Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cuddy ono to není tolik hraček, navíc ona má 26.narozeniny, takže něco dostane k narozeninám. Jinak tedy jí hodně balíčků nevadí
Jí, ani té starší, jediné na co musím dávat letos pozor je počet balíčků, aby měly stejně, mládě začalo počítat, sčítat a odečítat, a musí mít stejně, jinak to není fér, včera počítala sladkosti z balíčku z nadílky.
Ony taky dostávají v průběhu roku, dostávání hračk jen tak zarazím zhruba v září. Ale dost těch věcí bych jí stejně musela koupit, lyže, raketu, florbalku, nějaké šaty, rajtky taky. Myslíš, jak jako zvládá najednou více balíčků? Tak v pohodě.
Jo, ještě jsem sehnala minigolf vlastně teď o víkendu, mají už kroket, to venku na zahradě hodně hrajou, teď jsem sehnala velký minigolf, to se těším, to se jim bude líbit.
@Markéta80 píše:
@terinka4444![]()
já si vždy řeknu pár věcí a nakonec je toho tolik že kreslící tabulku dostala k mikuláši
![]()
manžel pak přišel z noční a že jí objednal ještě logo aby toho chudinka neměla málo
![]()
Já koupila Terce ještě to pravěké akvárko a nerf luk, to už jsem nezabalila, zůstalo to v posteli, dám jí to jindy
A ještě se chystám do toho Makra
mají tam docela dost od toho schleichu, tak téměř za půlku, to bude super, mají tam ty brain boxy, to jsou taky skvělé hry, to hodně hrajeme, ta ještě dokoupím na někdy ![]()
A koupila jsme jí ten magicpen od true4kids, ale to jsem vrátila, vůbec mě to nenadchlo.
@terinka4444 píše:
@Cuddy ono to není tolik hraček, navíc ona má 26.narozeniny, takže něco dostane k narozeninám. Jinak tedy jí hodně balíčků nevadíJí, ani té starší, jediné na co musím dávat letos pozor je počet balíčků, aby měly stejně, mládě začalo počítat, sčítat a odečítat, a musí mít stejně, jinak to není fér, včera počítala sladkosti z balíčku z nadílky.
Ony taky dostávají v průběhu roku, dostávání hračk jen tak zarazím zhruba v září. Ale dost těch věcí bych jí stejně musela koupit, lyže, raketu, florbalku, nějaké šaty, rajtky taky. Myslíš, jak jako zvládá najednou více balíčků? Tak v pohodě.
Jo, ještě jsem sehnala minigolf vlastně teď o víkendu, mají už kroket, to venku na zahradě hodně hrajou, teď jsem sehnala velký minigolf, to se těším, to se jim bude líbit.
Myslela jsem, jestli ty veci vnima a pak si s nimi hraje se stejnou intenzitou, mjako kdyby ted dostala 3 veci, k velikonocum dalsi tri veci apod. Nemam ted na mysli lyze a obleceni.
@terinka4444 To máte teda žně
.
Já mám zkušenost, že je lepší menší počet, lépe si s tím vyhrají. Když toho měli moc, tak některé dárky ani nerozbalili. A taky už máme opravdu hodně hraček a nemusí mít všechno
U nás pětiletý (skoro 6) dostane hodinky, peněženku, puzzle, knížku, oblečení. A pak mají společně stavebnici Magformers a nějaké společenské hry. U babiček dostane páteřák na lyže a nějakou drobnost a u druhé babičky knížku k el. Albi tužce Hravou angličtinu a nějaké oblečení. Sám si napsal jen 5 věcí a všechny dostane. Má tam teda málo hraček, ale asi sám uznal, že už toho máme doma moc
.
Ještě vlastně dostanou jako společný dárek zažehlovací korálky a CD od Svěráka/Uhlíře. Zažehlovací korálky si hrozně oblíbili a doma je nemáme.
@Cuddy píše:
Myslela jsem, jestli ty veci vnima a pak si s nimi hraje se stejnou intenzitou, mjako kdyby ted dostala 3 veci, k velikonocum dalsi tri veci apod. Nemam ted na mysli lyze a obleceni.
No ona dostává hračky v průběhu roku normálně, ne tedy ty velké drahé, jako je fur real friends nebo ty velké stáje, to dostává jen jednou ročně, to nedávám jen tak, ale běžné hračky dostává, na Velikonoce tedy ne. A ano, řekla bych, že si s tím hraje. Teď předpokládám, že pojede stáj, auto a koně, než to postaví a předělají v pokojíku, s tím schleichem si hrají hodně, monsterky a barbíny taky hodně, kočka teksta nevím, to je blbost, ale ona o ní půl roku básní. A jedou teď v dracích, tak snad. Lego u nás frčí, už s ní skládám velké, friends a elves, duplo už jí nebere. No a hry všeho druhu denně, malování denně. Takže jo, ona to během týdne utřídí a bude si s tím hrát. Postupně dojde řada na všechno. Jediné, co jí kupodivu moc nechatá je to kouzelné čtení, to je věc, co musím vytahovat já a hraje si s tím chvíli. Ale se nevzdávám, teď jsme koupila jí to lidské tělo, Terce hravou angličtinu, slovník a tu hru o tom zeměpisu, to by bylo, aby nebylo ![]()
@terinka4444 super - u vetsiny veci netusim co to je, tak si to pro inspiraci vygooglim
kulickodrahu mame, stavej to radi. ta vetsi, kdyz jsem ji vzala na podzim na jeji narizeniny do hamleys totiz znudene chodila od regalu k regalu a hlasila: „tohle mam, tohle taky mam, tohle je teda pekna blbost yo bych bikdy nechtela, lego neee toho uz mame stejne hafo…“ no a s timhle materialen pracuj ![]()
@terinka4444 covece u nas ta petileta hrave cteni taky nezajem, ale ta prtava to miluje a hraje si s tim denne
@terinka4444 já už mam pro všechny vše a vali měla nejdražšího mikuláše a bude mít i ježíška
a to jednu knihu jí dám až k velikonocům ![]()
@LKL píše:
@terinka4444 super - u vetsiny veci netusim co to je, tak si to pro inspiraci vygooglimkulickodrahu mame, stavej to radi. ta vetsi, kdyz jsem ji vzala na podzim na jeji narizeniny do hamleys totiz znudene chodila od regalu k regalu a hlasila: „tohle mam, tohle taky mam, tohle je teda pekna blbost yo bych bikdy nechtela, lego neee toho uz mame stejne hafo…“no a s timhle materialen pracuj
Minuly rok byl stedry. Delali jsme vanoce za 100tis. Letos se budem drzet pri zemi a do 20tis se budem asi vejit.
@Šarlota4 píše:
Minuly rok byl stedry. Delali jsme vanoce za 100tis. Letos se budem drzet pri zemi a do 20tis se budem asi vejit.
nedá mi to ![]()