Četnost krmení novorozence

157
17.6.11 20:58

četnost krmení novorozence

Ahoj maminky, potřebovala bych radu. Mám 16 denního syna a mám problém s kojením, takže dokrmujeme Nutrilonem. Přes den malej spí - budím ho po 3 hodinách na krmení a nikdy nevypije víc jak 60ml dohromady, ale večer vypije 60ml a neusne a za chvíli zase hledá a vypije třeba 30 ml a zase nespí a hledá a vypije 20 ml a nespí pořád…nevím, co dělám špatně…jak ho donutit pít víc celý den…jsem z toho už nešťastná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
17.6.11 21:08

Měli jsme to podobně..Julie vypila 60ml, na půl hodinky usnula, pak zas a takhle třeba dvě hodiny.. :mrgreen: chce to čas..myslím, že nic jiného nezmůžeš :nevim: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14046
17.6.11 21:10

60ml bohatě stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
17.6.11 21:13

Taky si myslím že těch 60ml mu musí stačit,aby ho zbytečně nebolelo bříško,když to jí takhle roztahaně.Malá to taky dělala,ale víc jsem nedala,trpěla na bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
17.6.11 21:14

Pokuď ti to dělá jen večer,tak si myslím,že to pak už není hlad,ale nemuže zabrat to mě dělala mlaší dcera,přes den se jen najedla a spala,ale večer děs,nemohla usnout brečela,vztekala se a hledala,ale moc toho nevypila,ale po 6nedělí jak když utlo a v pohodě se to srovnalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
17.6.11 21:17

večer by to asi chtělo dudlíčka. Můj malej je od malička na UM a nikdy nevypil předpisovou dávku ani podle výpočtu (1/6 váhy dítěte/počtem krmení denně) a ani podle krabice. Jestli je 60 dost nebo ne zkus propočítat, ale jestli do něho víc nedostaneš, tak prostě nechce a stačí mu to :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
17.6.11 21:38

to asi nebude hlady, oni se tihle prckove chovaji jako ze maji hlad, ikdyz je trapi uplne neco jineho. treba ho boli brisko, potrebuje krknout, prebalit… nebo proste jen nemuze zabrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.6.11 22:19

My jsme to měli podobné, ¨přes den to bylo OK, a večer třeba 3 hodiny kojení po chvilkách a päk mala usnula. Ale zase mi spala celou noc. Upravilo se nam to samo¨nekdy okolo mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
18.6.11 00:44

ja bych miminko na krmeni nebudila..ono si rekne samo..segra koji od porodnice cca. 6krat denne a dokoce ji ted 3 mesicni syn spi celou noc a v kocareku pred den kdyz se s nim jezdi tak vydrzel i 5 hodin nejist..a neboj ze by byl osizenej..naopak..ma skoro 7kg a 66,5 cm a to mu josu 3 mesice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
18.6.11 08:22

Dudlíčka dostává, ale jakmile ho vyplivne, začne ječet nanovo..včera jsme ho ještě dokrmili a pak usnul…já zamáčkla budíka a nevzbudila ho po 3hod jako vždycky a on se vzbudil až ve 4 ráno a to naposled jedl ve 22 večer :( tak jsem z toho taková špatná :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
18.6.11 08:24

No my když jsme šli z porodnice, tak mi řekli, že ho budit mám po těch 3 hodinách - protože měl žloutenku a narodil se ve 37tt, tak že je prej línější…tak proto ho budím…ale stejně…mám z toho hlavu v pejru…:((( říkají, že by měl vypít už 100ml na jedno krmení a to prostě náš malej nedá ani náhodou…maximálně 70-80ml a to musí mít fakt hlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
18.6.11 09:23
simongap píše:
Dudlíčka dostává, ale jakmile ho vyplivne, začne ječet nanovo..včera jsme ho ještě dokrmili a pak usnul…já zamáčkla budíka a nevzbudila ho po 3hod jako vždycky a on se vzbudil až ve 4 ráno a to naposled jedl ve 22 večer :( tak jsem z toho taková špatná :((

mě takhle spí normálně :mrgreen: Malýmu je dneska 20dní.. a spí mi v moci takhle krásně, právě naopak, v noci nebudit a nechat spát, aby měl režim, že v noci se spí.. :wink: Jinak mě malej každé krmení vypije 120ml, jinak neusne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
18.6.11 09:27

Buď ráda,že takhle spinka,moje malá měla taky žloutenku,byla 2dny pod lampou a ani sestřičkx mě jí nenosily na krmení po 3hodinách v noci když spala,jednou mě ju donesly až za 4,5hod.A netrap se,že nesní tolik kolik by měl,mě taky holky nikdy nesnědy kolik by měli,hlavně zda přibývá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
18.6.11 09:34
simongap píše:
No my když jsme šli z porodnice, tak mi řekli, že ho budit mám po těch 3 hodinách - protože měl žloutenku a narodil se ve 37tt, tak že je prej línější…tak proto ho budím…ale stejně…mám z toho hlavu v pejru…:((( říkají, že by měl vypít už 100ml na jedno krmení a to prostě náš malej nedá ani náhodou…maximálně 70-80ml a to musí mít fakt hlad

přibírá? Já mám 11m a od 5 měsíců nevypije víc na jeden zátah jak 130 ml. Jiný děti udělají 250 s přehledem a náš nic. Netrap se, jestli víc nechce, tak to do něj nenacpeš a i kdyby, tak se ti zas poblendí. Já jsem teda v noci budila, malej je nejedlík, ten kdyby nemusel tak nejí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
18.6.11 09:51

a jak časo si budila ze začátku přes noc? a kolik ti vypil??? mě se taky teď začalo stávat, že vůbec nechce spát…nepláče, ale pořád kouká…občas kníkne, ale když mu dám dudlíka, tak je klid…ale v 16dnech?:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová