Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, zajímalo by mě, kolik utratíte letos za dárky pro své blízké a jestli kupujete jen nejbližší rodině či i rodině širší a přátelům..My dáme za vánoční dárky cca kolem 5tis. a dáváme jen nejbližší rodině, tzn. dítě, manžel-ka, rodiče a sourozenci.
Nevím, my nejedem na penize nebo takto..
Koupujem to co víme, že se bude dětem líbit.. Pokud víme, že něco je dražší záležitost, tak si třeba od září, odkládáme na učtu.. Děti nepoznají co kolik stojí..
Nějkaá věc co si děti přejí stojí 500 kč, někey se stane 1500 kč.. ale na osobu máme max 4 tis.. máme dvě děti..Někdy to vyjde do 2 tis někdy třeba lehce přesáhnem..
My s manželem nevím, kolik peněz taky spíš co s enám líbí, ale lesto jsem za něho dala 1OOO kč
nevím, jestli je to dost teda ![]()
Příspěvek upraven 05.12.16 v 13:46
Ahoj, jenom já dala za dárky kolem 6000(tata, mama, partner a dcera)Letos jsem měla finančně lepší rok, tak hlavně malé chci dopřát..
Nejbližší rodina, manžel, děti, tchánovci, moje mamka a 2 nejlepší přítelkyně -15 tisíc korun..
Jinak kupujem jenom děti a my, ale prarodičům dáváte jen symbolické dárky
Já manžel a dcera 5,5 cca 18-20 tisíc + dárkové koše pro rodiče kdy jeden stál 1700,– zbytku rodiny letos nic nedáváme.
Dvouletá dcera cca kolem 5000, letos jí chci dopřát. Manžel už dárek dostal, vyšel na 8000, ale je pravda, že si sám nic nekoupi, vše dává domů a toto vážně moc chtěl. A já mám vybranou kosmetiku za cca 2000,–. Plus moje mamka, ségry a babí s dědou, ale tam spíš si dáváme takové symbolické dárky, nějaké maličkosti pro radost. Letos to budou asi nejdražší Vánoce za celou dobu co jsem s manželem, ale zase měli jsme hodně těžký rok tak jsem zavelela, že letos si prostě všichni nadělíme to co si přejeme ![]()
Kupuju darek svemu manzelovi, samozrejme a pak obvykle sponzoruju darek pro moje rodice a kamaradce nejakou drobnost. Deti nemame. Letos jsem dala za vse asi tri a pul tisice.
Ono záleží co se kupuje,, my jen za kolo jedné dceři dame 4500 to to pak skace
@misalin ahoj, já jsem letos zatím dala 17 tis za dárky, syn 2, dcera 1, manžel, moje a manzelovi rodiče a 2 synovci. A nejsou v tom teda započítané dárky pro mě, jsem zvědavá co manžel vymysli, letos jsem řekla, že musí pořídit sám nějaké překvápko, on taky neví o žádném dárku co pro něj mám ![]()
Bohužel jsem utratila zase víc než jsem plánovala.
Každý rok si říkám, že to nebudu přehánět ale pak to naskáče. Jsem už asi na 20.tis a ještě nemám vše. ![]()
Já už to raději ani nepočítám.
3 synové ( 6,4,2) mnažel, bratr, sestra s manželem, švagrová, tchán, mamka. my dospělí si dáváme spíš menší dárečky pro radost a potěšení, mnaželovi za cca 2 tis., děti dohromady tak do 10 tis. ![]()
Rodiče, manžel, sourozenec, dítě, pak nějaké drobnosti pro blízkého v okolí - cca 10 000, -.
Jsme doma tři a odhaduju to na 40t
s rodinou si dárky dávat nebudeme, takže jen děti a my doma. Letos toho nemáme na množství hodně, ale nějak se sešly dražší věci co jsou potřeba.
Všechny dárky už mám nakoupené i zabalené. Spočítala jsem to a celková částka je 30 tisíc a pár stovek. Dárky dáváme jen rodičům, nejlepší kamarádce s manželem a nám 2 dospělí + 2 děti.