Nezaplacení celé nemocenské

Anonymní
17.10.17 15:38

Nezaplacení celé nemocenské

Ahoj holky, od července jsem na nemocenské a vždy mi přišla nemocenská tak jak má. Teďka za září mi přišla jen do 28.9. a 2 dny 29 a 30.9. mám nezaplacené. Myslíte že ty dva dny dojdou až další měsíc? Nebo se mám někam obrátit? Děkuji a prosím zachovat anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7021
17.10.17 15:42

Záleží ke kdy Ti doktor vystavil neschopenku a jaký tam pod touvedl datum.
Jinak to pak normálně přijde s penězi aza další měsíc.

Je možný že jsi si byla pro lístek na peníze před tím státním svátkem a doktor Ti napsal i datum před. A tak to sociálka vyplatila jen k tomu datumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
17.10.17 15:55

Pokud jsi nemocná dlouhodobě opakovaně, mohlo taky dojít k vyčerpání podpůrčí doby… zítra je středa, tak si zavolej na sociálku, aspoň zjistíš, co se stalo a příště tomu předejdeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 16:14

Nejsem nemocná jen těhotná na rizikovým. Lékař mi vystavil papír na peníze v úterý a ten den jsem ho donesla do práce. Protože ve čtvrtek byl svátek a v pátek se u nás v práci nedělalo, byla dovolená. A ty dva dny mám prostě nezaplacený, tak nevím zda to nechat tak a čekat, zda příjdou další měsíc, Nebo to jít řešit.

• Citovat
  • Upravit
101754
17.10.17 16:29
@Anonymní píše:
Nejsem nemocná jen těhotná na rizikovým. Lékař mi vystavil papír na peníze v úterý a ten den jsem ho donesla do práce. Protože ve čtvrtek byl svátek a v pátek se u nás v práci nedělalo, byla dovolená. A ty dva dny mám prostě nezaplacený, tak nevím zda to nechat tak a čekat, zda příjdou další měsíc, Nebo to jít řešit.

Pak je to jasný, v úterý bylo 26.9. a doktor může ten lístek na peníze psát jen nějakou definovanou dobu dopředu (nevím, cca 2-3 dny) a tedy ti na základě lístku datovaného 26.9. nemohou ten konec zaplatit. Ale není třeba to řešit, příští měsíc ti je zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2570
17.10.17 16:31

Je možné i to, že jste donesla lístek peníze moc brzy lístek se má odevdavat poslední den v měsící. Dr. by vám správně ani neměl dát do předu lístek pokud to tak udělal vy jste lístek donesla dřív do práce tak vám ho i dřív poslali na socialku a tak vám zkrouhli 2dny. Když vám dá dřív dr. lístek opravdu ho zaneste až poslední den v měsici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
17.10.17 17:57

@Renula5 listek na penize se musi odevzdat do trech dni po vystaveni!!! Muze se vystavit ke kteremukoliv dni v mesici. Kdo si nechava vystavit k 15. a potom k 30.

Zakladatelko. Socialka ti ty dva dny vyplati pristi měsíc. Je to v poradku. 26. v měsíci je brzo na to, aby lhuta trech dni byla na cely mesic. Je lepsi zajit k doktorovi 1.-2.v mesici, pokud chcea vyplacet 30 dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2570
17.10.17 17:58

@xjuklickova marodim uz vic jak rok a vim jak mi to rikaly na socialce. Dr nesmi vystavovat driv lístek pokud neukoncuje PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
17.10.17 18:07

@Renula5 listky vystavuji, tak asi jiny kraj jina socialka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 18:41

Jasně ale ve čtvrtek byl svátek a v práci v pátek nikdo nebyl, byla dovolená, tak kdy jsem to tam asi tak měla donést? Ve středu? To bych si taky moc nepomohla, když posledního bylo až v sobotu.

• Citovat
  • Upravit
2570
17.10.17 20:05
@Anonymní píše:
Jasně ale ve čtvrtek byl svátek a v práci v pátek nikdo nebyl, byla dovolená, tak kdy jsem to tam asi tak měla donést? Ve středu? To bych si taky moc nepomohla, když posledního bylo až v sobotu.

v pondeli. Ja jsem tez posilala listek v pondeli.

@xjuklickova no to nevim si nemyslim vsude vsechno je stejne. ale nebudu vam to brat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
17.10.17 20:14
@xjuklickova píše:
@Renula5 listek na penize se musi odevzdat do trech dni po vystaveni!!! Muze se vystavit ke kteremukoliv dni v mesici. Kdo si nechava vystavit k 15. a potom k 30.

Lístek na peníze se rozhodně nemusí odevzdat do 3 dnů od vystavení, pleteš si pojmy, akorát jde vystavit lístek max ty 3 dny dopředu, tedy prostě 26. nelze vystavit lístek k 30., ale lístek vystavený k 26. můžu klidně v práci odevzdat 2. a žádný problém s tím nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
17.10.17 20:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat