Kolik dokrmovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
138
18.6.11 21:32
luckyhorse píše:
krokous píše:
Naše cácorka měla silnou novorozeneckou žloutenku a začala jsem jí dokrmovat ještě v porodnici. Přikrmovat jí stříkačkou, tak to bych asi nedělala, nikdy jsem totiž plně nekojila a krmit stříkačkou, tak to bych se asi zbláznila. Sice mne to učily v porodnici, dokrmovat tímhle způsobem, ale moc mi to nešlo (třásly se mi ruce). Jedna starší sestra (ženská) mi poradila, abych si řekla o lahvičku a dudlík. A musím říci, že to zabralo. Od té doby jsem dokrmovala lahvičkou a bylo to lepší. To není pravda, že to neumíš a že nemáš mléko, musíš být trpělivá. Ze začátku jsem odstříkala jen trochu mléka, tak jsem to schovávala v ledničce a ze začátku třeba jednou denně měla malá mléko ode mne. Pak se to i zvyšovalo. Jak jsem říkala nikdy jsem plně nekojila, ale myslím si, že každá kapka tvého mléka je pro tvé mimčo důležitá. Dopadlo to tak, že dítě které je krmeno umělou výživou se má začít krmit příkrmy asi v pěti měsících. Ale naše malá byla na tom tak dobře, že pan doktor řekl, ať začneme s příkrmy až v půl roce.
Jo ta sestřičk mi také poradila, ať používám odsávačku Avent a lahvičku s dudlíkem taky od Aventu. Tahle lahvička nedala malé nic zadarmo, neteklo jí zdarma mlíčko do pusy. Vše dopadlo nakonec tak, že jí bylo úplně jedno, zda pije ode mne a nebo z lahvičky. Ale každý den celou dobu jsem odstříkávala, je to trochu únavné, ale dá se. Bohužel jsme museli, když jí bylo půl roku skončit s kojením. Bylo to proto, že můj zdravotní stav neumožňoval, abych kojila. Vydrž, určitě se rozkojíš a kdyby ne, tak i tak, je každá kapka důležitá. Doporučuji zeptat se doktora, aby ten řekl kolik mléka dokrmovat.
Přeji hodně úspěchů.
no byla tady doktorka hned jak jsme přišli z porodnice, problém z krmením byl už tam, malý něco málo přibral, ale je to za cenu neustálého krmení a já už fakt nemůžu. Ve dne v noci dítě přisáté na prsu, bradavky mám úplně zničené a myslím si, že se nedělá ani tolik mléka-připadá mi, že nemám nalité prsa. Ale na druhou stranu mám docela dost prsa velká, tak se to tam možná vstřebá. No a doktorka nám řekla, že nemáme přikrmovat, že máme dávat čaj od ukončeného týdne, ale ten mi malej plive a vůbec mu nechutná.Teď si ode mě vypil 50 ml a řval, jako kdyby měl před krmením, tak jsem ho stříkačkou dokrmila dalších 30 ml a teď spí. Také je mi dost divné, že pokaždé když ho kojím, tak se během kojení začne kroutit a vždycky je pokadí. Je to žluté ale dost řídké, někdy mu to i proteče dupačkama. Není možné, že mu moje mlíčko nedělá dobře?

ahoj, taky jsem neustále kojila, když jsem přišla domů z porodnice, měla jsem pocit, že nic jiného nedělám. Kojím a dokrmuji Nutrilonem. Už jsem opravdu nemohla stejně, jako ty. Až manželovi došla trpělivost a jeden víkend, jsme se dohodli, že nebudu kojit a jen odstříkávat a tím odstříkaným mlékem krmit. No a zjistili jsme, že mám málo mléka a že je zbytečné, když se jí snažím neustále kojit. No malá měla zkrátka hlad. A od té doby jsme se jí snažila kojit o něco méně, ale víc jsem jí přikrmovala a byl větší klid. Já byla spokojenější a malá byla taky spokojená. Tvoje poznámka, že máš velká prsa. No byla jsem na tom stejně, ale co jsem zjistila, tak tak na množství mlék nemá velikost prsou žádný vliv. Víš já měla taky velká prsa.Jo v porodnici nás učili kojit pouze vleže a jinou polohu ne. Byla už jsem úplně zničená a pořád to nešlo, byla jsem s nervama už úplně na dně. S vděčnstí vzpomínám na dvě ženské sestry, které i když to něměly na starost, tak se mi věnovaly a naučily mne kojit. Jo a doporučily mi, abych kojila v sedě, že pro mne, která má velká prsa, je vhodné daleko více poloha vsedě. Byla jsem v porodnici týden a jen díky těmhle sestrám jsem nepřestala kojit. Jo jednu věc mi řekla jedna z nich, bohužel už nevím, která. Řekla mi, že i když se mi nepodaří kojit, tak se nic neděje, že je důležité, aby byla spokojená matka i dítě. A že se nic strašného nestane, když bude malá krmena uměle. Vděčně na ně vzpomínám. To že se malý pokaká a má to žluté, to je v pořádku, pamatuji si, že jednou jsem malou přebalovala a malá tohle provedla bez plín. No musím říci, že jsem se převlékala já i manžel i malá. Neměj starost, tvé mlíčko určitě malému chutná. Jo občas by tolik nemuselo, to je když dostaneš časem menstruaci, tak to může změnit trochu chuť mléka.
Jo mám pro tebe ještě jedno doporučení: navštiv tyto stránky www.kojeni.cz a www.mamita.cz. Na tady těch stránkách bys mohla najít odpověď, zavolat na jejich informační linku a poradit se. Já tam volala taky, ale bohužel s otázkou, jak tvorbu mléka zastavit. Bohužel, protože jsem musela začít brát léky při kterých jsem kojit nemohla. Tak poradili i mě.
Držím Ti moc palce, ale i kdybys nemohla nakonec vůbec kojit, tak důležité je, abys byla spokojená ty i malý. A to si piš, že i takhle malé mimčo vycítí, když jseš nešťastná.
Jitka
PS: nezdá se mi správné, že máš dávat jen čaj, nebylo by lepší najít si jiného doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
20.6.11 07:32

My máme na doporučení z porodnice tu lahvičku od Medely - Calma. Musí sát stejným způsobem jako saje prso, já to třeba z toho vysát neumím :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
20.6.11 07:48
Míša8808 píše:
My máme na doporučení z porodnice tu lahvičku od Medely - Calma. Musí sát stejným způsobem jako saje prso, já to třeba z toho vysát neumím :-D.

Nám nikdo nic nedoporučoval. Jen jedna sestřička (ženská) nám poradila, že nejlépe uděláme, když si pak koupíme odsávačku a lahvičky od Aventu. No přiznám se, že pít mne z lahvičky nenapadlo. :-D Ale zkusit by se to dalo, naše malá pije z lahvičky své večerní mléko Hami Hajaju. No řekla bych, že to asi špatné nebylo, protože zhruba toho půl roku, co jsem se jí pokoušela kojit, tak malé bylo více méně jedno, zda dostala ode mne a nebo z lahvičky. Je to velký jedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
20.6.11 10:39

My pijeme z aventu a zatím to jde. Jen holky, jak dlouho jste to vydržely takhle kombinovat MM + UM ? Přeci nemůžu malou furt vážit, abych věděla, kolik jí toho dát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
20.6.11 10:42
evca82 píše:
My pijeme z aventu a zatím to jde. Jen holky, jak dlouho jste to vydržely takhle kombinovat MM + UM ? Přeci nemůžu malou furt vážit, abych věděla, kolik jí toho dát :nevim:

Já jsem to vydržela týden… :mrgreen:
Dostaly UM, viděla jsem kolik vypily a bylo vyřízeno… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
20.6.11 12:39

A potom jsi to už odhadla, kolik jim dát na dokrmení nebo jste skončili na UM úplně ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
20.6.11 12:44
evca82 píše:
My pijeme z aventu a zatím to jde. Jen holky, jak dlouho jste to vydržely takhle kombinovat MM + UM ? Přeci nemůžu malou furt vážit, abych věděla, kolik jí toho dát :nevim:

Já to vydržela přibližně půl roku plus minus, kojit a přkrmovat umělým mlékem. Jo, malá se vážila jen když jsme byly na prohlídce u doktora. Váhu jsem doma nebměla. Já to dělala tak, že jsem váhu doma neměla. Stačila mi ta digitální v nemocnici. Dodnes když si na vážení v porodnici vzpomenu, tak z toho dostanu vyrážku :-D , malá se na té váze mlela a zvážit jsem jí nedokázala. Doma jsem to dělala tak, že jsem buď krmila odstříkaným mlékem, které jsem schovávala v ledničce a nebo jsem kojila. Ráno jsem krmila odstříkaným mlékem, aby neměla malá hlad (spala totiž celou noc), ale večer jsem přímo kojila, to byla taková příjemná tečka za dnem. Omlouvám se, ale přesněji si to už nepamatuji a ono se to odvíjelo také od toho kolik jsem měla mléka. Ale jak říkám ráno jsem odstříkala a hned krmila a přes den když jsem nasbírala odstříkané mléko,tak jsem krmila tímto nasbíranaým mm z ledničky a zbytek dne umělým mm a večer kojila. U doktora mi radili (perfektní doktor) ať toho umělého mléka udělám trochu víc a malá si sama vypije, kolik chce. Jediné nebezpečí bylo, že ten zbytek mléka se pak musel vylít. A neboj vážit nemusíš, to časem poznáš, zda má mrňousek ještě hlad a kolik mu máš mléka ještě udělat. Neboj to časem poznáš.Držím palce a prosím nevaž po každém krmení, to by ses zbláznila. A nepřestávej kojit. Já bohužel po půl roce musela přestat a dodne mne to mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
20.6.11 13:12
evca82 píše:
A potom jsi to už odhadla, kolik jim dát na dokrmení nebo jste skončili na UM úplně ?

Skončily na UM úplně. Já jsem trochu exot, mně je kojení a ten humbuk okolo trochu proti srsti, takže jsem to nehrotila. Pro mně je důležité veselé a spokojené dítě a to po UM byly vždy - (všechny čtyři), a ne vynervovaná a otrávená (nevyspalá) matka, která svoje emoce přenáší na dítě.
Myslím, že dneska už je UM na úrovni, takže žádné riziko nehrozí.

Je to pouze můj názor, neříkám nikomu, že by to tak mělo být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
20.6.11 13:30
peggy.sl píše:
evca82 píše:
A potom jsi to už odhadla, kolik jim dát na dokrmení nebo jste skončili na UM úplně ?

Skončily na UM úplně. Já jsem trochu exot, mně je kojení a ten humbuk okolo trochu proti srsti, takže jsem to nehrotila. Pro mně je důležité veselé a spokojené dítě a to po UM byly vždy - (všechny čtyři), a ne vynervovaná a otrávená (nevyspalá) matka, která svoje emoce přenáší na dítě.
Myslím, že dneska už je UM na úrovni, takže žádné riziko nehrozí.

Je to pouze můj názor, neříkám nikomu, že by to tak mělo být…

Souhlasím, že nejdůležitější je veselé a spokojené dítě a i když je to po U výživě, tak je to jedno. Něco podobného jsem slyšela od jedné ženské sestry v porodnici. A je to pravda.Po půl roce naše malá skončila na U výživě zcela taky a byla spokojená, i když mne mrzelo, že už nemůžu kojit. A je pravda, že je to každého věc. Upřímně ten humbuk okolo kojení je mi taky proti srsti, zažila jsem kdysi v tramvaji, jak se cizí pán culil na malé mimčo co držela paní na klíně a chvíli po té paní začala kojit. No pán z toho byl značně v rozpacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
20.6.11 13:34

Souhlasím s Peggy a Krokousem. Budu kojit, dokud to půjde a budeme v kombinaci s UM prospívat. Pokud by to nešlo, tak holt prostě kojit nebudu. Vím, že kojení je pro mimčo nejlepší, ale ještě lepší je spokojený mimčo se spokojenou maminkou a ne na pokraji nervovýho zhroucení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
20.6.11 15:02
Míša8808 píše:
Souhlasím s Peggy a Krokousem. Budu kojit, dokud to půjde a budeme v kombinaci s UM prospívat. Pokud by to nešlo, tak holt prostě kojit nebudu. Vím, že kojení je pro mimčo nejlepší, ale ještě lepší je spokojený mimčo se spokojenou maminkou a ne na pokraji nervovýho zhroucení :-)

To je pravda, kojit plus UM dokud to půjde. Je to pravda nejdůležitější je spokojené mimčo se spokojenou maminkou a ne na pokraji nervovýho zhroucení. Držím palce a přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
20.6.11 16:29

To máte, holky pravdu. Taky si říkám,že nejdůležitější je spokojený mimčo. A když s kojením bojuje od nsrození, tak si kolikrát říkám, že ji tím někdy ještě víc trápim, jak ji nutim pít a trápí to i mě. Vydržíme jak to půjde, ale pokud uvidim,že se u mě vzteká čím dál víc, tak přejdeme na UM úplně a bude.
Jinak co se týká toho, dát ji do flašky víc a že si vypije, kolik potřebuje, tak mám pocit,že mé dítě nemá klapku. Proto ji těď vážim, ať mám představu, kolik ji toho mám dávat. Zatím ode mne pije cca 50-70ml, takže ji po každým kojení dávám ještě 60ml. Snad to dělám správně :nevim: Pouze ráno jen kojíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
20.6.11 20:58

Laktační poradkyně mi říkala, že mimčo by mělo vypít 150 - 200 g na kilogram váhy denně. Rozpočítáno na počet kojení dojdeš k tomu, kolik dávat po kojení. Výhoda, že máš váhu, já ne… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová