Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, ráda bych se zeptala, kolik tak potřebuje dítě Lega, aby se s ním pohodlně vyhrálo. Syn nedávno dostal jakýsi čistící vůz a pak si v obchodě ještě vyžebral Lego s Mickeym. Stavebnice pro menší děti ho bavily a tak mu chci objednat Lega k Vánocům. Mám v košíku naházených pár Marvel krabiček + klasický box a ráda bych se ujistila, že objednávám dobře. Přikládám fotku co chci objednat a co už dostal. Kdyby ještě někdo věděl, kde sehnat Lego s Hulkem, budu úplně nejvděčnější.
PS: Ano, dárky k Vánocům objednávám vždy už v srpnu ![]()
Radši bych objednala jen kostky, ne celý sady. Já je kupuju hlavně na bazarech a nový sady spíš jen vyjímečně. My už teda máme asi 10kg a pořád je to málo… ![]()
Lega není nikdy dost…
Ale dávkuj to spíš postupně ať si užije každou jednotlivou stavebnici a za mě je ideální když se pak smíchají a dítě pak může stavět naprosto cokoliv a ne jen to co je v dané krabičce.
@Janli píše:
Radši bych objednala jen kostky, ne celý sady. Já je kupuju hlavně na bazarech a nový sady spíš jen vyjímečně. My už teda máme asi 10kg a pořád je to málo…
Jenomže, on je Marvel fanoušek a srdíčko mu po nich prahne. V obchodě viděl jakousi Avangers sadu za dva litry (už je to měsíc) a od té doby se každý den ptá, jestli už budou zítra Vánoce nebo dojde aspoň velikonoční Zajíček
![]()
Tak záleží na dítěti, u nás ho syn má doslova horu, jenže on to složí a dá na polici, max si a tím občas prohraje jako s celkem, ale už to nerozebírá a neskládá znova. Máme ten velký kreativní box, který leží ladem, to ho moc nebaví. Hodně velký úspěch má hidden side, jak je k tomu ta apka, těch má asi 7 stavebnic. Lepší jsou ty velké sety, než ty malé. Ještě má třeba lego bradavice z Harryho Pottera, nějaký Jurský park, ninjago, pak má hodně sad z toho lego City a i pár friends (ty mu přinesla ségra, že se jí víc líbí
) takových těch malinkých stavebnic v sáčku různě dostal taky asi milion, ale jsou celkem o ničem. Prostě čím víc lega, tim líp, co se to naučil skládat (kolem dvou let), tak ho kupujeme ke každé příležitosti.
@Janli píše:
Radši bych objednala jen kostky, ne celý sady. Já je kupuju hlavně na bazarech a nový sady spíš jen vyjímečně. My už teda máme asi 10kg a pořád je to málo…
Ještě mě napadá, že bych teda mohla koupit kilo kostek na bazaru a dosypat je do toho boxu
![]()
@nikinnna píše:
Jenomže, on je Marvel fanoušek a srdíčko mu po nich prahne. V obchodě viděl jakousi Avangers sadu za dva litry (už je to měsíc) a od té doby se každý den ptá, jestli už budou zítra Vánoce nebo dojde aspoň velikonoční Zajíček![]()
![]()
![]()
taky kombinujeme sady s kostkami. nasi kluci jsou zase fanousci kosmonautiky, ninjago a star wars. krome staveni si hodne vyhraji i s figurkami, ruzne je kombinuji a predelavaji. Takze mame doma spoustu mensich sad z techto edic, par vetsich (treba velkou raketu s ridicim strediskem, ninjago robota, piratskou lod atd) a k tomu velky box s kostkami. Uz to maji vsechno promichane, ruzne to kombinuji, stavi sve vlastni plavidla, rakety, roboty a ja nevim, co vsechno. Starsi syn si peclive hycka navody, ale jestli to jeste da nekdo nekdy vsechno dohromady, jak to patri, to nevim.
Příspěvek upraven 11.08.21 v 18:23
@gabrriel píše:
Lega není nikdy dost…Ale dávkuj to spíš postupně ať si užije každou jednotlivou stavebnici a za mě je ideální když se pak smíchají a dítě pak může stavět naprosto cokoliv a ne jen to co je v dané krabičce.
K čemu je jen jeden Avanger? Vždycky bojují v týmu ne? ![]()
@nikinnna zrovna avengers se dají sehnat i jednotlivé postavičky, vychází tuším jednou za měsíc v lego časopisu a v každém je vždycky jeden panáček ![]()
@Kriss Tina píše:
@nikinnna zrovna avengers se dají sehnat i jednotlivé postavičky, vychází tuším jednou za měsíc v lego časopisu a v každém je vždycky jeden panáček
Lego má i časopis?
Panáčky bych potřebovala asi všechny, aby byl spokojený
. Už jsem koukala i na ty drahé sady, ale vždycky někdo chybí ![]()
Máme asi 20 kg a je toho málo
. Starší syn má někde schované své, to bude asi kolem 10 kg, ale to mladšímu nedá ![]()
Určitě nej jsou krabice kostek, třeba spešl na stavění aut, na stavění domečku. Ale náš kluk nejraději sady, ideálně kolem 3tis. (ale máme to vždy se slevou 50 %)…postaví, rozebere a smíchá - rozčiluje mě to. Ale musím říct, že si s tím opravdu hodně vyhraje a dokáže postavit opravdu moc pěkné a propracované věci.
@Hoa Mai píše:
taky kombinujeme sady s kostkami. nasi kluci jsou zase fanousci kosmonautiky, ninjago a star wars. krome staveni si hodne vyhraji i s figurkami, ruzne je kombinuji a predelavaji. Takze mame doma spoustu mensich sad z techto edic, par vetsich (treba velkou raketu s ridicim strediskem, ninjago robota, piratskou lod atd) a k tomu velky box s kostkami. Uz to maji vsechno promichane, ruzne to kombinuji, stavi sve vlastni plavidla, rakety, roboty a ja nevim, co vsechno. Starsi syn si peclive hycka navody, ale jestli to jeste da nekdo nekdy vsechno dohromady, jak to patri, to nevim.Příspěvek upraven 11.08.21 v 18:23
Právě mi přijde ideální, aby měl i klasické kostky a mohl stavět podle libosti, ale kolik je jich potřeba netuším ![]()
@nikinnna Musíš objednavat podle typu kostek. ![]()
Aby to bylo co nejkombinovatelnejsi a daly se z toho stavět auta, letadla, domečky, garaze. Nikdy není dost okynek, placek na střechy/patra. ![]()
@nikinnna píše:
Právě mi přijde ideální, aby měl i klasické kostky a mohl stavět podle libosti, ale kolik je jich potřeba netuším
Tak dvě plně krabice od bot už na nějaké to základní stavení vystačí.