Noční závislost na prsu

Anonymní
22.1.19 14:08

Noční závislost na prsu

Ahoj holky, potřebuji poradit, jak odnaučit svoji 16.měsíční dceru od nočního kojení. Spíš to neni kojení, ale závislost v noci na prsu. Pokaždé když se vzbudí, tak hned hledá prso.Ted rostou zoubky a je snad každou hodinu vzhůru. Dodám jen, že usíná u prsa a spí s námi v posteli. Dudlík nikdy nechtěla a na ten je uz pozde.Kdyz ji nedam prso, dostane histericky zachvat.Pres den to jde, vzdycky ji nejak zabavim, ale v noci ne.Pres den toho moc nesni ani nevypije..Prosim o radu co by mohlo pomoc. Nejsem moc zastance vyrvavani. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
22.1.19 14:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
22.1.19 14:42

Me to usinani u prsa nejak hlava nebere :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.1.19 14:47

A co takhle to pojmout tak, ze bude spat ve vlastni posteli? Kdyz tam nebudes, nebude ani prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
22.1.19 14:47
@Celina píše:
Víš, jak se to říká…jaký si to udeláš, takový to máš. Zkus se zeptat toho, kdo ti na začátku radil kojit kdykoli kvíkne. Nejsi zdaleka první, kdo dostává tyhle rady typu, koj pořád, každou půlhodinu atd ale jak to pak dítě odnaučit tady nikdo neradí :roll:
Krom rady " časem se to zlepší " :lol: :lol:

Naprosto s tebou souhlasím a myslím si, že bez pláče se to neobejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
22.1.19 14:53

U nás teda nepomohlo nic kromě toho vyrvani. Není to nejlepší, ale je fakt, že to zabralo. Taky se uspavalo kojením, ale snažím se, aby u toho neusnul a dát do postýlky ještě bdele, ať pak usne sám a ne u prsu. Trvalo to asi hodinu a pak 2× v noci pláč na cca 40 minut. Druhou noc už usnul do 5 minut, ale v noci ještě pláč byl a třetí noc spal celou úplně v pohodě. Vím, že vyplakat nechat nechceš, ale u nás teda nic jiného nezabralo. Jo a samozřejmě i odstěhovat z vaší postele. To jsem musela taky podstoupit. Možná zkus jednu noc nechat malou jen s tatínkem a treba by se tolik nebudila :think:

Příspěvek upraven 22.01.19 v 14:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
22.1.19 14:54
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuji poradit, jak odnaučit svoji 16.měsíční dceru od nočního kojení. Spíš to neni kojení, ale závislost v noci na prsu. Pokaždé když se vzbudí, tak hned hledá prso.Ted rostou zoubky a je snad každou hodinu vzhůru. Dodám jen, že usíná u prsa a spí s námi v posteli. Dudlík nikdy nechtěla a na ten je uz pozde.Kdyz ji nedam prso, dostane histericky zachvat.Pres den to jde, vzdycky ji nejak zabavim, ale v noci ne.Pres den toho moc nesni ani nevypije..Prosim o radu co by mohlo pomoc. Nejsem moc zastance vyrvavani. Dekuji

mam to stejne.. 😕 😩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
22.1.19 14:59
@Celina píše:
Víš, jak se to říká…jaký si to udeláš, takový to máš. Zkus se zeptat toho, kdo ti na začátku radil kojit kdykoli kvíkne. Nejsi zdaleka první, kdo dostává tyhle rady typu, koj pořád, každou půlhodinu atd ale jak to pak dítě odnaučit tady nikdo neradí :roll:
Krom rady " časem se to zlepší " :lol: :lol:

Ano,mate pravdu.Davala jsem kdykoliv chtela a bohuzel si z prsa udelala dudlik.Kdybych to mohla udelat jinak,tak to udelam,ale bohuzel uz se stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.19 15:07
@simelka píše:
U nás teda nepomohlo nic kromě toho vyrvani. Není to nejlepší, ale je fakt, že to zabralo. Taky se uspavalo kojením, ale snažím se, aby u toho neusnul a dát do postýlky ještě bdele, ať pak usne sám a ne u prsu. Trvalo to asi hodinu a pak 2× v noci pláč na cca 40 minut. Druhou noc už usnul do 5 minut, ale v noci ještě pláč byl a třetí noc spal celou úplně v pohodě. Vím, že vyplakat nechat nechceš, ale u nás teda nic jiného nezabralo. Jo a samozřejmě i odstěhovat z vaší postele. To jsem musela taky podstoupit. Možná zkus jednu noc nechat malou jen s tatínkem a treba by se tolik nebudila :think:Příspěvek upraven 22.01.19 v 14:55

Tu postylku asi vyzkousim,ja jsem zkousela jednou uspavat,bez prsa a kdyz to trvalo skoro 4 hodiny,ja byla vycerpana a i ona,tak jsem ji prso zase dala.Ale jde mi pak jeste o to,ze kdyz se vzbudi,tak bude chtit prso :/Kdyz ho nema,tak spusti rev.Jednou jsem byla pryc mala spala doma a tatinek hlidal,necekane se mu vzbudila a dostala strasnej histerak,nez jsem dorazila a dala ji prso,potom zase v klidu usnula :( Jeste me napadla,dat ji misto prsa flasku se sunarem? :think:

• Citovat
  • Upravit
465
22.1.19 15:54

Určitě bych neodstavovala, když jí rostou zoubky. Je to pro ni už tak dost náročné období. Cumel bych taky nedávala. Prostě to chce odhodlání prso nedat. I když bude brečet. Když dítě brečí, není to nutně vyřvávání. Malou můžeš chovat, tulit se s ní, zpívat jí, hladit jí, aby se trochu zklidnila, ale prostě to prso jí nesmíš dát, když už ji nechceš kojit. Pokud je dítě na prsu „závislé“, tak je málo pravděpodobné, že to půjde úplně bez slz. Dcera se taky při odstavování vztekala a řvala, a to měla 2 a půl roku! Ale už jsem byla rozhodnutá, že je konec, tak jsem jí nedala. Mazlily jsme se, zpívala jsem jí, ale prso už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
22.1.19 16:00

Jo a první noc při odstavování usnula v 1 v noci :lol: Ale psychicky jsem to ustála a prso jsem nedala. Druhou noc usnula rychleji. A další noc ještě dřív. Prostě si zvykla. Chce to trpělivost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.19 17:09
@Calendulka píše:
Jo a první noc při odstavování usnula v 1 v noci :lol: Ale psychicky jsem to ustála a prso jsem nedala. Druhou noc usnula rychleji. A další noc ještě dřív. Prostě si zvykla. Chce to trpělivost :kytka:

Děkuji,taky jaem si rikala,jestli to nemam udelat,az ji tyhle zoubky vyrostou :roll: Budu to muset prekonat a vydrzet

• Citovat
  • Upravit
15404
22.1.19 18:52
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuji poradit, jak odnaučit svoji 16.měsíční dceru od nočního kojení. Spíš to neni kojení, ale závislost v noci na prsu. Pokaždé když se vzbudí, tak hned hledá prso.Ted rostou zoubky a je snad každou hodinu vzhůru. Dodám jen, že usíná u prsa a spí s námi v posteli. Dudlík nikdy nechtěla a na ten je uz pozde.Kdyz ji nedam prso, dostane histericky zachvat.Pres den to jde, vzdycky ji nejak zabavim, ale v noci ne.Pres den toho moc nesni ani nevypije..Prosim o radu co by mohlo pomoc. Nejsem moc zastance vyrvavani. Dekuji

Tak já ti dám tu stupidní radu, přečkat to období než vyrostou zuby a pak k uspavani u kojení připojit nějaký jiný rituál, pohádka, plyšák, následně může zkusit uspavát tatínek… Prostě zkusit kojení usměrnovat nenásilně. Rozhodně ne šoupnout dítě do vlastní postele at se uřve ke spánku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
22.1.19 21:15

Jo jinak pokud trošku věříš na bylinky, tak dítěti bych před spaním dala čaj z meduňky (Apotheke dělá čaj na spaní s meduňkou pro děti). A možná bych do postele dala polštářek s levandulí, který taky uklidňuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
22.1.19 21:17

Ahoj holky
nám je 9měsíců a pustili jsme se do odnaučování, protože občas kojení/spíš dudlání i po pul hodinach, někdy po hodinach a když lepší noc tak po 2h. Už jsem to přestala počítat kolikrat za noc. Přikrmy už sní standartně min 4 denně, ale lžičku moc nechce buď kapsičkou nebo pipetou. Příkrmy si dělám, kupovaný moc nechce, k večeři např.ovesnou kašičku s jablíčkem. Malá nedudlikuje, spíme spolu v ložnici na posteli, manžel se odstěhoval do obýváku (navzájem se budili). Malá ma už 10kg a celou noc ji vyndavat z postylky a davat zpět … na to jsem rezignovala už před 3 měsíci. U nás by tatinek noc s malou asi nedal, takže jsem vyčkala až pojede pryč za prací a dnes už 3.noc budem odnaučovat. První noc, poslední kojení v 21h, kolem 23h první fňukání cca 15min, pomáhá utišování „šššššš, spinkej“ vše za tmy. Dalši probuzení kolem 1h rano, stačilo už jen 5min. Pak před 3h už jen chvilku a kolem 4h už jsem mlíčko dala, další po6h. Ze včera na dnešek už jen chvilkové pofňukávání po 2h, prvni ranni kojení v 5h… vydržela 7h v kuse - až se přestane i budit to bude parada… tak uvidime, jak se to bude vyvijet ;) Bála jsem se, že to bude horší a byla jsem připravená na probdělou a prořvanou noc a naštěstí se u nás nekonalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová