Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych se poradit ohledně hraček na zahradu typu kolečko, sekačka a podobně. Máme ročního klučinu, který už běhá jak zběsilý, tak jsem se chtěla zeptat, jestli jsou tyto hračky již pro něj vhodné, případně od kdy budou. Díky moc
Určitě, zejména sekačku naše děti milují, museli jsme pak koupit i další dvě holkám, protože Maty tu svou pořád „potřeboval“ a nechtěli jsme, aby všechno musel kvůli ségrám pustit. Takže my máme sekačky 3! ![]()
Jinak na jaře bývají slevy v obchoďákách, víc než 250 bych za ni nedala, je to kus plastu a na těch drahých nevidím ve funkci rozdíl (různé, co jako víří trávu nebo mluví, zbytečný). Hlavní je, že se to dá tlačit jako tatínek tu velkou. ![]()
Kolečko my máme plechový z Globusu, viděla jsem plastová, ale nebyla tak prostorná, náš mladý v tom vozil s manželem písek, když jsme přivezli na stavbu, dělá v tom maltu atd.
To kolečko je trochu těžší dítě naučit vozit, protože musí pochopit, že musí zvednout madla a pak teprve jet. Ale v roce a 3 měsících už to náš malý zvládal bravurně. ![]()
Ahoj, zkusím napsat vlastní zkušenosti, jiné maminky třeba budou mít úplně jiné ![]()
Myslím, že by tvého syna určitě v tomto věku bavilo něco tlačit, ale snažila bych se pro takového prcka vybrat nějakou stabilní hračku. Náš mladší dostal v roce plastové kolečko, jezdit s ním neuměl (nepochopil v tom věku, že si ho musí nadzvednout), naopak v něm chtěl vozit sám, lezl si do něj a na to bylo to naše kolečko hodně nestabilní a nebezpečné. Ale možná existují i nějaká lepší. Koupili jsme mu pak vozík v Ikea, ten byl lepší, stabilnější, prcka bez problémů uvezl. Jen párkrát se mu stalo, že se o rukojeť opřel tak, že se vozík převrátil a malý upadl. Chtěla jsem ti na tento vozík dát sem odkaz, ale nevím, jestli ho ještě prodávají, nenašla jsem ho v nabídce.
Sekačky dostali kluci až letos (mladšímu jsou dva), jsou hodně lehoučké, ale asi bych právě raději to někde vyzkoušela, aby malý neměl tendenci se o ni opřít a neupadl pak ![]()
Ještě se synovi na jedné návštěvě ohromně líbil plastový nákupní vozík, ale doma jsme ho neměli.
Tak přeju dobrý výběr ![]()
Ahoj
My kolečko pořizovali kolem dvou let,dřív by to asi nepochopil.Jěště má vozík Wader,ten může tahat bez toho,že ho musí nazvednout.
Sekačku jsme nekupovali,nikdy se mi nelíbila ![]()
Pak máme samo pískoviště a skluzavku,dětské pracovní náčiní.
Jak někdo píšeš tak máme ten nákupní vozík,ale doma.
Tak my sekacku mame, dostal ji k Vanocum, ale zatim moc velky uspech nema. Obcas s ni par kroku ujde, ale zahy ho prestane bavit. Nechape smysl. A to mame tu „mluvici“. Takze jsem ji schovala a uvidime co na jare. Ale kazde dite je jiny. Takze treba se zrovn u vas ujme uz ted. Kor kdyz treba uvidi tatinka sekat zahradu.
To jo, sekačku předat až při příležitosti, že tatínek bude sekat. To ho pak od ní neodtrhnete
.
Náš Maty už to měl tak zakódovaný, že jen manžel nastartoval, už letěl pro svoji. ![]()