Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No.. Já a úklid nejsem zrovna dobří přátelé.
Snažím se udržovat byt ve snesitelne podobě, ale že bych to prehanela se říct nedá. Jsem flegmatik, tudíž mám na vše hromadu času 😂
Když už to potřebuje více poklidit, jako motivaci si k úklidu pustím Výměnu manželek. Hned to jde líp 😂
Přijde mi teď důležitější věnovat se synovi, než pucovat byt, takže asi tak..
Denně tak půl hodiny? Pračka + nádobí, to jediný se musí dělat denně. Nádobí dělá navíc dost často manžel. Vysává a vytírá robot, prach stíráme dvakrát do měsíce (víckrát u nás není potřeba), koupelnu někdy každej víkend, někdy dvakrát za měsíc, záleží jak moc jsme doma. Velkej úklid dělám většinou s manželem jednou za měsíc, zabere to tak tři hodiny. Máme normálka čisto a poklizeno.
Taky mi prijde, ze to neni videt… ale ja ukoluji deti, 4r si po sobe uklidi nadobi sam, da do mycky, sklada veci do satniku atd… ja jen zkouknu prip. opravim, nejsem otrok… Jen manzel to jeste nepochopil
ale syn uz chodi a rika, tohle sis ale tatinku neuklidil
tak se treba taky dockam
Některé dny třeba jen pět minut, co ustelu. A zbytek neřeším. Někdy třeba půl hodiny. Uklízím tehdy, kdy se mi chce. Nejsem zplozenec vysavače a prachovky. Takže mi stačí, když se mi jo nechce, odnést špinavé nádobí do kuchyně a zavřít dveře. Všechno je jen v osobním nastavení.
@Elenloth píše:
@Beckyttine5 To je ironie nebo nemoc?
Z tohoto důvodu se vyhýbám uklízecím diskuzím, bo když toto čtu, tak pak mám pocit, že jsem ten největší lúzr, co udělá normálně jednou za týden větší úklid a v týdnu řeším jen provozní nezbytnosti ![]()
@bigl Já se naopak utvrdim v tom, že to dělám dobře. Protože já žiju, já se zivotem neprouklizim.
@Magika VonCary
Tak to jsme na tom úplně stejně, alespoň časově
…hahaha.
Dvakrát za týden dělám větší úklid. Ten mám tak na dvě hoďky +-. Vytírání co třetí den… vysátí, no máme hafu, když litá všude po domě, lítám s ručním Aku několikrát denně. velký vysavač- vysát sedačku, celý barák komplet, pavučiny, běhouny. To tak dvakrát za týden, jinak to vynahrazuje Aku vysavač. Prach utírám každý den, prostě vlhkým hadříkem šetřu parapety, stolky, tv stul, jídelní. Atd, koupelnu- denně. Záchod každý den, umyvadlo, vana, podlaha vysát. Vyklepat podložky. Umýt zrcadlo. Klasika kuchyň šetřit vyleštit
. Čekám první miminko, nevím jak to budu stíhat už jsem doma z práce, takže kmitám hned z rána, což mi vyhovuje a ne odpo po práci, ale stíhat to nebudu
takže mě to dost obrní až nebude čas, ale prostě máme psa, je venku i doma. Ten prach je po domě brutál. Vysátí je třeba fakt denně. Ale to je chvíle..jinak peru podle potřeby, suším. No..taky mi přijde, že nedelam nic jinýho, pak jsem akorát nasra*ná, že je devět a já od 8 lítám a taky mě to děsně neba, jo a sprchace nelestim
![]()
@Elenloth píše:
@Beckyttine5 To je ironie nebo nemoc?
Ani jedno, prostě nutnost, abychom nezili úplně v bordelu… I když i tak mi Mamka vždy řekne, že bych si měla více uklidit… Prehodnotila to až tehdy, když u nás strávila pár dní a viděla, že sotva člověk uklidí jeden pokoj, už je binec ve druhém, pak uznala, že to prostě udržitelné není
@Beckyttine5 ty jsi snad nemocná
to není možný… já luxuju a vytírám 1× za 14 dní, pračka jede 1× týdně max, každý den jen umyju nádobí… nechápu, kde bereš čas a chuť a energii… nebylo by lepší trávit volný čas jinak?
No ja uklizeci maniak nejsem, ale nedovedu si predstavit vysavat jednou tydne…mam dve male deti, vysavam klidne denne nebo obden a pokazde je tam plno bordelu (mame vysavac kde jde ten prach do vody, takze to jde dobre videt). To same utreni prachu… Snazim se jednou tydne a uz tak je tam vrstva prachu…a ten dychat nechceme. Taky se porad neco chysta v kuchyni, takze nadobi je nekonecny pribeh. No a uklid provozniho bordelu taky zabere dost casu. Takze se zakladatelko nedivim, taky stravim dost casu uklidem, ale naklizeno furt neni🙉 Chtela bych v tom mit vetsi system, prijde mi, ze hodne casu travim uklizenim toho provozniho bordelu a na hloubkovejsi neni tolik energie. Obcas sleduju ruzna uklizeci videa, tam ty pani obdivuju, ale jde videt, ze vetsinou nechodi do prace.
Tak 3h/tydne mi prijdou jeste celkem malo.
Mne kazdej den (2velci psi takze nutnost) vysava a vytira robot. Kazdy den mycka, 2-3× tydne pracka, 2× tydne kytky a prach, klasickej uklid „polozenych“ veci vsude mozne kazdy den, 1× tydne koupelna, zachod a kuchyn (pod talirema atd), k tomu jeste uklid zahrady od jehlici, listi, hromadky od psu atd..je to spousta drobnosti co mi tydne da urcite pres pul dne a to se nemusim starat o podlahy.
@PupuP píše:
@Beckyttine5 ty jsi snad nemocnáto není možný… já luxuju a vytírám 1× za 14 dní, pračka jede 1× týdně max, každý den jen umyju nádobí… nechápu, kde bereš čas a chuť a energii… nebylo by lepší trávit volný čas jinak?
Když jsem byla sama, tak stačilo uklidit dvakrát za měsíc a vše bylo tip top… S malými dětmi, partnerem a zvířaty je to holt náročnější, každou chvilku něco zapatlaji, uspini, nadrobi, prostě pořád něco.. Až budou děti větší, zase to bude jednodušší, teď se to prostě musí zvládnout..
Jinak já se přes den věnuji hlavně dětem, úklid je nejlepší v noci, když všichni spí.. Přes den dělám jen drobnosti, s mladším v šátku, třeba vysávání, to by v noci nešlo apod..
@Peggy54 píše:
Ve vsedni den, ten beznej uklid cca 2h. Zalezi jak jsou opatlana okna od kocky. O vikendu si dam klidne 6h. Ted jsem videla na netflixu nejaky porad o organizaci domacnosti, tak se podle toho ridim a tridim, prerovnavam uklizeneale mne to bavi, a uklidnuje.
Ano i mně to bavi
jak se ten serial jmenuje? to bych si doslova uzila. Diky za info