Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@šnitlík no to tak vidím, že manžel na to mít nervy nebude
když doma čistím i odpad
ale je pravda, že kolem sebe vidím všechny s nafukovacími koly A taky je pravda, že se mi u mého vybraného kočárku sportovní verze nelíbí ![]()
@PajuW
no já jsem taky dlouho váhala a nakonec jsem si konečně vybrala u nás v tom obchodě kočár s nafukovacími koly (gelovky nenabízeli skoro k žádnému typu) a pak jsem právě hledala na netu, jestli nejde pořídit levněji a našla jsem právě tuhle nabídku s gelovkama, takže to byl vlastně takový bonus
ale jinak si myslím že vlastnosti budou hodně podobné jako u nafukovacích kol. Většina kamarádek má právě kola nafukovací a v pohodě zvládáme s kočárky stejný terén a mimča vypadají stejně spokojeně
a osobně ani neznám nikoho, kdo by píchnul kolo u kočáru, takže si troufnu tvrdit, že je vpodstatě jedno jestli gelovky nebo nafukovací
Nesnášim, když dělá kolo nějakej zvuk. A to ty tvrdý dělaj pořád.
Máme nafukovací na obou kočárech. Na britaxu jsem píchla tušim jednou? Dvakrát? Za dva a půl roku. Tam je problém s velikostí kola - není běžná, tudíž nejsou duše. No tak je zalepeno a ok.
Druhej kočár měl chvíli píchnuto furt, ale ukázalo se, že je to tím, že má v pr… pláště. (byli jsme cca 4. majitelé a je to dvoukočár, tak vozí víc) Po výměně ok.
V zimě jsem žádný problém neměla.
Ahoj, za mě jedině nafukovací a pěkně veliký. Ty pěnový jsou dobrý tak leda do krámu kde je rovný povrch. A souhlasím se @šnitlík už bych si taky nekoupila trojkombinaci, ale všechno zvlášť, páč si myslím, že sporťák je potřeba kvalitnější a „vychytanější“ než většinou nabízí v trojkombinaci. Přeci jen se s ním jezdí dýl. Přeji dobrý výběr ![]()
Chtěl bych se zeptat, řešíme problém s koly na našem kočárku. Máte osy na které nasazujete kola hladké válce s drážkou na konci? Nebo je na osách i nějaká zarážka, aby se nemohly volně točit v kolečku?
Jde mi o to že pokud se kolo točí na ose, tak jsou tam naprosto zbytečná ložiska, časem se vydře plastová vložka a kolo začne šmajdat.
V kole jsou z vnitřní strany otvory kam by se krásně vlezly zarážky na ose kola. Zní to dost složitě a tak přidávám fotky.
a jde mi tedy o to má někdo nějaké zarážky na ose koleček? nebo jen hladké osy?
Tobě jde o to jak vyřešit, aby se osa v kolečku neprotáčela, ale otáčela se zároveň s kolečkem a současně byla zachována možnost kola sundávat?
@jakanas Teď jsem se schválně podívala a na ose, respektive poloose (Easywalker QTRO) zarážka proti protáčení osy v ložisku zarážka je jak osa tak uložení ložiska je z kovu a ne z plastu.
@Janli píše:
Tobě jde o to jak vyřešit, aby se osa v kolečku neprotáčela, ale otáčela se zároveň s kolečkem a současně byla zachována možnost kola sundávat?
Ne tak úplně. Osa se právě otáčet nemá, otáčet se má pouze kolo na ložisku. Ložisko je dělané na to aby se plynule otáčelo po dlouhou dobu. Ale pokud je osa válcovitá, tak se protáčí v kočárku, v plastovém úchytu ložiska a ještě v ložisku. Mazivo s prachem časem vytvoří brusnou pastu a plastové díly vydře. Kolo potom má příliš velkou vůli a dělá jakoby osmice.
Výrobce kol mi říkal že se mají mazat osy kočárku, to je ale blbost, tím právě pouze podpořím to nežádoucí protáčení. Mazat se musí pouze ložisko.
Nevím jestli toto má cenu probírat s maminama na emiminu, proto jsem formuloval dotaz tak zda na kočárku mají, nebo nemají jen čistě válcovité osy, nebo s nějakými výstupky.
@Heivka píše:
@jakanas Teď jsem se schválně podívala a na ose, respektive poloose (Easywalker QTRO) zarážka proti protáčení osy v ložisku zarážka je jak osa tak uložení ložiska je z kovu a ne z plastu.
prosim prosim, vyfotiš mi to?
@jakanas mam drazku i uvnitr osy je nejaka klapka, zarazka, kola se neprotaceji. Je to preci i kvuli brzde. Az zacvaknes brzu tak ti to bude litat prece, jak kdybys brzdu nedal ne?
@Micaella22 píše:
@jakanas mam drazku i uvnitr osy je nejaka klapka, zarazka, kola se neprotaceji. Je to preci i kvuli brzde. Az zacvaknes brzu tak ti to bude litat prece, jak kdybys brzdu nedal ne?
Moc díky. Co je to za kočárek? škoda že je to tak rozmazaný pořádně na to nevidím.
Jinak brzda je na pevno na kole, ne na ose, nebo ložisku.
A ta tvoje osa je v kole na pevno? nebo jde vytáhnout?
Příspěvek upraven 23.08.19 v 10:57
Osa je pevně přivařená k ložisku kolečka a tohle je část co jde do konstrukce kočárku.
U předních koleček je osa napevno zachycená v plastovém obalu, který brání jejímu protáčení a zároveň kryje ložisko před nečistotami. Přední kolo ale nesundám, protože to v jednom člověku zase nedokážu pořádně dotáhnout.
@Heivka píše:
Osa je pevně přivařená k ložisku kolečka a tohle je část co jde do konstrukce kočárku.U předních koleček je osa napevno zachycená v plastovém obalu, který brání jejímu protáčení a zároveň kryje ložisko před nečistotami. Přední kolo ale nesundám, protože to v jednom člověku zase nedokážu pořádně dotáhnout.
Moc díky za fotku, ano to je přesně to co řeším. ![]()
Pájí já bych ti určitě doporučila ty gelová kolečka, neměla sem s nimi žádný problém. A možná ještě jako další podpůrný řešení slouží návleky na kola, které se taky prodávají, jen teď nevím kde jsem to na netu viděla
Bohužel kola nakupuju od poláku a ti toto nějak neřeší. Alespoň mám potvrzení že je potřeba to řešit a kočárek tak bude lepší. Díky všem za pomoc.