Změny po odstavení dítěte - co se změnilo u Vás?

Anonymní
23.1.19 09:31

změny po odstavení

Už delší dobu přemýšlím o odstavení, ale výhody vždy převáží nad nevýhodami. Nebo si aspoň myslím, že to bude znamenat nevýhody pro mě. Můžete mi sepsat, co se změnilo u vás po odstavu?
1. Rychlost usínání dítěte (u těch, které uspávaly kojením)
2. Buzení dítěte v noci
3. Odpolední spánek dítěte
4. Vaše postava
5. Vaše libido
Děkuji za odpovědi :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1142
23.1.19 09:49

Odstavovala jsem ve 13m a to už kojení jsem nepoužívala k usínání, kojila jsem tou dobou v podstatě už jen v noci. Takže 1. Nic. 2. Přestal se úplně budit, ale vydrželo mu to jen 14dní (začaly mu růst stoličky, od té doby se zase budí do teď - 2,5r) 3. Nemělo vliv 4. Přibrala jsem 5. Nemělo vliv
Jinak největší úskalí pro mě bylo, že jsem nahradila kojení UM. Do teď ho jednou za noc vyžaduje a já nemám sílu s tím bojovat. A ono vstávat a jít vařit vodu na mlíko není tak pohodlné jako přiložit k prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.19 09:57

1pomalejsi a narocnejsi (zpivani, vypraveni), ale zase lze zastoupit (tatinek, babicka) 2 velke zlepseni 3 beze zmen, hlavne v kocare, takzestejne bez kojeni 4 zatim +5kg (ale je to spis zmena zpet na normalni vahu) 5 je zpet

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.19 09:59

Ono se vážně po ukončení kojení přibírá? 8o 8o to neeee, to už nedám. Mám už teď 20kg na víc a to ještě kojím :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
3871
23.1.19 10:04

Mě se teda ulevilo fyzicky. Nebyla jsem tak unavená. Zlepsil se spanek, uspavaní trva dyl, ale pokud jsou unaveny deti, tak to netrva hodinu. Nepribrala jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.19 10:05

Ja zadna kila navic nemela, pribrala jsem jen na vahu pred otehotnenim (doufam, ze se to zastavi).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.19 10:09

To jsem se nechtela chlubit, jen jsem chtela rict, ze pokud na nekoho kojeni nepusobi tak, ze se znej stane kost a kuze, neni po ukonceni duvod k pribirani ;-)

• Citovat
  • Upravit
1142
23.1.19 10:15
@Anonymní píše:
Ono se vážně po ukončení kojení přibírá? 8o 8o to neeee, to už nedám. Mám už teď 20kg na víc a to ještě kojím :,( :,( :,(

Já během toho roku kojení docela zhubla, takže jsem to pak akorát nabrala zpátky. Nakonec jsem teda měla i trochu víc než před těhotenstvím, ale to je problém spíš stravovacích návyků, kdy si neúnavnost svého dítěte kompenzuju sladkým, abych si obalila nervy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.1.19 10:44

Mně po odstavu malý začal lépe spát jak přes den, tak v noci, hned po měsíci jsem znovu otěhotněla a mám 3kg dole, v těhotenství jsem přibrala 30kg. V noci se budí, když mu rostou zuby. Dávno na mně malý není tak závislý, večer ho uložila i mamka, bez problémů manžel. Nenahrazovala jsem žádným UM, dle naší dětské není v roce už potřeba, pokud má pestrou stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
23.1.19 10:49

Mám 18m závisláka na prsu, sama nevím, jak ten odstav půjde. Přes den kojena tak 4-5× v noci 3-4×…mám dost…k tomu dvě starší děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
23.1.19 11:00

Každé dítě je jiné. První po odstavení rozhodně líp nespala. Budila se stejně často, 2-3× za noc do nějakých třech let.
Jestli uspáváš kojením a chceš odstavit, nejdřív nauč prcka usnout bez prsa, jinak budeš mít peklo na zemi.
Postava víc záleží na tobě, jak jíš a cvičíš, každopádně po odstavení si můžeš naordinovat jakoukoliv dietu. Libido by se mělo vrátit teoreticky vrátit do předtěhotenského stavu, protože se postupně všechny hormony vrátí do normálu. Jen je potřeba vzít v potaz únavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
24.1.19 02:56

Usínání bylo že začátku po odstavení delší (první dny i několik hodin :lol: ). Pak si dcera zvykla a asi po měsíci už usínala tak rychle jako u kojení. Každopádně přestala spát po obědě. V době odstavování měla 2,5 roku. Změna libida a postavy vůbec, snad trošku menší prsa, ale já jsem v době odstavování kojila obvykle 2×, maximálně 3× denně, tak už jsem moc mléka neměla. Dcera už přes den normálně jedla a pila. Kojení bylo spíš z psychických důvodů… Tož tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
24.1.19 02:59

Jo jinak libido jsem i u kojení měla spíš vyšší, na mě v tomto směru „kojící“ hormony moc nepůsobily :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová