Kolik by stál pes?

55
27.11.16 13:09

Kolik by stál pes?

Ahoj, chtěla jsem zeptat kolik by asi tak stál pes. Chtěli by jsme si pořídit border kolii, zvážili jsme všechno co se kolem toho týče ale chtěla jsem se zeptat na kolik by to vyšlo. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1787
27.11.16 13:14

Nevím, jaké jsou pořizovací náklady za štěně border kolie. Co ale vím, že je to mizivá částka v celoživotních nákladech na psa. Takže z mého pohledu, pokud máš prostředky na kvalitní krmení, péči a veterinu, není třeba až tak moc řešit pořizovací náklady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
27.11.16 13:14

Na webu ČMKU je seznam všech CHS BC a aktuálních vrhů. Stačí kontaktovat chovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avu
4284
27.11.16 13:17

Porizovaci cena borderky je min. 15 000,–, klidne se muze vysplhat ke 20 000,–. je to cena samozrejme kolie s PP. Bez papírů bych borderku rozhodne nekupovala, maji celkem přísne uchovnovani pravidla, predevsim co se zdravi tyce, a vi proc to tak je. Nepapirovy borderky muzou mit problemy s kyclemi a mnoho dalsiho a to pak jen na vet zaplatite 2× tolik nez za porizovaci cenu. A samozrejme pocitejte s tim, ze neco stoji kvalitni krmení atd. Navic borderka potrebuje hodne casu a zamestnani, nestaci ji hodka denne v lese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
27.11.16 13:40

15, 20, bez PP nepořizuj, nebo si tu částku dorovnáte u veterináře. A nejspíš i navýšíte. Blue merle bude třeba hluchá, bude mít v háji kostru, klouby,… Neriskujte. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.11.16 14:08

Pořizovací cena z dobré chovky bude cca 15 tis., plus náklady na žrádlo, odčervování, vybavení apod. jsou u nás u podobně velkého plemene cca 1000 měsíčně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31721
27.11.16 14:39
@elizor píše:
Ahoj, chtěla jsem zeptat kolik by asi tak stál pes. Chtěli by jsme si pořídit border kolii, zvážili jsme všechno co se kolem toho týče ale chtěla jsem se zeptat na kolik by to vyšlo. Díky

Samotné štěně něco kolem 20 tis., a pak náklady na vybavení - pelech, případně bouda, misky, hračky, odčervení, očkování, obojek (budete několikrát měnit), vodítka (primární, náhradní, na výcvik lonžku), košík (budete několikrát měnit), no a nakonec průběžné náklady - ty budou něco mezi 1000 - 1500 odhadem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
27.11.16 15:15

Děkuju moc všem a ještě jsem se chtěla zeptat kolik vás stálo ( jestli teda máte pejska) všechno co pejsek potřebuje, obojek, vodítko, misky, jídlo, odčervení atd…
A doporučili byste kastraci feny? A kolik by popřípadě stála?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
27.11.16 17:21

@elizor my jsme nechávali kastrovat fenu přibližně velikosti borderky na jaře a stálo nás to cca 6 tisíc. Pokud nechceš chovat, tak já jsem pro kastraci. Aspoň se vyhneš zánětům dělohy a nádorům v pozdějším věku, kdy jsou velmi časté.
Jinak pocitej s náklady 1000-1500 Kč/měsíc a to v případě, že bude pes zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31721
27.11.16 17:57
@JayLee píše:
u nas se prodavaji bez PP kolem 4000 tisic za stene ;)

To za to fakt nestojí. Borderky ještě nedávno měly obrovské nervové potíže, v podstatě neléčitelné, kromě dalšího. Do štěněte bez PP bych fakt nešla, ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
27.11.16 18:18
@JayLee píše:
u nas se prodavaji bez PP kolem 4000 tisic za stene ;)

BezPP BOC, jo?
Tak to hodně štěští na psychicky stabilní, bezproblémovou, schopnou socializace :roll: :mrgreen:

„Vybavení“ se dá sehnat v různých cenových relacích. Můžete mít postroj za 300,– ale i za 1500,– a tak je to se vším.
Pro představu o cenách se dá podívat na zvířecí eshopy - zoohit, spokojenypes, dobramiska a mnoho dalších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
27.11.16 18:22

Určitě nešetřit na pořizovací ceně a koupit psa s PP. Takové štěně stojí minimálně 15000, klidně však i 40000, záleží co člověk hledá a chce. Následné náklady cca 1500 měsíčně krmení, odčervení, očkování. Jestli nemáte zkušenost se psy tak borderku rozhodně nedoporučuji, a když už tak budete potřebovat psí školičku a následně nějaký cvičák, což jsou další mesíční náklady. Plus ideálně mít odloženou nějakou částku na nečekané výdaje u veterináře.
A fenku, jestli ji nebudete chtít uchovnit a chovat štěňata s PP je určitě lepší vykastrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2832
27.11.16 18:23

Hlavne zvaz jestli vas nepolozi treba jednorazova castka 20 000… Je blby rict u veterinare nenechame ji operovat, protoze na to nemame…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avu
4284
28.11.16 07:13

Taky pokud chcete chodit na cvičák, počítej s jednou lekcí cca okolo 150-200 Kč (záleží odkud jsi), tzn cca 600-1000,– měsíčně, a to v případě, že budete cvičit jen 1× týdně. Se štěnětem jsem chodila na cvičák 2× týdně, je to efektivnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
28.11.16 13:30

Dobře díky všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie