Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Navrtat do špičky dvě díry, vylít mléko a vypít. Pak hodně dlouho a trpělivě řezat pilkou, vydlabat a sníst.
V zázrací přírody ale pan Kořen ukazoval, že když klepneš tím švem o hranu stolu, tak se krásně rozpůlí.
Loni v zimě měl na parapetu asi 10 rozpůlených kokosů a až při tomto pořadu jsem pochopila proč. Trénoval.
Chystám se to vyzkoušet.
Halka
my z něj vyjídáme ten čerstvý kokos rovnou, což se po chvilce všem přejí, takže se obvykle půlka kokosu vyhazuje plesnivá.
Tak u nás se kokos navrtá, vypije mlíčko, rozřízne, spusta se ho sní a zbytek se dá potkanům.
Tak já doma prorazím dvě dírky (v těch co tam jsou) tlustým hřebem, vyliju mléko a pak kokos rozbiju kladivem. Vyjídám čerstvý ![]()
My taky samo napřed vylejeme tu tekutinu a pak přítel ten kokos tak zvláštně poklepává, jak ho to naučili někde na cestách, a pak ten ořech jde vyloupnout (oloupat) z té kůry, že zůstane celý ten kokos v původním stavu, pohromadě, jen oloupaný. Nevím, jak to dělá, zajímal mě vždycky jen výsledek
Jíme to samotné a hned ![]()
Anette píše:
taky vrtáme dírky a rozbíjíme kladivem
Jo jo, přesně tak to děláme taky
Táta ho tedy vždy rozřezával pilkou, ale na to já nemám ani piílku ani trpělivost
A na nějaké zpracování kokosu nezbývá čas, páč mi mizí pod rukama, jen co ho oddělím od skořápky ![]()
Ahoj, oživuji toto téma.
Máme doma kokos. Mléko vypito, kokos rozlomen, oloupán, ale nikdo ho moc syrový nechce jíst. Já ho nejím vůbec, děti si trochu zobly a manžel se brzy přejedl.
Co s ním?
Mám ho zkusit nastrouhat a usušit v troubě? Vyjde to?
@Brontik rozmixovat, vylouhovat v mlíce a použít do vaření (třeba do číny), nebo do koktejlu ![]()
Ahoj, oživuji téma: Jíte ten kokos i s tou slaboučkou hnědou vnitřní slupkou
? Nebo to nějak škrábete?
Dobrý den, dítě si usmyslelo koupit kokosový ořech, ale co s ním? Hledala jsem na internetu, pochopila jsem, že nejlépe odříznout vršek pilkou, ale co dál? Neznáte někdo nějaký recept, jak upotřebit kokosový ořech, pokud možno z něj vyrobit cosi poživatelného? Za rady moc děkuji.