Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky všem! Ne, že bychom s tím měli nějaké trápení, ale jen se chci zeptat - máte některá stejnou zkušenost? Poslední zub se objevil už koncem září 2006 a od té doby nic. První vyrostl Lucince v 10m. Dítka kolem nás mají plnou pusu ![]()
Díky
My ne, ale sousedovic chlapecek mel prvni zub ve 14 mesicich. Pak dlouho nic a pozdeji to dohnal. Ted mu je dva a pul a dobry ![]()
Moje holky naopak se zoubky spechaly.
L.
Tohle vůbec nemusíš řešit. Nebo si myslíš, že Lucce ty zoubky nenarostou? Holt to dožene všechno později a naráz - aspoň teď máte klidný noci. ![]()
Každý děcko je jiný, my to máme přímo před očima. Máme dvojčata, kluk v 15 měsících 11 zubů
, holce roste „teprve“ sedmý. Nakonec jich ale budou mít v puse stejně…
Ahoj, jsme na tom podobně, ve 14 měsících 2 zuby. První se vyklubal v 11 měsících, druhý hned po něm a od té doby nic.
nam prvni zub vylezl v 9m.ted ma martinek 19m a ma uz nekolik mesicu jen 8zubu. ale ja to beru tak, ze my to mame v rode,mne taky rostly zuby pozdeji a vubec mlecne zuby mi pak padli jeste v 15letech…takze se divej,jak to bylo u vas. jinak by poradil zubar…ale ja bych jeste chvili pockala.
Ahojky,
u nás to bylo taky tak.Ve dvou letech konečně první stoličky k těm čtyřem jedničkám.Zato chudáčkovi synkovi lezly vždy všechny 4 naráz a pomalu. 4 stoličky, 4 špičáky… No paráda.nespíme dodnes(s malýma přestávkama,bude mít 3r).Naštěstí si sám řekne,kde ho co bolí a na noc mažeme.Jak měl tak dlouho jen ty 4 zuby,pořádně nechtěl kousat jídlo.Maso pokousal fakt až v těch 2 letech.Všechno jsem mixovala
, jinak zvracel.Jak to máte vy „bezzubí“s jídlem?Je legrační,že jak tak dlouho hryzal těma 4ma zubama,zůstalo mu to dodnes.Místo aby sousto rozmělnil stoličkama…,vypadá jak veverka
.Katty
Holky,
buďte rády, že jste na tom se zuby takhle. Navíc se říká, že čím později narostou, tím déle vydrží. ![]()
My měly zase opačný problém. Malá měla první zub když měla ani ne 3,5měsíce a o každém, který rostl jsme hned věděly, jelikož to špatně nesla. Teď v 1.roce jich má všech 16zubů.
Myslím si, že čím je dítko větší, tím ten růst zubů lépe snáší. A navíc každé je jiné a hodně je to dáno i geneticky. ![]()
Katty, jak už jsem psala, máme zatím dva zuby dole a ve 14 měsících stále mixuju, jinak se dáví. Kousat taky nechce.
Ahoj holky,
moc dekuji za odpovedi a jsem rada, ze skutecne nejsme sami
. Jak jsem psala, tak se tim nijak netrapime
. Co se tedy u nas tyce kousani jidla - byt jen 4mi zoubkami - tak to Lucinka zvlada naprosto bravurne! Uz nejaky cas ji napr. i cela kolinka nebo fazolky. Jinak vse krajim - i maso - na vetsi kousky. Jen opravdu velmi z pocatku jsem mixovala, pak uz mackala a urcite od roka krajela na mensi kousky. S jidlem u nas opravdu neni problem
Takze jen temi malo zoubky, to asi nebude - Katty ![]()
Ahoj holky,
moc dekuji za odpovedi a jsem rada, ze skutecne nejsme sami
. Jak jsem psala, tak se tim nijak netrapime
. Co se tedy u nas tyce kousani jidla - byt jen 4mi zoubkami - tak to Lucinka zvlada naprosto bravurne! Uz nejaky cas ji napr. i cela kolinka nebo fazolky. Jinak vse krajim - i maso - na vetsi kousky. Jen opravdu velmi z pocatku jsem mixovala, pak uz mackala a urcite od roka krajela na mensi kousky. S jidlem u nas opravdu neni problem
Takze jen temi malo zoubky, to asi nebude - Katty ![]()