Kolik dávek UM dáváte miminku?

3198
24.1.19 10:24

@Red octopus já dávala ve 4m 5× denně 200ml. Tabulkama na krabici se neříď, důležité je, že to malému takhle vyhovuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8743
24.1.19 10:24

@Red octopus 8 kg obě moje děti na roce 8o. Určitě bych dávku nezvedala nijak rychle, pokud nekrici hlady. Spíše bych zkusila jinou značku mléka, protože ne každé má dobrý sytici efekt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
24.1.19 10:35

Tohle vubec neresim a davam, kolik chteji. Syn pil naopak malo, po trech hodinach a vypil max 130, nikdy nedal vic. Takze jsem intervaly neprodluzivala. Dcera je to same, vypije za den max 550ml, pije klidne co hodinu a pul po 50ml… neda se nic delat, zadny problem s travenim nema, tak neresim, co je na krabici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.19 10:52

Já malé (3,5 měsíce) nabízím UM často a nepočítám ani kolik je toho dohromady, prostě jí nabídnu klidně i po hodině trochu a ona když nemá hlad, tak odmítne, když má hlad, tak se napije, ale ne moc, jen tak podle chuti :D Četla jsem, že díky tomu častému dennímu krmení vydrží mimina dýl nejíst v noci…a taky že jo, malá jí naposledy před spaním cca v půl 7, od 7 do 4 mi spí v kuse, pak vypije 140-150 ml a spí dál do 8 :srdce:

Celkově jí prostě menší dávky a často. Nevím, kolik toho je za den dohromady, ale myslím, že rozhodně ne víc než litr. A na 3 měs. prohlídce měla 6270 g a 60 cm.

Dávám jí Hipp Combiotik, je tam štěpená bílkovina, u které se nemusí dodržovat minimální rozestupy mezi jednotlivým krmením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
24.1.19 11:41

Spocitej si vahu mimi krat 150 a vyjde ti, kolik ml ma zhruba za den vypit. A pak deleno poctem krmeni. pises ze mel 8kg tak kdyz dame zhruba 8,5 x150=1275ml za den.1275ml:treba 6krmenimi je nejakych 213ml na davku.

Příspěvek upraven 24.01.19 v 11:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
24.1.19 11:42

Takze mu delej klidne 200ml :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
24.1.19 14:24

@Petra_z_Nuslí to jakože připravuješ každou hodinu čerstvé UM a zkoušíš jestli a kolik si dá 8o mimochodem děti na UM většinou spí v noci lépe, protože mívají větší „zásoby“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
24.1.19 14:36

@Jitul.kaaa9 jo to me taky zarazilo.to bych celej den nedelala nic jinyho. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.19 16:22

holky, tak já nevím jak vy, ale mám to připraveno za 1 minutu, mám rychlovarku, která mi ohřeje převařenou vodu přesně na 40° za půl minuty, mezitím dám 3-4 odměrky Hippu, zaleju, protřepu a hotovo. Co na tom může trvat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.19 16:26

Btw. tu rychlovarku doporučuju, je to tahle:
https://www.alza.cz/…d5169112.htm?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
24.1.19 19:04

@Petra_z_Nuslí já nevim no, tohle mi teda přijde dost neefektivní a dost velký plýtvání, ale dělej si to, jak Ti to vyhovuje :nevim:

Edit: a ještě mě k tomu napadá technická otázka - jak to děláš, když jste venku? To jako jdete třeba na dopoledne ven a ty s sebou máš termosku a několik lahviček, abys mohla nabízet co hodinu?

Příspěvek upraven 24.01.19 v 20:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.19 20:00

Holky, diky za Vaše reakce. Zatím to nechám tak, jak to je. Malý je spokojený a množství rozhodne snižovat nebudu. To by me ani nenapadlo. A zvyšovat budu pozvolna… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.19 09:30
@Jitul.kaaa9 píše:
@Petra_z_Nuslí já nevim no, tohle mi teda přijde dost neefektivní a dost velký plýtvání, ale dělej si to, jak Ti to vyhovuje :nevim:

Edit: a ještě mě k tomu napadá technická otázka - jak to děláš, když jste venku? To jako jdete třeba na dopoledne ven a ty s sebou máš termosku a několik lahviček, abys mohla nabízet co hodinu?

Příspěvek upraven 24.01.19 v 20:30

časově neefektivní to jak vidíš není, plýtvání ano - ale pokud vím, tak ekologii to nijak nezatěžuje, mou ekonomiku taky ne, protože netrpím nedostatkem…

jinak já ven nechodím na celé dopoledne, malá mi spinká jen v kočárku a to vždy přesně hodinu a půl, takže jí nabízím než vyjedeme a poté když přijedeme…chodíme takto 3× denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.1.19 09:35

@Petra_z_Nuslí je to tvoje dite ,tak je mi to celkem fuk ale prijde mi to na hlavu.podle me by dite melo mit v tom jidle nejaky rezim,kor kdyz je na um.nedokazu si predstavit,ze bych furt chodila za synem s flaskou.vypije davku a vim ze mam 4 hod klid. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
26.1.19 09:45
@Petra_z_Nuslí píše: časově neefektivní to jak vidíš není, plýtvání ano - ale pokud vím, tak ekologii to nijak nezatěžuje, mou ekonomiku taky ne, protože netrpím nedostatkem…jinak já ven nechodím na celé dopoledne, malá mi spinká jen v kočárku a to vždy přesně hodinu a půl, takže jí nabízím než vyjedeme a poté když přijedeme…chodíme takto 3× denně

Takže sem si to myslela dobre, že víceméně nikam nechodite, protože potřebuješ co hodinu domů zkoušet, jestli si dítě cucne mlíka. To jsi mu udělala super návyk a režim :potlesk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová