Předkožka u chlapců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2614
13.10.17 13:01
@gin 124 píše:
Byl mi smazán příspěvek, že fotka porušuje pravidla. Žel, já si nepamatuju všechna pravidla kam přispívám, kvůli Modrému koníku jsem radši předělal své osvětové webovky, že je mám ve dvou verzích, ta odlehčená verze neobsahuje žádné fotografie intimních míst. Tu se nejednalo o fotografii, ale o ilustraci ze stránek Maria Lichtenheldta, které jsou určeny pro náctileté kluky, tak mne ani nenapadlo, že je to proti zdejším pravidlům. Mario ty stránky předělal, já mám na svých jeho původní verzi ještě se starými ilustracemi. Tu ilustraci jsem tu dal jen proto, že se jedná o stejného ilustrátora, který ilustruje stránky MUDr Staňka. Ten článek tam MUDr Staněk zařadil na mou žádost a přepracoval ho na české poměry. Tu v Německu je systém s lékaři jiný.
Protože jste ho přečetla, tak sem nový příspěvek bez té ilustrace už dávat nebudu.

Jinak na povzbuzení:

Jak jsem psal o té matky z Bratislavy, co byla na mé doporučení u MUDr Janečka a tím se vyhli téměř jisté a zcela zbytečné obřízce, tak mi napsala, že se na to zeptala svého manžela, a ten jí řekl, že mu ta předkožka šla stahovat až na konci puberty. Zeptala se na to svého otce, a ten jí řekl to samé.

Zakladatel naší německojazyčné internetové skupiny, pan Edwin Manfred Reichardt ze Štýrského Hradce píše, že mu to šlo až na rozhraní jeho 16 a 17 let.

To samé zdejší účastník Doctus, který s tím má osobní zkušenost a který mi napsal:

Dobrý den. Obřízka se dříve (a bohužel v mnoha krajích dodnes) prováděla jako na běžícím páse, aniž by se někdo zamyslel nad případnými negativy tohoto (skoro) nezvratného výkonu. Obřízka jen v přísně indikovaných případech. Na osvětě nevidím nic špatného.
Fimózu jsem začal řešit až v pozdní pubertě, nijak mě ani v masturbaci neomezovala (nějaký pohyb tam asi byl). Klidně můžete použít vše, co jsem napsal.
Osobně mám s kortikoidními externy poměrně špatnou zkušenost, přechodně sice došlo ke zlepšení, ale kůže se stala natolik jemnou, že při pokusu o plné přetažení došlo k trhlinkám. Proto letěly krémy do koše a nastoupilo klasické roztahování. To zabralo a bez jakékoliv kapky krve.

a ještě tu okopíruju něco od jinud, kde s tamním webmasterem dobře vycházím:

Miras (věk: 28) říká:
To se mi líbí! To se mi nelíbí!
Zdravím všechny, tak jsem si po přečtení pár komentářů řekl, že sem musím něco taky napsat, protože mi přijde, že spousta postižených Fimózou jsou přesvědčeni, že jediné východisko je obřízka. Před pár lety jsem si to také myslel, měl jsem pocit, že už na nic jiného, než na můj žalud nemyslím a mám strach jen pomyslet na to, co budu dělat a že snad nikdy nebudu mít holku, protože jí ho nikdy nebudu moct ukázat. Určitě většina z vás to má stejně, pořád jsem to oddaloval a myslel si, že se to nějak vyřeší samo, jenže když mi bylo 15 let, tak strach a nepříjemný pocit při ztopoření mě donutil jít k lékaři. Máma o tom věděla připravila mě na to, že to nebude příjemné a že to má svá pro a proti. Po návštěvě lékaře jsem měl smíšené pocity, protože i když mi nekoukala ani špička žaluda, tak mi doktor dal na výběr. Buď úplná obřízka nebo hoodně poctivý tréning. Přišlo mi, že to není zastánce obřízky a tak mi řekl, ať zkusím tu druhou možnost a po pár měsících se uvidí. Měl jsem si zkoušet přetahovat a napínat předkožku minimálně 3× denně a to až do mírné bolesti. Nebudete tomu věřit, ale po cca 1 měsíci už byla vidět špička žaluda a to i při ztopoření. To mě ujistilo v tom, že to půjde. Po 3 měsících se mi stala nepříjemná věc. S obrovskou radostí jsem si předkožku přetáhl přes celý žalud a poprvé v životě ho uviděl :) jenže vzrušením se mi ztopořil a kůže na to nebyla ještě dost vytažená. Dost to bolelo a nejhorší bylo, že jsem myslel, že mi praskne žalud, nemohla z něj totiž odcházet krev. Zareagoval jsem tak, že jsem si vlezl do ledové sprchy a pořád si ho chladil. Pochvilce mi asi zmrznul a začal se zmenšovat :) Po roce od začátku tréningu už vše fungovalo jak má a předkožka šla normálně přetáhnout i při ztopoření. Jediné co mi vadilo, byla nedostatečně natažená uzdička a tak jsem sice měl odkrytý celý žalud, ale veškerá kůže byla nahrnutá hned za ním a dál to nešlo. Kůže je ale velice elastická a dnes, je to už 13 let, je vše v perfektním stavu. viz. foto Chtěl jsem tím jen říct, že i když to tak nevypadá, tak hodně záleží na vás a na doktorovi kterého chytnete. Dnes jsem strašně rád, že jsem tenkrát narazil na doktora, který né za každou cenu chtěl hned řezat. Mějte se a přetahování zdar :) Foto v dnešním stavu, neobřezán!…

Dnes už i u nás v ČR pomalu a jistě vchází ve známost, že na 95% takových obřízek ze „zdravotních důvodů“ je naprosto zbytečných. Hodně záleží na tom, na jakého doktora zrovna narazí a je třeba vědět, že ta obřízka není v drtivé většině případů nutným řešením, i kdyby to některý doktor vehementně tvrdil. Žel, takových doktorů, který ten nesmysl u nás v ČR vehementně tvrdí je více než dost.

A teď si radši ze svého podpisu odstraním stránky, na kterých jsou fotografie intimních míst a ponechám tam pouze odlehčenou verzi bez těch fotografií.

Sorry, chyba v editaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
13.10.17 17:10

@gin 124 když to tak čtu, tak mně napadla ještě jedna věc - předkožka je vlastně jen kůže - a ta se dá rozhodně povolit - když si vybavím takový ty roztahováky v uších, tak jsem hned klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
13.10.17 18:36
@analoja píše:
@gin 124 ty stránky mám právě pročtený… takže to vidím tak, že navštívím nejbližšího urologa, abych měla splněno .....

Třeba Vám předepíše tu zminovanou mast a budete to moct zkoušet procvičit :dance: Pak tady někdo radil koupel ve slézu, ale nevím co to je. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
13.10.17 18:42
@Tomášek8 píše:
Třeba Vám předepíše tu zminovanou mast a budete to moct zkoušet procvičit :dance: Pak tady někdo radil koupel ve slézu, ale nevím co to je. :nevim:

sléz je kytka… dobrá na kašel ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
13.10.17 18:57
@analoja píše:
@gin 124 když to tak čtu, tak mně napadla ještě jedna věc - předkožka je vlastně jen kůže - a ta se dá rozhodně povolit - když si vybavím takový ty roztahováky v uších, tak jsem hned klidnější.

Žel, jde o omyl, není to jen kůže, jak si mnozí lidé a nedovzdělaní doktoři myslí. Ale mne zajímá momentálně něco jiného, s tím aspergrem, trochu jsem se v tom našel, jenže u mne to nebylo tak silné. Takže bych se rád na něco zeptal, spíše potřebuju i radu. Jenže se jedná o soukromé věci, a jsou lidé, kteří sledují, co kde napíšu a pak mne stalkingují.

Proto jsem chtěl i něco napsat, trochu jsem se i styděl i Jance Mk něco napsat, a asi bude lepší, když jí to napíšu soukromně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
13.10.17 19:01

@gin 124 každý asperger je trochu jiný, ale pokud budu vědět, poradím, klidně i soukromně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
13.10.17 19:29
@analoja píše:
@gin 124 každý asperger je trochu jiný, ale pokud budu vědět, poradím, klidně i soukromně

Každý člověk je trochu jiný. Jak nám to říkal na průmyslovce němčinář Milíč Čapek: „Každej člověk je svým způsobem blbej.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
23.11.17 11:04

@gin 124 Dobry den, obnovuji diskuzi. Pediatra na nas predvcera vybalila argumenty, proc pretahovat, ze „balooning“ nesmi byt, pak se muze moc vracet do ledvin, ktere pracuji na 20%, cely monolog zakoncila necim o transplantaci ledviny, na coz jsem ji rekla, ze to uz je snad extrem :) Snoubenec je pro pretahovani a aplikaci kortikoidu, velice na nasi pediatru da. Dnes malemu predkozlu rozhrnul a pry mu sel citit, pritom bile smegma tam neměl. Pry to jsou bakterie, ktere se musi cistit, samocistici schopnost predkozky je udajne hloupost. Rekla jsem tedy, ze půjdeme ke dvema urologum, do krče a k tomu, ktereho jste mi doporucoval u prahy. Jsem z toho v rozpacich, mam prilis protichudnych informaci, které mohou mit nasledky (operace, narkoza)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
23.11.17 14:13
@KristynaTita píše:
@gin 124 Dobry den, obnovuji diskuzi. Pediatra na nas predvcera vybalila argumenty, proc pretahovat, ze „balooning“ nesmi byt, pak se muze moc vracet do ledvin, ktere pracuji na 20%, cely monolog zakoncila necim o transplantaci ledviny, na coz jsem ji rekla, ze to uz je snad extrem :) Snoubenec je pro pretahovani a aplikaci kortikoidu, velice na nasi pediatru da. Dnes malemu predkozlu rozhrnul a pry mu sel citit, pritom bile smegma tam neměl. Pry to jsou bakterie, ktere se musi cistit, samocistici schopnost predkozky je udajne hloupost. Rekla jsem tedy, ze půjdeme ke dvema urologum, do krče a k tomu, ktereho jste mi doporucoval u prahy. Jsem z toho v rozpacich, mam prilis protichudnych informaci, které mohou mit nasledky (operace, narkoza)…

Asi bych do Krče zašla, ale to ještě neznamená, že ho tam budou obřezávat. Můžou říct svůj názor, ten pak zkusit zkonzultovat ještě jinde. Zas jestli mu předkožka jde trošku roztáhnout, tak na vyčůrání to stačí. Ale já bych asi taky byla pro možnost lepší hygieny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
24.11.17 13:33
@KristynaTita píše:

S tím balónkováním, že to poškodí ledviny je vyložený nesmysl. Žel někteří obřízkuchtiví doktoři tím hodně, ač zcela nesmyslně straší.

http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…i-u-chlapcu/

Kdyby tomu tak byla pravda, tak by byl neskutečně vysoký počet selhání lesvin. K tomu primáři Janečkovi do Kolína zajet doporučuji.

Váš manžel vašemu synovi hodně ublížil. To se vůbec nemělo stát. To, co se stalo vede k jizevnaté patologické fimóze, kdy je pak mnohdy operace nutná. Tou operací ale nemusí být obřízka. Primář Janeček to většinou řeší operací se zachováním předkožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
24.11.17 13:39

@gin 124 Vsude se pise „nesetrnou manipulaci“, on tvrdi, ze to prece bude pretahovat s citem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
24.11.17 14:31
@KristynaTita píše:
@gin 124 Vsude se pise „nesetrnou manipulaci“, on tvrdi, ze to prece bude pretahovat s citem.

To vůbec nevidí, co svému synovi způsobil? Zranění a s tím související psychické trauma. Rodiče, ani nikdo jiný by to neměli přetahovat. Pokud je chlapec starší jak tři roky a má už uvolněnou konglutinaci a balónkuje, tak by ho maximálně měli přivést k tomu, aby to pod jejich dohledem přetahoval sám. Nepamatuju už, jestli to sem někdo dal nebo ne. Je to sice pro starší kluky, dle mne to jde pod dohledem rodičů aplikovat i na kluky menší. Důležité je tam poučení o parafimóze, kterou si může i malý chlapec přivodit. Hlavní je vědět, co s tím. Ten článek by si hlavně měl přečíst váš manžel.

http://www.strankyprokluky.cz/…a-predkozka/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
24.11.17 16:10
@gin 124 píše:
S tím balónkováním, že to poškodí ledviny je vyložený nesmysl. Žel někteří obřízkuchtiví doktoři tím hodně, ač zcela nesmyslně straší.

http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…i-u-chlapcu/

Kdyby tomu tak byla pravda, tak by byl neskutečně vysoký počet selhání lesvin. K tomu primáři Janečkovi do Kolína zajet doporučuji.

Váš manžel vašemu synovi hodně ublížil. To se vůbec nemělo stát. To, co se stalo vede k jizevnaté patologické fimóze, kdy je pak mnohdy operace nutná. Tou operací ale nemusí být obřízka. Primář Janeček to většinou řeší operací se zachováním předkožky.

Já myslím, že balonkování může vadit ledvinám, ale když vyloženě moč neodtéká, musí tlačit silou a jdou jen kapky nebo slabě. Pak asi ano, doktoři to mají založené na zkušenostech. Ale pokud se vyčůrá bez silného tlačení, jen se mu trošku nafoukne kůžička, tak si myslím, že riziko poškození ledvin je velmi nízké.

Nepochopila jsem, co mu otec dítěte udělal špatně, pokud mu předkožku trošku roztáhl, tak to je v pořádku. Nesmí ho poranit, nesmí rvát silou, ale o tom nic nepíše. Já bych zkusila tu pražskou nemocnici, nenechala dělat žádný radikální zákrok, v případě jeho navržení jela za tím primářem Janečkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
24.11.17 16:16
@gin 124 píše:
To vůbec nevidí, co svému synovi způsobil? Zranění a s tím související psychické trauma. Rodiče, ani nikdo jiný by to neměli přetahovat. Pokud je chlapec starší jak tři roky a má už uvolněnou konglutinaci a balónkuje, tak by ho maximálně měli přivést k tomu, aby to pod jejich dohledem přetahoval sám. Nepamatuju už, jestli to sem někdo dal nebo ne. Je to sice pro starší kluky, dle mne to jde pod dohledem rodičů aplikovat i na kluky menší. Důležité je tam poučení o parafimóze, kterou si může i malý chlapec přivodit. Hlavní je vědět, co s tím. Ten článek by si hlavně měl přečíst váš manžel.http://www.strankyprokluky.cz/…a-predkozka/

Tak malý kluky, když maminká dává čůrat, tak jim pindíka obvykle drží ona, i když třeba klukovi předtím stojí, což před čůrání se jim stává. Ale líp uhlídá, že nebude počůraný šatstvo nebo boty nebo taky ona sama, dle větru. U stahování předkožky mi přijde v pořádku, když to klukovi dělá matka nebo otec, ve 4 ltech by to měl umět sám, ale když to nezvládne, tak se nic neděje, o rok nebo dva nejde. Hlavní nervat to silou. Naopak bych se bála, aby se koupal sám bez dozoru, předkožku si stahoval a ta se mu tam zasekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
24.11.17 16:28
@Yasminee píše:
Tak malý kluky, když maminká dává čůrat, tak jim pindíka obvykle drží ona, i když třeba klukovi předtím stojí, což před čůrání se jim stává. Ale líp uhlídá, že nebude počůraný šatstvo nebo boty nebo taky ona sama, dle větru. U stahování předkožky mi přijde v pořádku, když to klukovi dělá matka nebo otec, ve 4 ltech by to měl umět sám, ale když to nezvládne, tak se nic neděje, o rok nebo dva nejde. Hlavní nervat to silou. Naopak bych se bála, aby se koupal sám bez dozoru, předkožku si stahoval a ta se mu tam zasekla.

Já to nemám ze své hlavy. To, co jsem napsal, je jistý trend na západ od našich hranic.

Mimoto, já takové problémy osobně nepamatuju, co má paměť sahá, dva a tři čtvrtě roku, ještě mlhavě pamatuju pradědečka, který když jsem byl tak starý, zemřel, tak mi to jako děcku vždy šlo přetahovat naprosto lehoučce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí