Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, chtěla bych poradit, dávám Filípkovi (včera měl rok) dosud kašičku na noc v lahvičce s dudlíkem. Když mu dám z talíře, tak moc nesní , je už moc unavený, z lahve vypije víc. No možná jsem divná, když v roce ještě pije kaši z lahvičky (podle okolí), ale já myslím, že má ještě nárok. Jinak je to dobrý jedlík. Já mu dávám 220ml, a chtěla bych jen pro srovnání, jestli je třeba možné, že má málo. Vzbudí se mi kolem 4.h. na sunar a vážně ho hladově vypije. No a ještě jeden dotázek. Stačí takto „starým“ dětem na odpolední svačinu pouze jogurt? Filípek je dost aktivní, chodí už od 9.m., chvilku neposedí. Oběd má kolem poledne, pak mu dávám kolem cca 16.h. zmiňovaný jogurt, ale když ho sní, tak se zlobí a vzteká (tak nevím jestli tím, že mu tak chutná a on mu moooc chutná a ještě by smlsnul nebo tím, že má málo a ještě má hlad). Dík Andrea
Ahojky,
s kaší ti asi neporadím. Já dávám zhruba 170-180ml vody a kaši dělám normálně hustou.
Jinak co se týká jogurtu, tak já např. malé dávám kolem 12hod. oběd, pak kolem 15hod. jogurt, ale k tomu mi sní buď několik piškotů nebo i půl rohlíka. Je hodně aktivní, takže by ji jen samotný jogurt určitě nezasytil. A pak ji ještě kolem 17hod. dám jablíčko, banán… než má kolem 19hod. večeři.
Podle mě má dostatek jídla. Malá pije taky ještě na noc kaši, z flašky, a vypije 270ml a denně má jogurt k jedné svačině.
No nase mala ma rano v 7 hod 210 sunaru, kolem 9te jogurt, ve 12 masozel. prikrm, zapije 150ml, pak ve 14hod 180ml sunaru, kolem 16 presnidavku zapije 120ml sunaru a vecer pred spanim tak v 19hod kasicku nebo jeste jeden masozel prikrm, ktery zapije 180tkou sunaru. Mezitim zvejka nejake jablicko nebo rohlik, piskoty, susenky, jak kdy. A budi se az v tech 7 rano na mlicko.