Koliksi mohu přivydělat na mateřské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kolik???
Ahoj holky,
prosím vás kolik si mohu přivydělat na mateřské, když pobírám rodičovské příspěvek? Děkoji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vlasti, jestli pobíráš rodičák (nikoli peněžitou pomoc v mateřství), tak tam limit není.
Ale pokud Ti dítě chodí do školky či jeslí, tak může max. 5 dní v měsíci (a to se dokládá na sociálce). Hlídá-li Ti babička, teta nebo někdo zodpovědný, nemusíš nic dokládat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
SZP a daň se platí jen z toho, co vyděláš.. rodičák je sociální dávka, tam ti nic strhávat nemůžou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cokoliv. Výše tvého výdělku nemá na nárok na rodičovský příspěvek vliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem, na mateřské nic. Já vím, jsem hnidopich, ale mateřská je prostě něco jiného než rodičák, takže nemůžeš být na mateřské a pobírat rodičák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky. mně bylo řečeno že na RD - při pobírání rodičovského příspěvku nemám omezený příjem. Kolik vydělám, tolik vydělám
ale musím řádně pečovat o dítě a platit daně.. zdravotní a sociální platí stát
Ať se daří!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
někde jsem se dočetla, že je u RD omezena nejenom státní školka/jesle, ale že o dítě smí pečovat jen někdo z rodiny - tedy např. ne placená chůva. Zdá se mi to jako blbost, ale vrtá mi to hlavou. Máte někdo o tomhle přesnější informace?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj Zdenko přečti si toto psala MONIKA 1980 o příspěvky výše
Ale pokud Ti dítě chodí do školky či jeslí, tak může max. 5 dní v měsíci (a to se dokládá na sociálce). Hlídá-li Ti babička, teta nebo někdo zodpovědný, nemusíš nic dokládat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky za informace. Mi řekli v práci, že je stanovený nějaký limit, ale zatím nikdo neví kolik. Ani na netu jsem nic nenašla. Hlídat mi budou rodiče a přítel.
Hezký večer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně to omezeno výší výdělku není. A mám pocit, že ani u mateřské, jen Tě nesmí zaměstnat stejný zaměstnavatel než jsi šla na mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem chtěla dodat, že mezi 3-4 rokem může dítě chodit do školky 5 dní v měsíci nebo každý den na 4 hodiny. Do 3 let pouze verze 5 dní v měsíci. Musí se to dokládat na sociálce. Výdělek neomezen. Dostávám i např. neschopenku nebo i ošetřovačku na dítě. a nepřijdu o rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle toho co vím, stačí zajistit hlídaní jakoukoliv zletilou osobou. Z toho vyplývá, že to může být i placená chůva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kalisek píše:
Rozhodně to omezeno výší výdělku není. A mám pocit, že ani u mateřské, jen Tě nesmí zaměstnat stejný zaměstnavatel než jsi šla na mateřskou.
Když mě zaměstná stejný zaměstnavatel, tak je stanovená nějaká výše vydělku? Budu dělat pro mého zaměstnavatele u kterého jsem dělala před mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud vím, můžeš se vrátit i ke stejnému zaměstnavateli. Já se na to ptala na sociálce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes jsem kv;li tomu volala na sociálku a probila jsem se až k jejich právničce, abych dostala přesnou informaci ohledně výdělku na mateřské (tedy těch 0 - 6 měsíců po porodu). a) Nesmíte pracovat pro toho, z jehož pojištění jde vaše mateřská - tedy váš zaměstnavatel, se kterým máte smlouvu a který vám platí zdrávko a socko. b) pro kohokoli jiného můžete pracovat bez omezení výdělku. c) můžete bez omezení podnikat na svůj živnosťák - opět platí podmínka, že jste dříve z tohoto příjmu nenárokovala peněžitou pomoc v mateřství. Takže moje situace například je: jsem zaměstnaná na hlavní prac. poměr u jedné firmy, ale bokem jsem si jela nějakou svojí živnost. Narodilo se mi dítě, od zaměstnavatele mi přes sociálku vyplácí mateřskou a proto nemohu pracovat pro něj, ale vesele si jedu dál práci na svoji živnost, aniž bych tím cokoli porušovala. Na rodičovské dovolené, tedy po uplynutí 6 měsíců od porodu, už mohu pracovat i pro zaměstnavatele. Kapišto? ![]()
- Citovat
- Upravit