Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice píše:
Tak dvě plně krabice od bot už na nějaké to základní stavení vystačí.
Když si vezmu, že v těch origo krabicích je jen pár pytlíků, zní to jako drahá sranda ![]()
Příspěvek upraven 11.08.21 v 18:27
@nikinnna opravdu Lega není nikdy dost. My dostali sadu 1000ks, pak nějaké tyhle voloviny co přikládáš a pak nakoupili další dvě sady po 1000ks na ali a když se do stavění vloží partner i syn tak mají málo. Takže radím koupit to co má rád plus ještě nějakou sadu s hodně kusy.
@nikinnna ano má časopisu několik
. Avengers, DC, star wars, city, možná ještě nějaký ale syn si občas bere jen tyhle.
@nikinnna to prijde postupne. urcitr bych koupila tu krabici kostek a pak jednu sadu vetsi nebo treba 2-3sady mensi, podle toho, jaky mas rozpocet. Ma pak stejne jeste sokupujeme v prubehu roku. Nekdy maji nejake sady v Albertu, nekdy koupime casopis s panacky, neco dostanou k svatku atd atd
@Svistice píše:
@nikinnna Musíš objednavat podle typu kostek.
Aby to bylo co nejkombinovatelnejsi a daly se z toho stavět auta, letadla, domečky, garaze. Nikdy není dost okynek, placek na střechy/patra.
Počkej, to těch klasických sad potřebuju aspoň 10 ne? Jedna má nápis klasik a kola, další klasik a domečky atd… ![]()
@nikinnna píše:
Počkej, to těch klasických sad potřebuju aspoň 10 ne? Jedna má nápis klasik a kola, další klasik a domečky atd…
My žádné ty kostkove boxy nekupovali. Máme hodně věcí z rady city, nějaké creatory, friends (mám i holku) a teď i technika. Ty tematické ninjago apod. nekupujeme-neobsahují potřebné kostičky.
U nás se staví města, airbusy, wellingtony, Titaniky. Takže musíme mít správně sešikmené kostičky na kokpity, hodně malých a ideálně identických okynek, placek na křídla…
Plus bednu mega i manželovy (vcetne pytle nejrůznějších figurek-indiani, piráti, kovbojové, kosmonauti, rytíři, policajti, Robin Hood…).
@Svistice píše:
My žádné ty kostkove boxy nekupovali. Máme hodně věcí z rady city, nějaké creatory, friends (mám i holku) a teď i technika. Ty tematické ninjago apod. nekupujeme-neobsahují potřebné kostičky.U nás se staví města, airbusy, wellingtony, Titaniky. Takže musíme mít správně sešikmené kostičky na kokpity, hodně malých a ideálně identických okynek, placek na křídla…
Plus bednu mega i manželovy (vcetne pytle nejrůznějších figurek-indiani, piráti, kovbojové, kosmonauti, rytíři, policajti, Robin Hood…).
Taky máme s manželem svoje lego, na které děti nesmí sáhnout
ja pána prstenů a manžel nějaké tanky ![]()
Postavičky kupuju na Aliexpressu, už má spoustu těch mini figurek superhrdinů a pak ty větší roboty - to mám schované na Vánoce, i Hulka. Dají se koupit i kostky na kila, třeba na Aukru, to vyjde kolem 500,–. Určitě je lepší mít různé sady a k tomu obyč kostky, ale mě je líto ty sady nechat rozkládat, pak už to nikdy nedá dohromady.
@Kriss Tina píše:
Taky máme s manželem svoje lego, na které děti nesmí sáhnoutja pána prstenů a manžel nějaké tanky
My žádné svoje nemáme. Holka si jen drží stranou to friends. Zbytek je ve dvou velkých IKEA bednách.
@Svistice píše:
My žádné svoje nemáme. Holka si jen drží stranou to friends. Zbytek je ve dvou velkých IKEA bednách.
Mohu se zeptat, v jakém stavu to Friends má? Zdá má rámcově postavené ty sady a hraje si s doplňky nebo zda to má rozložené na mismas a staví si z toho něco úplně nového?
@Cuddy Holka si drží ty sady postavené a pak si s nimi občas hraje.
Kluk sestavoval, rozebiral a zase stavěl něco jineho. I když má jednu dvě „oblibene“, (třeba policejni stanici) a tu nerozebiral. Nicméně se obávám, že lego doba je u nás over. Teď dává přednost pocitaci/telefonu a běhání venku s kamarády.
@Svistice já právě moc nevím, jak se k těm sadam postavit. Děti si s tím hrají, ale míchají páté přes deváté. To mne jako fandu Lega štve, ale pomalu začínám rezignovat na nějaké dávání sad do původního stavu. Na nějaké volné kreativní stavení jsou děti ještě malé.
Zlatí kamarádi venku, to je nade všechny hračky.
@Cuddy Tak mu s mužem takový fandove lega asi nejsme, že bychom trvali na sestavení, vystavení a nerozebírali.
Nebereme to jako sběratelský artikl, oba jsme jako děti měli prostě v bedně mišmaš sad a z toho se stavělo dle fantazie.
@Svistice my jsme také měli mismas, ale za nás to Lego bylo nějaké jiné. Teď je krásné, ale to volné kreativní stavení pro skolkove dítě mne přijde výrazně obtiznejsi.