž je to normální. Syn trpěl docela festovně a Babycalm dostával až do roka ![]()
Já zatím nic nezkoušela jen laktobacílky, ale žádná změna. Teď jsem koupila Baby Calm, tak to na noc zkusím a uvidím. Taky se mi nic do mimča cpát nechtělo, ale už to nejde vydržet. Za včerejší noc byl vzhůru snad 10 x a to už je fakt moc. Já bych to nějak i vydržela, ale ani on se nevyspí…
Syn trpěl na prdíky do půl roku, než byl většinu času na bříšku. Taky byl na sabu, žádný jiný kapky jsem do něj necpala, jedla jsem jen suché kuřecí, rýži, těstoviny. Po pečivu chudák trpěl jak pes. O zelenině jsem si mohla nechat zdát. To máš fajn, že je přes den klid, můj řval i přes den, takže každou chvíli vyrourkovat, kdyby nebylo rourky, tak jsem tohle období snad ani nepřežila. Dcerka trochu trpěla první tři měsíce, ale to jsem se teda nehlídala v jídle. Měla bio gaia, ale podle mě účinek nula. Kluci jsou prostě prďaví..
Baby calm jsou kapky ciste prirodni, nedam na ne dopustit a davam je i v noci, fakt se mu vzdycky hned ulevi. jinak rourkuju denne, cvicime, pri kazdem kojeni kapky..a pak to nejak prezit a preckat jeste par mesicu:-) ![]()
@KriJona Já to v noci zkoušela, ale moc to nevyšlo. Jedna dávka skončila mě na pyžamu, druhá na postely, vyšlo to až s třetí a byl už totálně vzhůru. Takže jsme to vzdali ![]()
@Saman píše:
@KriJona Já to v noci zkoušela, ale moc to nevyšlo. Jedna dávka skončila mě na pyžamu, druhá na postely, vyšlo to až s třetí a byl už totálně vzhůru. Takže jsme to vzdali
@Saman já ho vždycky zabalim do deky, nebo tetra pleny, aby se nemohl mrskat a je to
naučila jsem se to tak, když je potřeba odsávat ![]()