Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky ![]()
Od kdy jde vašim klučinům přetáhnout předkožka? Já jsem to včera jen tak zkusila a hle, ono to jde. Ani jsem to nečekala. Jak ji mám teď často přetahovat? Myslím, že jen při koupání, nebo snad i při výměně plínky? Také jsem čekala, že tam bude takový ten mazík a nic.
Budu ráda, když se podělíte o své zkušenosti, Jana ![]()
Ahoj,
my jsme měli od 2. měsíce problémy s inf. moč cest - takže jsme museli brát moč po přetažení. Adámek měl hrozně moc zúženou předkožku, tak mu to nefrolog trochu natrhl. Naštěstí ho to nebolelo - ani neplakal. Ale ani teď se mu nedá celý žalud úplně přetáhnout. U vás to jde? Jinak mu ji přetahuji po každém koupání - ve vaně při mytí a pak při sušení.
Ha ha, koukám, že si radíme navzájem (Zeman…) ![]()
No, já jsem na to včera valila oči a v podstatě to viděla tak malinký poprvý
. Taky jsem se bála stáhnou to dál, abych náhodou kůžičku nenatrhla. Dneska to zkusím znovu a dám vědět. Malej zatím ještě spí, ale spíš to zkusím po koupání. Jinak jak jsem to včera zkusila, tak se mu z toho postavil pindík
. Nebylo to poprvé, stává se mu to, než se třeba vyčůrá a dost mu to vadí, i do něj plácá ![]()
Trošku jsem odběhla od tématu
, dám určitě vědět, jak moc nám to jde ![]()
Myslím si, že když mu ji budeš stahovat jednou denně, že to bude stačit, aby nesrostla. Tak dej vědět. Zatím
Ahojky. Tak přes celý žalud to asi nejde, on se moc nenechal protože se mu zase pindík postavil a to se mu nelíbí
Budem ale pilně trénovat, aby nám předkožka nepřirostla ![]()
Tak na jednu stranu jsem ráda, protože se bojím, aby mu ji chudáčkovi jednou nemuseli nařezávat
Tak trénujte ![]()
Ahoj maminky!!Krom toho,že máme doma ročního prcka,který má taky dost zůženou předkožku,pracuju shodou okolností na dětské urologii a můžu Vám doporučit při tomto problému s tím nic nedělat!!Do 3-let věku by se to tak mělo nechat,pokud samozřejmě nejsou problémy jako infekce,nebo nafukování předkožky při čůrání..takže pokud ti vaši prcci mají zůženou předkožku,ale žádné zdravotní problémy s tím spojené nemějte strach to tak zatím tak do těch 2,5- 3 let nechat a hlavně by se to nemělo násilím strhávat,pokud to není nezbytně nutné!! ![]()
Já předkožku u mého klučiny pořád řešila. Tam řeknou to a tam zasejc ono. Nakonec to dělám tak, že ob den po koupání „posunejeme“, nestahuju ale zkouším - nenásilně, prckovi to nevadí, nevadí mu ani když se mu postaví, tahá si ho do všech stran, mačká si ho… taky to ti vaši dělaj
![]()
Jo jo, dělá
Tahá ho do dýlky, do stran, dloube, rýpe nehty, žmoulá…
Až se kolikrát divím, ale zřejmě ho to nebolí. Jen to když se mu postaví, tak to by ho „ubil“
![]()
Slyšela jsem, že když žmoulají, tak je to dobré na přetahování, že to tím uvolňují ![]()
no jo, ten můj si s ním taky takhle „hraje“, chvilenku ho nechám a pak ho už chci zabalit do plínky a furt tam strká ručičky… ![]()
Ahojky,tak teď sem se teda zasmála až mi slzy tekli.Janinko tak to se ti povedlo.Unás je to stejný,pořád má ruku v rozkroku,když ho přetahujem tak musíme dělat kuk a malej by se pak ukukal.Tipickej chlap,jak se mu tam šáhne tak neví kdy by přestal
Jinak mi přetahujem každej večer po koupání a malej dělá kuk i ve vaně takže trénujem všichni.Jednu dobu to šlo krásně ale pak sme na chvilku přestali a teď to jde hůř.Nějak to nelámu,doktorka říkala do 3 let v pohodě.Ale sem ráda že to všechno dělají všichni klučíci,já už myslela že mám nějakýho malýho ůchylka
Tak přeju hodně zdaru a ať si je ti naši prcci neumlátíííí.
![]()
No já si taky tak trochu myslila, že mám doma malého úchylka, bo si tam šahá, i když má plínu a tepláky…
Ale je fakt, že je to chlap, jak má být…
![]()
Jo jo, praví chlapi už od plínek
Ono ho to postavení nebolí, ale vadí a chce aby to zmizelo, v tu chvíli je pindík jeho nepřítel ![]()
@janinkaz píše:
Ahoj maminky
Od kdy jde vašim klučinům přetáhnout předkožka? Já jsem to včera jen tak zkusila a hle, ono to jde. Ani jsem to nečekala. Jak ji mám teď často přetahovat? Myslím, že jen při koupání, nebo snad i při výměně plínky? Také jsem čekala, že tam bude takový ten mazík a nic.
Budu ráda, když se podělíte o své zkušenosti, Jana
U nás to šlo taky od mala. Mě by to nenapadlo, ale jsem s mámou, která mi pomáhá. Otec dítěte neznámý, skutečně. A mám řekla, že potřeba stahovat je co nejdřív, takže mu to stáhla asi v půl roce. Normálně to šlo.