Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, potřebovala bych radu. Mám 16 denního syna a mám problém s kojením, takže dokrmujeme Nutrilonem. Přes den malej spí - budím ho po 3 hodinách na krmení a nikdy nevypije víc jak 60ml dohromady, ale večer vypije 60ml a neusne a za chvíli zase hledá a vypije třeba 30 ml a zase nespí a hledá a vypije 20 ml a nespí pořád…nevím, co dělám špatně…jak ho donutit pít víc celý den…jsem z toho už nešťastná ![]()
Měli jsme to podobně..Julie vypila 60ml, na půl hodinky usnula, pak zas a takhle třeba dvě hodiny..
chce to čas..myslím, že nic jiného nezmůžeš
![]()
Taky si myslím že těch 60ml mu musí stačit,aby ho zbytečně nebolelo bříško,když to jí takhle roztahaně.Malá to taky dělala,ale víc jsem nedala,trpěla na bříško.
Pokuď ti to dělá jen večer,tak si myslím,že to pak už není hlad,ale nemuže zabrat to mě dělala mlaší dcera,přes den se jen najedla a spala,ale večer děs,nemohla usnout brečela,vztekala se a hledala,ale moc toho nevypila,ale po 6nedělí jak když utlo a v pohodě se to srovnalo…
večer by to asi chtělo dudlíčka. Můj malej je od malička na UM a nikdy nevypil předpisovou dávku ani podle výpočtu (1/6 váhy dítěte/počtem krmení denně) a ani podle krabice. Jestli je 60 dost nebo ne zkus propočítat, ale jestli do něho víc nedostaneš, tak prostě nechce a stačí mu to
.
to asi nebude hlady, oni se tihle prckove chovaji jako ze maji hlad, ikdyz je trapi uplne neco jineho. treba ho boli brisko, potrebuje krknout, prebalit… nebo proste jen nemuze zabrat
My jsme to měli podobné, ¨přes den to bylo OK, a večer třeba 3 hodiny kojení po chvilkách a päk mala usnula. Ale zase mi spala celou noc. Upravilo se nam to samo¨nekdy okolo mesice
ja bych miminko na krmeni nebudila..ono si rekne samo..segra koji od porodnice cca. 6krat denne a dokoce ji ted 3 mesicni syn spi celou noc a v kocareku pred den kdyz se s nim jezdi tak vydrzel i 5 hodin nejist..a neboj ze by byl osizenej..naopak..ma skoro 7kg a 66,5 cm a to mu josu 3 mesice..
Dudlíčka dostává, ale jakmile ho vyplivne, začne ječet nanovo..včera jsme ho ještě dokrmili a pak usnul…já zamáčkla budíka a nevzbudila ho po 3hod jako vždycky a on se vzbudil až ve 4 ráno a to naposled jedl ve 22 večer
tak jsem z toho taková špatná ![]()
No my když jsme šli z porodnice, tak mi řekli, že ho budit mám po těch 3 hodinách - protože měl žloutenku a narodil se ve 37tt, tak že je prej línější…tak proto ho budím…ale stejně…mám z toho hlavu v pejru…:((( říkají, že by měl vypít už 100ml na jedno krmení a to prostě náš malej nedá ani náhodou…maximálně 70-80ml a to musí mít fakt hlad
simongap píše:
Dudlíčka dostává, ale jakmile ho vyplivne, začne ječet nanovo..včera jsme ho ještě dokrmili a pak usnul…já zamáčkla budíka a nevzbudila ho po 3hod jako vždycky a on se vzbudil až ve 4 ráno a to naposled jedl ve 22 večertak jsem z toho taková špatná
mě takhle spí normálně
Malýmu je dneska 20dní.. a spí mi v moci takhle krásně, právě naopak, v noci nebudit a nechat spát, aby měl režim, že v noci se spí..
Jinak mě malej každé krmení vypije 120ml, jinak neusne ![]()
Buď ráda,že takhle spinka,moje malá měla taky žloutenku,byla 2dny pod lampou a ani sestřičkx mě jí nenosily na krmení po 3hodinách v noci když spala,jednou mě ju donesly až za 4,5hod.A netrap se,že nesní tolik kolik by měl,mě taky holky nikdy nesnědy kolik by měli,hlavně zda přibývá…
simongap píše:
No my když jsme šli z porodnice, tak mi řekli, že ho budit mám po těch 3 hodinách - protože měl žloutenku a narodil se ve 37tt, tak že je prej línější…tak proto ho budím…ale stejně…mám z toho hlavu v pejru…:((( říkají, že by měl vypít už 100ml na jedno krmení a to prostě náš malej nedá ani náhodou…maximálně 70-80ml a to musí mít fakt hlad
přibírá? Já mám 11m a od 5 měsíců nevypije víc na jeden zátah jak 130 ml. Jiný děti udělají 250 s přehledem a náš nic. Netrap se, jestli víc nechce, tak to do něj nenacpeš a i kdyby, tak se ti zas poblendí. Já jsem teda v noci budila, malej je nejedlík, ten kdyby nemusel tak nejí vůbec.
a jak časo si budila ze začátku přes noc? a kolik ti vypil??? mě se taky teď začalo stávat, že vůbec nechce spát…nepláče, ale pořád kouká…občas kníkne, ale když mu dám dudlíka, tak je klid…ale v 16dnech?:))