Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Red octopus já dávala ve 4m 5× denně 200ml. Tabulkama na krabici se neříď, důležité je, že to malému takhle vyhovuje ![]()
@Red octopus 8 kg obě moje děti na roce
. Určitě bych dávku nezvedala nijak rychle, pokud nekrici hlady. Spíše bych zkusila jinou značku mléka, protože ne každé má dobrý sytici efekt
Tohle vubec neresim a davam, kolik chteji. Syn pil naopak malo, po trech hodinach a vypil max 130, nikdy nedal vic. Takze jsem intervaly neprodluzivala. Dcera je to same, vypije za den max 550ml, pije klidne co hodinu a pul po 50ml… neda se nic delat, zadny problem s travenim nema, tak neresim, co je na krabici.
Já malé (3,5 měsíce) nabízím UM často a nepočítám ani kolik je toho dohromady, prostě jí nabídnu klidně i po hodině trochu a ona když nemá hlad, tak odmítne, když má hlad, tak se napije, ale ne moc, jen tak podle chuti
Četla jsem, že díky tomu častému dennímu krmení vydrží mimina dýl nejíst v noci…a taky že jo, malá jí naposledy před spaním cca v půl 7, od 7 do 4 mi spí v kuse, pak vypije 140-150 ml a spí dál do 8 ![]()
Celkově jí prostě menší dávky a často. Nevím, kolik toho je za den dohromady, ale myslím, že rozhodně ne víc než litr. A na 3 měs. prohlídce měla 6270 g a 60 cm.
Dávám jí Hipp Combiotik, je tam štěpená bílkovina, u které se nemusí dodržovat minimální rozestupy mezi jednotlivým krmením.
Spocitej si vahu mimi krat 150 a vyjde ti, kolik ml ma zhruba za den vypit. A pak deleno poctem krmeni. pises ze mel 8kg tak kdyz dame zhruba 8,5 x150=1275ml za den.1275ml:treba 6krmenimi je nejakych 213ml na davku.
Příspěvek upraven 24.01.19 v 11:43
@Petra_z_Nuslí to jakože připravuješ každou hodinu čerstvé UM a zkoušíš jestli a kolik si dá
mimochodem děti na UM většinou spí v noci lépe, protože mívají větší „zásoby“
@Jitul.kaaa9 jo to me taky zarazilo.to bych celej den nedelala nic jinyho. ![]()
holky, tak já nevím jak vy, ale mám to připraveno za 1 minutu, mám rychlovarku, která mi ohřeje převařenou vodu přesně na 40° za půl minuty, mezitím dám 3-4 odměrky Hippu, zaleju, protřepu a hotovo. Co na tom může trvat? ![]()
Btw. tu rychlovarku doporučuju, je to tahle:
https://www.alza.cz/…d5169112.htm?…
@Petra_z_Nuslí já nevim no, tohle mi teda přijde dost neefektivní a dost velký plýtvání, ale dělej si to, jak Ti to vyhovuje ![]()
Edit: a ještě mě k tomu napadá technická otázka - jak to děláš, když jste venku? To jako jdete třeba na dopoledne ven a ty s sebou máš termosku a několik lahviček, abys mohla nabízet co hodinu?
Příspěvek upraven 24.01.19 v 20:30
Holky, diky za Vaše reakce. Zatím to nechám tak, jak to je. Malý je spokojený a množství rozhodne snižovat nebudu. To by me ani nenapadlo. A zvyšovat budu pozvolna… ![]()
@Jitul.kaaa9 píše:
@Petra_z_Nuslí já nevim no, tohle mi teda přijde dost neefektivní a dost velký plýtvání, ale dělej si to, jak Ti to vyhovuje![]()
Edit: a ještě mě k tomu napadá technická otázka - jak to děláš, když jste venku? To jako jdete třeba na dopoledne ven a ty s sebou máš termosku a několik lahviček, abys mohla nabízet co hodinu?
Příspěvek upraven 24.01.19 v 20:30
časově neefektivní to jak vidíš není, plýtvání ano - ale pokud vím, tak ekologii to nijak nezatěžuje, mou ekonomiku taky ne, protože netrpím nedostatkem…
jinak já ven nechodím na celé dopoledne, malá mi spinká jen v kočárku a to vždy přesně hodinu a půl, takže jí nabízím než vyjedeme a poté když přijedeme…chodíme takto 3× denně
@Petra_z_Nuslí je to tvoje dite ,tak je mi to celkem fuk ale prijde mi to na hlavu.podle me by dite melo mit v tom jidle nejaky rezim,kor kdyz je na um.nedokazu si predstavit,ze bych furt chodila za synem s flaskou.vypije davku a vim ze mam 4 hod klid. ![]()
@Petra_z_Nuslí píše: časově neefektivní to jak vidíš není, plýtvání ano - ale pokud vím, tak ekologii to nijak nezatěžuje, mou ekonomiku taky ne, protože netrpím nedostatkem…jinak já ven nechodím na celé dopoledne, malá mi spinká jen v kočárku a to vždy přesně hodinu a půl, takže jí nabízím než vyjedeme a poté když přijedeme…chodíme takto 3× denně
Takže sem si to myslela dobre, že víceméně nikam nechodite, protože potřebuješ co hodinu domů zkoušet, jestli si dítě cucne mlíka. To jsi mu udělala super návyk a režim
![]()