Kolik budu mit PPM?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.10.17 09:39

Kolik budu mit PPM?

TP 16.1.
momentalne mam tarif 22500(plus priplatly cca 2500),ty se ale do vypoctu davky asi nepocitaji, ze?
A od ledna se mi ma zvysit plat o 10%(zdravotnik)…pak.mi stoupne aj materska, nebo bude uz tak, jak bude vypočítaná a toho pul roku to tustane na tech cca 15tis?
Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9793
20.10.17 09:46

PPM se počítá z hrubé mzdy včetně příplatků, osobního ohodnocení apod. Standardně se počítá z 12 měsíců předcházejících měsíci, ve kterém na PPM nastupuješ. Pokud zaměstnání trvalo kratší dobu, tak z té kratší doby. Zvýšení mezd od ledna se do toho nijak nepromítne, dávka bude celou dobu stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
20.10.17 09:47

PPM ti zůstane stejná, žádný přepočet se neprovádí. Pokud máš příplatky v hrubé mzdě, bude se počítat i s nimi. Do výpočtu se zahrnuje hrubá mzda za předchozích 12 měsíců před dnem nástupu na mateřsku dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.17 09:55

Tak priplatky mam jenom 1500kc, ne 2500kc.
ale to je priplatek za rizik. prostr(onkologie)..a pokud neni v tarifu tak si mam stejne pocitat ppm i z tohoto priplatku?

jeste bych se rada zeptala, kdyz jste tady hilky sikovne. zustava mi 18dnu dovolene.Kdy se proplaci a jak? Nebo se po Materske cerpa? A za pristi rok taky budu mit na nejakou narok?

Vubec se v tom neorientuji.
Moc dekuji. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.17 09:57

Jeste dodam..od zacatku tehot.jsem.na nemocenske, to nema na ppm vliv? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
2966
20.10.17 10:12

Bude se ti počítat z hrubé mzdy, tzn. i z příplatku a všech složek. Dovolená se ti za rok 2017 pokrátí v poměru za prvních 100 zameškaných pracovních dní o 1/12 a pak za dalších 20 zameškaných pracovní dní o další 1/12 atd. Dovolenou si můžeš nechat proplatit při ukončení mateřské dovolené, ale musíš o to zaměstnavatele nejlépe písemně požádat. Navíc budeš mít nárok na celou dovolenou za rok 2018, ale musíš si opět požádat při ukončení MD, tzn. po 28 týdnech od nástupu na MD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
20.10.17 10:27

Tp 16.1. Tedy 6-8 týdnu před ním ukončís pn a nastoupis na ppm. Ta se bude počítat za 12 měsíců zpětně od data nástupu na ppm. Když budeš nastupovat na ppm třeba 30.11.2017 bude se to počítat za mesice od 1.11.2016 do 31.10.2017. A budou se do toho počítat i měsíce kdy jsi nemocná, tam nebudeš mít zadny příjem ale ty mesice budou ve vyloučené době. Takže reálnou mzdu budeš mít například od 1.11.2016 do měsíce kdy si šla na pn. Hrubý příjem z těchto měsíců secti a vydel počtem dní které měly ty mesice dohromady. To je denní vymerovaci základ, ten zredukuj na 70% a to je částka na den, kterou budeš dostávat. Tak tomu rozumím já a pokud se pletu někdo mě tu opravi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
20.10.17 10:39
@lachtanice86 píše:
Tp 16.1. Tedy 6-8 týdnu před ním ukončís pn a nastoupis na ppm. Ta se bude počítat za 12 měsíců zpětně od data nástupu na ppm. Když budeš nastupovat na ppm třeba 30.11.2017 bude se to počítat za mesice od 1.11.2016 do 31.10.2017. A budou se do toho počítat i měsíce kdy jsi nemocná, tam nebudeš mít zadny příjem ale ty mesice budou ve vyloučené době. Takže reálnou mzdu budeš mít například od 1.11.2016 do měsíce kdy si šla na pn. Hrubý příjem z těchto měsíců secti a vydel počtem dní které měly ty mesice dohromady. To je denní vymerovaci základ, ten zredukuj na 70% a to je částka na den, kterou budeš dostávat. Tak tomu rozumím já a pokud se pletu někdo mě tu opravi

Tak lepší, když si najde kalkulačku pro výpočet mateřské :D na netu, tam to nebude mít tak složité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
20.10.17 10:53
@Luwica píše:
Bude se ti počítat z hrubé mzdy, tzn. i z příplatku a všech složek. Dovolená se ti za rok 2017 pokrátí v poměru za prvních 100 zameškaných pracovních dní o 1/12 a pak za dalších 20 zameškaných pracovní dní o další 1/12 atd. Dovolenou si můžeš nechat proplatit při ukončení mateřské dovolené, ale musíš o to zaměstnavatele nejlépe písemně požádat. Navíc budeš mít nárok na celou dovolenou za rok 2018, ale musíš si opět požádat při ukončení MD, tzn. po 28 týdnech od nástupu na MD.

Z další 21 dní o 1/12 ne za 20 dní. A dovolená se proplácí jen při ukončení pracovního poměru. Pokud pracovní poměr trvá, tak se normálně čerpá.

Jinak je to tak. Zakladatelko, písemně si požádej o čerpání řádné dovolené v návaznosti na mateřskou dovolenou a pak teprve o rodičovskou dovolenou v návaznosti na řádnou dovolenou. Pokud bys nečerpala řádnou dovolenou ihned po MD, bude se ti opět krátit o dobu nepřítomnosti v práci, tedy o dobu na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
20.10.17 10:55
@Danulinka16 píše:
Tak lepší, když si najde kalkulačku pro výpočet mateřské :D na netu, tam to nebude mít tak složité

To je sice pravda, že kalkulačka jí tu denní dávku spočítá raz dva, ale musí nejprve vědět jaký příjem do té kalkulačky má zadat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
20.10.17 10:59

@Lendeš máš pravdu, je to za 21 dní. Přišlo mi to divné číslo. Omlouvám se za mystifikaci.
Jenom dodávám, že klidně můžeš čerpat v zaměstnání řádnou dovolenou a zároveň mít zažádáno o rodičovský příspěvek. Proto jsem psala chybně „proplácení dovolené“, aby jsi neodkládála zažádání o rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.17 11:03

A mohu se zeptat zda se do vypoctu zahrnuje i mesic na kdy sem byla na neschopence, tedy sem mela i o dost nizsi vyplatu? Byla sem na neschopence cely duben kvuli urazu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
20.10.17 13:38

@Kristyna.tyna jestli duben spadá do 12 kalendářních měsíců ze kterých se bude počítat ppm tak ano ale s pomernou částí dnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
20.10.17 21:09
@Kristyna.tyna píše:
A mohu se zeptat zda se do vypoctu zahrnuje i mesic na kdy sem byla na neschopence, tedy sem mela i o dost nizsi vyplatu? Byla sem na neschopence cely duben kvuli urazu :think:

Doba na nemocenské se bere jako vyloučené dny, takže do výpočtu PPM nevstupuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.17 11:08

Dekuji za odpovedi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat