Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ve vyhledávači jsem nenašla, tak se chci zeptat kolik má být fyziologická teplota u novorozenců..
Mooc díky ;o)
V zadečku 36,5 - 37,5-6. Odečítá se 0,5 - 0,6 stupně. Takže když naměříš 37,5 je to ještě v poho. Lucka
dobře díky za info..jasný že v zadečku je to nejpřesnější, ale lze orientačně změřit i v podpaží??- máme rychloběžku- tak je to hned, a kolik má být kdyžtak teplota tam(stejná)?
Stejná, jen se tam ten půlstupeň neodečítá, takže 37,5 už je zvýšená teplota.
Janah jak psali holky v té prdelce,ale já to převčírem řešila taky a koupila jsem si teploměr v dudlíku a je to k nezaplacení,malej si v pohodě dudlá a za chvilku mám přesnou teplotu bez odečítání.Jen taková malá rada.
No mě rychloběžka přišla prudná, protože stejně měřila docela dlouho.
Dudlíkovej nevím, jak je přesnej. My máme ušní, zkontrolovala jsem přesnost podle jiného klasického a rychloběžky a je to OK a za pár vteřin hotovo. Nic neodečítáš. Jen u miminek je třeba naučit se správně ho dát na ucho.
Jinak do 37,5bez odečtu je to normál, do 38 po odečtu je zvýšená bez dávání léků a nad 38 po odečtu (tj 38,5 bez) se dávají antipyretika
Ještě k těm typům teploměrů - my máme klasický digitální za pár kaček, teplotu naměří do 10ti vteřin, možná za 5, teď nevím přesně, ale je to hned. A kamarádka si nemůže vynachválit tenhle (ale stojí přes 700) - http://www.mrtester.cz/…er-geratherm?… .
moc díky za info..a za odkaz na ušní teploměr, včera jsem ho koupila ve zdravotnických potřebách na bulovce za 710,–