Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
8.8. odchadzam na matersku, a chcela by som chlapcom doniest do prace nejaky „rozluckovy“ kolac. Uplne najlepsia by bola torta v tvare pocitaca, ale ja potrebujem kolac, ktory by bez ujmy vydrzal 24 hodin bez chladnicky (pracujeme na smeny, a v idealnom pripade by bolo fajn, keby to vydrzalo az sa pretocia vsetky 4, ale z doterajsich skusenosti… niekedy ani tretia smena nevedela ze som doniesla nieco sladke, nieto este ta stvrta
)… existuje nieco ine ako pernicky?
Sušenky ![]()
jak se dělá perníková chaloupka, tak udělej perníkový/sušenkový počítač, a udělej rovnou čtyři a máš pro každou směnu ![]()
Třeba suchárky. J8 směnuju taky a řešila jsem to loni čokoládama, sušenkama, čajema, kávama, cappucinnama, tekutýma čokoládama, aby bylo na každýho. Ale u nás je chlapů pomálu.
Anglické suchárky
6 bílků, 200g krystalového cukru, 200g hladké mouky, 100g lískových oříšků, 100g mandlí
Z bílků a cukru vyšleháme velmi tuhý sníh, vmícháme hladkou mouku a postupně celé neloupané oříšky a mandle. Dvě formy na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení a dáme do nich těsto. Upečeme (na 180°C) dorůžova a necháme do druhého dne vychladnout. Druhý den nakrájíme na tenké plátky (3 mm), poklademe je znovu na plech a znovu zapečeme. Okraje musí mírně zrůžovět. Ještě vlažné obalíme v cukru a nezapomeneme je oklepat. Suchárků jsou dva velké plechy.
Příspěvek upraven 06.06.15 v 10:12
Tak v podstatě všechno vánoční cukroví, pak mě napadá medovník, nebo nějaký perník, co se pomaže jen čokoládou - teď jsem pekla andělsky nadýchaný perník a všem moc chutnal. Nenáročné na chladničku budou i hraběnčiny řezy. Záleží, co si přesně představuješ ![]()
A co takhle reveňový koláč? Dospodu linecké, navrch reveň, ale hlavně ji oslaď, abys nedopadla jak já
No, ale ty obličeje pak stály za to ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi, chtěla bych poradit co upéct do práce na narozeniny…budu vděčná za jakýkoliv postřeh…jediný požadavek, ať se to dobře přenáší…děkujíííí a hezkou sobotu ![]()
Medovník, Sacher, Cheesecake, piškotové dorty s ovocem a želatinou, Míša dort- Míša řezy, dort Pavlova… je toho spoustu ![]()
Mám velmi jednoduchý, ale efektní recept na řezy ![]()
upečeš piškot, takový, jaký jsi zvyklá. potřeš hustším pudinkem (cca 500-600ml mléka na dva sáčky pudinku), na to nakladeš bebe sušenky a poliješ čokoládou. Přes noc do ledničky a pak krájíš ve tvaru sušenek na jednotlivé řezy
dozdobit šlehačkou a ovocem a máš moc dobrý jednoduchý dezert ![]()
Příspěvek upraven 14.05.16 v 13:23
@Lilyly píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi, chtěla bych poradit co upéct do práce na narozeniny…budu vděčná za jakýkoliv postřeh…jediný požadavek, ať se to dobře přenáší…děkujíííí a hezkou sobotu
já peču všem okolo věnečky s krémem a šlehačkou, neznám nikoho, kdo by se po nich neutlouk.
Ja peču muffiny plnene pudinkem ci delam cupcakes ale nejraději piskot na pul rozriznout, krem z masla a pudinku a vestvut namocene piskoty krem piskot v rumu krem piskot v kafi krem a pak druha cast buchty opatlam kremem a nastrouham cokoladu
Já dělala manželovi do práce ke 40.narozeninám šlehačkovou roládu Měla velký úspěch
a ještě mě v této souvislosti napadla sloní slza/oko ![]()
@fragola Šlehačková roláda je perfektní
Babi tam dává ještě maliny vcelku do vrstvy té šlehačky.
@Akivasha Jo, jo, šlehačková roláda je hodně jedlá, já už doma peču zásadně 2 kusy
A s malinami, hmmmmm ![]()