Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
33 tisic na dve deti 8 a 13 v dobe urceni…2022 z platu 80 cisteho + dalsi prijmy, celkem asi 120 cisteho+ majetek a male vlastni naklady. Starsi ma 2 dny za mesic, mladsi 3 dny za mesic.
Navyseno z roku 2019 z 21 tisic, kdy mel prijem 60 tisic… kde vsak byly 6-7 tisic mesicne mimoradne vydaje. Pri navyseni byly zruseny… takze navyseni vzhledme k inflaci skoro nulove…
Příspěvek upraven 22.05.23 v 16:18
Na předškoláka 2 tis., další na 1 stupni 3tis. Otec má 39 tis a ještě jednoho puberťáka. Děti má ob víkend a jezdí za nimi 2 odpoledne v týdnu. Proto nižší alimenty, byly stanoveny minulý měsíc.
@Anonymní píše:
Na předškoláka 2 tis., další na 1 stupni 3tis. Otec má 39 tis a ještě jednoho puberťáka. Děti má ob víkend a jezdí za nimi 2 odpoledne v týdnu. Proto nižší alimenty, byly stanoveny minulý měsíc.
Opravdu někdo přiklepne 2 tis na dítě v dnešní době? Zkoušela ses odvolat?
On 8 tis mne, já 2tis jemu, střídavá péče. Počítáno jako cca 10% z našich příjmu. Věci jako SVP, kroužky apod. napůl.
Na téměř šestiletého mi platí letos od 5000, předtím 4000. Soudně to nemáme, jeho plat nevím, tipuju cca 35 000. Bere si ho sporadicky, většinou jeden den o víkendu, výjimečně s přespáním. Většinou ho jezdí jen jednou týdně navštívit. Syn není zdravý, pracuji kvůli tomu na zkrácený úvazek.
Nejsem maminka, ale píšu z pohledu studujícího dítěte (maturitní ročník) dostávám 2500, a to už se za můj život párkrát zvyšovalo. Mamka brala radši menší alimenty, než konflikty ![]()
@Anonymní píše:
jo, odklepne, protože má tři vyživovací povinnosti a hlavně soud přihlíží, že pečuje „jinak“, což je péče v týdnu a ty víkendy napůl.. takže se tomu nedivím…
dřív se dávala i stovka, dvě z dávek.. děs běs no… přitom ti chlapi chodili makat načerno někam na stavby nebo do lesa, ale na děcka prd.. děsné
3 tisíce na druhaka. Záleží na příjmu no. Ale je fakt ze ex se snaží dávat peníze i bokem, na tábory, boty apod, tak to neřeším.
Nedostávám nic. A je to bez konfliktů. Nicméně synové mi naznačili, že by neradi viděli, že chci po chudé mamince peníze. Takže se ani nesnažím.
@Anonymní píše:
Známá dostává alimenty na dítě 500 Kč.
Na třináctileté dítko 8000kč. Výživné bylo soudem určeno před 10lety a od té doby se s ním nehýbalo. Mimo výživné žádné platby. Jinak Víkend 1× 14 dní. Prázdniny na půl a svátky a menší prázdninky na střídačku.
@Lucy75 píše:
jo, odklepne, protože má tři vyživovací povinnosti a hlavně soud přihlíží, že pečuje „jinak“, což je péče v týdnu a ty víkendy napůl.. takže se tomu nedivím…
dřív se dávala i stovka, dvě z dávek.. děs běs no… přitom ti chlapi chodili makat načerno někam na stavby nebo do lesa, ale na děcka prd.. děsné
To je známá věc. Některé dostávají jen 500 Kč na dítě.
My platíme na dvě děti manželové bývalé ženě 4500. Ale k tomu oblečení, obutí, věci do školy, srpš, cestovné, pomůcky, papuče, tenisky apod… výlety, kroužky, mobily, tablety, paušaly, balíme i jídlo jednou za měsíc… takto jsme se domluvili a vyhovuje to oběma stranám.
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat kolik maminky dostáváte od otce vašeho dítka alimenty? Já dostávám 5000 na téměř pětileté dítě. To mi ale expřítel platil už před inflací. Bere čistého plus minus 40 tis čistého. Dítě si moc nebere, 3 x do měsíce max.
Dekuji za reakce.