Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamky
)
Prosím o radu. Anička je na UM (Nutrilon). Dostává jednu lahvičku ráno a jednu večer. Mám starost, jestli má dostatečný přísun mlíka. Zajímalo by mě, kolik mlíčka dáváte dětem vy.
A ještě jedna věc - odkdy jste přešly z UM na kravské mlíko?
Bibina
ahojky
při roční poradně mi MUDr. řekla, že 2× mlíko je akorát a může být i 1× mlíko UM a 1× jogurt. To kravské jsem už 1× dala, když jsem zapomněla koupit Sunar, jinak čekám tak do nejméně 2let věku malého. Nemělo by se dávát do 3let, ale záleží na nás, ne? ahojky I.
Ahoj, já jsem někde četla,že by dítě mezi 1 -2 rokem mělo vypít zhruba 500ml dětského mléka.Kravské prý zbytečně zatěžuje ledviny, a hlavně v něm není tolik vitamínů jako v UM.Ale znám hooodně maminek,co od roku kravské dávají a děti nijak nestrádají.
Já taky plánuji dávat zhruba do 2let UM, i starší syn ho tak pil.Ale když se stane a máme kravské,tak jsem také malému už dala.
Jogurty jíme ještě navíc…
Malá taky pije Nutrilon, od jednoho roku dostává ráno 210ml+cereálie s kravským mlíkem. A večer dostává 270ml kravského mlíka s kaší. Kravské mlíko pije od 10m. Ranní Nutrilon chci dávat do 3l.
Mě taky dr. řekla, že kolem 500ml mléka (teda počítají se toho i jogurty a další mléčné výrobky).. Taky dáváme Nutrilon, ale HA.. Tu normu, tak nějak krajně splňujeme..
Oluska a Martínek
Tedýsek ráno vypije 250ml Nutrilonu, pak mívá přes den povětšinou na dopolední sváču jogurt nebo Activii tvarohovou a večer 250ml kaše.