Přídavek na dítě/ příspěvek na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pridávek na dítě/ příspěvek na bydlení
Zdravím holky. Potřebuji vědět zda člověk může pobírat příspěvek na bydlení ( bydlí trvale 1 dospělý a dítě) á ve společné domácnosti otec dítěte ale na pobyt jinde trvalý a přídavek na dítě kdyz je společné posuzovanou osobou v domácnosti? Lze obě dávky pobírat dle výpočtu ž jejich příjmu? Žádal někdo něco podobného? Díky moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na přídavek na dítě se ti počítá jeho příjem a na příspěvek na bydlení ne
- Citovat
- Upravit
@Doe_Jane
Takže jim může být jedno že bydlí s rodinou a pobírají příspěvek na bydlení a do přídavku už se započítává?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řeknu to asi takhle. Jak jsem se na to byla zeptat já, živnostník, neměla jsem tudíž nárok na mateřskou. Přítel měl v tu dobu trvalé bydliště jinde ale bydleli jsme spolu. Bylo mi řečeno, že dostanu směšných 7tis. a za 8měsíců jen 3400… o příspěvku na dítě nebo bydlení si můžu nechat zdát pokud můj přítel vydělává víc než je minimální mzda.
úžasné že? ![]()
- Citovat
- Upravit
Z toho si nic nedělejte mě nechali taky celé těhotenství bez příjmu, proto teď se ptám na co na nárok člověk, využívá toho dost lidí.. A to byste měla dosáhnout na příspěvek na bydleninpokud tam nemá trvale bydlíste přítel…jestli že pobírat jen rodicak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak už tady trvalé bydliště má. Ale jim je to jedno pokud dítě má otce, but s nimi bydlí nebo ma platit výživné. Přítel naštěstí vydělává dost, tak mě to netrápí. Ale je to celé postavené na hlavu. Pokud nejste menšina černé pleti tak máte smůlu. Třeba moje teta, platove byla na minimalni mzdě, jeji ex ji posilal směšných 500Kc na dvě děti. Nedostala vubec nic.
- Citovat
- Upravit
Bydlím s manželem v jedné domácnosti a máme 2 děti. Manžel má trvalák u rodičů. Já jsem na RD, manžel pracuje. Má cca. 25 tis. Před rokem měl 22 tis. a v tu dobu jsem pobírala jak Přídavky na děti tak Příspěvek na bydlení. Teď máme „jen“ Příspěvek na bydlení skoro 8 tis. Sama jsem nevěřila, že budeme mít na něco nárok, ale dala jsem na známou, která pracuje na úřadu a přemluvila mě, ať to zkusím. Takže ano, pro Přídavky na děti záleží na příjmů v domacnosti, pro Příspěvek na bydlení jen ti, kdo mají trvalý pobyt v bytě, na který žádáš.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak už tady trvalé bydliště má. Ale jim je to jedno pokud dítě má otce, but s nimi bydlí nebo ma platit výživné. Přítel naštěstí vydělává dost, tak mě to netrápí. Ale je to celé postavené na hlavu. Pokud nejste menšina černé pleti tak máte smůlu. Třeba moje teta, platove byla na minimalni mzdě, jeji ex ji posilal směšných 500Kc na dvě děti. Nedostala vubec nic.
Je směšné se pořád odvolávat na „tmavší“ pleť. O tyto příspěvky se dá zažádat i přes internet a tam nikdo nevidí, jak člověk vypadá. Teta se x let doma starala o svou mamku, která byla vážně nemocná a ta když umřela, také teta brala Příspěvek na bydlení a černá fakt není. Stejně paní, kterou máme v pronájmu. A x dalších,…zkuste zažádat a uvidíte ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonyme odpověděla jste mi na co jsem se ptala…Ja když se nad tím zamyslím tak je to postavený na hlavu. Mám také jen rd a přítel malý plat. Jde mi o to zda pak člověk nemusí zpovídat proč tam nemá trvale bydlíste když tam žije apod.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit