Kolegyně v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolegyně v práci
Ahoj holky, založila jsem tuto diskuzi spíše pro společné pobavení a vzájemné uklidninění s těmi co prožívají to samé.
Jistě to znáte jsou kolegyně se kterými si sednete s některými ne, to je v pořádko, ale má někdo zkušenost s osamocenou protivnou kolegyní, které je 60… tuhle zkušenost mám totiž já… je naprosto nesnesitelná.
Už při nástupu mi bylo jasné že by ohl být problém když mě je 22 a jí 60 ( neíc žije sama takže totální katastrofa )
S přítelůem chceme miminko, takže na něm pomalu chceme začít dělat, ale ona mě opravdu neskutečně stresuje a to je jeden z důvodů proč se nemohu zbavit kouření
máte nějakou radu jak tenhle stres odbourat??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V tomhle věku jsem se musela naučit spolupracovat po telefonu s kolegyněmi „pražačkami“ o generaci a více staršími (já pracovala na Moravě). Nejlepší taktika bylo vyjít vstříc, aneb jak chci, aby se ke mne chovali druzí, tak se budu chovat k nim. Někdy to nejde, ale zkusit se to musí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anikaa02 čím tě stresu je? Nebo čím se projevuje její přítomnost? Třeba by to šlo nějak elegantně rozpustit.
Věk s tím nemá co dělat ( pokud nejsi předpojatá a od první chvíle do pracovního vztahu nejdeš s očekáváním problémů - což je z tvého příspěvku bohužel tak trochu cítit…)
Příspěvek upraven 07.01.16 v 10:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se fakt snažím, zvládala jsem to 4 měsíce, ale problém je ten že celý den nic nedělá, práci tady odvedu za dvě já, navíc je to hypochodr těžkej ( např. Teda já jsem byla na rentgenu, asi mám tu samou rakovinu jako ten Karel Gott já to na sobě cejtím ( 2 hodiny vyprávění a o její nevzniklé rakovině )) dneska strašně sprostě nadává na svoji snachu oholedně toho jak krmí dítě a nejvíc nejhorší je že chce abych na to reagovala a když jí řeknu že to není moje věc a že je mi nepříjemné tohle poslouchat tak se toho chytí a začně mi vysvětlovat ( další 2 hodiny ) jak ničemu nerozumim nic nechápu protože jsem mladá a že ona to prostě všechno zná a ví a já si jdu v nervech zapálich protiže bych jí musela umlátit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anikaa02 píše:
Já se fakt snažím, zvládala jsem to 4 měsíce, ale problém je ten že celý den nic nedělá, práci tady odvedu za dvě já, navíc je to hypochodr těžkej ( např. Teda já jsem byla na rentgenu, asi mám tu samou rakovinu jako ten Karel Gott já to na sobě cejtím ( 2 hodiny vyprávění a o její nevzniklé rakovině )) dneska strašně sprostě nadává na svoji snachu oholedně toho jak krmí dítě a nejvíc nejhorší je že chce abych na to reagovala a když jí řeknu že to není moje věc a že je mi nepříjemné tohle poslouchat tak se toho chytí a začně mi vysvětlovat ( další 2 hodiny ) jak ničemu nerozumim nic nechápu protože jsem mladá a že ona to prostě všechno zná a ví a já si jdu v nervech zapálich protiže bych jí musela umlátit
Moc to prožíváš. Tak se na ní usměj, pokývej hlavou a věnuje se své práci. Nejste tam proto, abyste si hodiny vyprávěly o svém soukromí, ale abyste pracovaly ne? Soustřeďuje se na práci a hotovo.
Docela by mě zajímalo, kde a co děláte, když máte čas takhle žvanit a ještě chodit kouřit. ☺
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No myslím si že každý v práci má přestávky a to na co je využije je věc druhá
a rozhodně to není tak že bych si s ní chtěla o svém soukromí povídat, ale problém je že to nechci ani poslouchat, nevím jestli si dokážeš tenhle kolotoč představit? Když přijdeš do práce sedeš si k pc a kolegyně jede a jede a jede až do odpoledne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anikaa02 píše:
Já se fakt snažím, zvládala jsem to 4 měsíce, ale problém je ten že celý den nic nedělá, práci tady odvedu za dvě já, navíc je to hypochodr těžkej ( např. Teda já jsem byla na rentgenu, asi mám tu samou rakovinu jako ten Karel Gott já to na sobě cejtím ( 2 hodiny vyprávění a o její nevzniklé rakovině )) dneska strašně sprostě nadává na svoji snachu oholedně toho jak krmí dítě a nejvíc nejhorší je že chce abych na to reagovala a když jí řeknu že to není moje věc a že je mi nepříjemné tohle poslouchat tak se toho chytí a začně mi vysvětlovat ( další 2 hodiny ) jak ničemu nerozumim nic nechápu protože jsem mladá a že ona to prostě všechno zná a ví a já si jdu v nervech zapálich protiže bych jí musela umlátit
jedním uchem sem, druhým tam.. pokývej hlavou, mysli si svý a nehádej se.. proč taky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anikaa02 píše:
No myslím si že každý v práci má přestávky a to na co je využije je věc druháa rozhodně to není tak že bych si s ní chtěla o svém soukromí povídat, ale problém je že to nechci ani poslouchat, nevím jestli si dokážeš tenhle kolotoč představit? Když přijdeš do práce sedeš si k pc a kolegyně jede a jede a jede až do odpoledne…
Co zapnout nahlas rádio?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mám ale ona ho překřičí… je fakt hrozně uječená
Holky asi máte pravdu… zastřelit jí nemůžu sluchátka mít taky nemužu tak to budu vstřebávat a nebu na ní reagovat… i když se mi taky jednou stalo že jsem jí neodpovídala ona přišla ke mě koukla mi do monitoru řekla jo ty pracuješ já na tebe, ale mluvim víš o tom vůbec
to je pak blbé jí říct vim o tom že mluvíte ale ignoruju Vás. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zda se mi, ze hazis na kolegyni vse? Mozna je ti vic v tobe nez v ni. Tim se nikoho nezastavam, take jsem poznala par lidi, kteri nebyli pro me to prave, ale porad mas reseni v sobe.
Koureni- je pro tebe dulezitejsi miminko nebo vytvareni si stresu z upovidane damy? Hledej reseni u sebe. Pro zacatek zkus ignoraci vseho krome prace, nauc se selektivni hluchotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anikaa02 píše:
To mám ale ona ho překřičí… je fakt hrozně uječenáHolky asi máte pravdu… zastřelit jí nemůžu sluchátka mít taky nemužu tak to budu vstřebávat a nebu na ní reagovat… i když se mi taky jednou stalo že jsem jí neodpovídala ona přišla ke mě koukla mi do monitoru řekla jo ty pracuješ já na tebe, ale mluvim víš o tom vůbec
to je pak blbé jí říct vim o tom že mluvíte ale ignoruju Vás.
Aniko, vaše práce je 8 hod u PC? Každá děláte své nebo musíte nějak spolupracovat? A pracujete jen s PC nebo i komunikujete s klienty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napíšu ti, co bych udělala já. " Paní Nováková nezlobte se, ale když na mě pořád mluvíte, nemůžu se soustředit na práci. Můžeme si popovídat v obědové pauze, ale teď mě prosím nerušte." Jednou, dvakrát, třikrát a dost. Pokud by nezabralo, zašla bych za nadřízeným s prosbou, zda by mi tu situaci pomohl po řešit, protože já na to evidentně nestačím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo 8 hod u PC, pracujeme společně, více méně děláme jednu práci obě, jedná se hlavně o evidenci spisu, max nějaké ruční rozdělení a archivace, je to právě docela dost o komunikaci a o tom jak si rozdělit práci mezi sebou a to třeba neumíme protože na otázku jestli bude archivovat dnes ona a já udělám dokumentaci mi odpoví opět dlouhosáhle jak je nemocná, klienty nemáme jen nám sem občas někdo přijde dát dokumenty k ručnímu rozdělení, ale to jsou tak 4 ženský denně.
Jinak je to asi taky ve mě, neříkám že jen v ní spíš bych potřebovala přijít na to jak se uklidnit jinak než u toho cigára, tady třeba není možnost jít se někam vyvětrat jako v bývalém zaměstnání a chodit po budově taky nemůžu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pořiď si sluchátka - nejlépe větší, co jsou vidět. Vysvětli to tím, že si pouštíš hudbu při které se ti lépe soustředíš na práci a nechceš kolegyni obtěžovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit