Předkožka u chlapců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
166
6.10.17 22:35

Měla bych dotaz, když jsem byla pár měsíců pryč na léčení a vrátila se zpět, tak mi máma oznámaila, že mýmu synovi nechala předkožku stáhnutou, že už je dost velký (měl 3 roky) a může mu to nechat. Tak to má vzadu, kůžička mu dělá takový límeček, ale to se má časem ztratit a časem přebytečná kůže nebude. Já si vždycky myslela, že žalud venku nosí až dospělí chlapi a stáhne se jim to v pubertě. Bratr je dost starší, takže si ho pamatuju z toho věku.

Jsem na mámě závislá, podporuje mě finančně, pomáhá i jinak, třeba když jsem se léčila pár měsíců na psychiatrii. Odmlouvat jí moc nemůžu. Ale zatím jsem u malejch chlapečků viděla, že tam tu kůžičku mají a stahuje se jen na koupání a na cikání. Máte s tím některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
6.10.17 23:12

@JankaMk co? jako že mu to přetáhne a nechá to tak? přetažený? proč!?!?!? dítěti to nevadí? 8o
synů mám celkem dost řekla bych ( :lol: ) a teda žalud jim koukat nenechávám 8o :roll: prostě večer jsou do koupelny přetáhnou, vopláchnou, schovaj a nazdar- jak s tím pak nakládají dál je mi buřt :mrgreen: (ale tříletý kluk - to je jeho nejlepší hračka :) starala bych se jen o to aby s to večer omyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
6.10.17 23:16

@JankaMk
Buď ráda, že synkovi jde předkožka stáhnout. Já musela s mým klučinou na urologii. Obecné rady od lékaře, když už malému šla předkožka stáhnout byly: Normálně nechat žalud schovaný, přetáhnout vždy jen při mytí a pořádně osprchovat od mýdla. Nic nedělat na sílu. Používat max dětský olejíček. Když bude předkožka popraskaná, zarudlá, nebo bude příliš červený žalud, neváhat a navštívit lékaře,
protože jde o zánět (stačí praktická). Syn si předkožku při čůrání sám stahuje, ale to prý není nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
6.10.17 23:27

@Vlaďka 83 prosim te muzu se zeptat, jak to na te urologii probiha? A v kolika letech jste tam byli? :think: Ja se na to dr. musim zase zeptat..resili jsme to, kdyz byl syn uplne maly, ze mame zkouset a do 3 let ze se to neresi. Zkousime kazdy den pri sprchovani, ale pokroky nic moc, je mu 2 a pul. Tak prave mam obavy, ze taky nekam budeme muset. Ale nemazeme nicim, myslis ten detsky olejicek uz ted, ze by mohl pomoct? Jinak problemy zadne nema, jen mu to nejde pretahnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
6.10.17 23:41

@maxadel On si to stahoval sám, ale řekla mu, že si to nemá vracet. Ano, má to pořád přetažený, asi přes dva měsíce, skoro tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
6.10.17 23:44

@Vlaďka 83 Červený to nemá, teda když si s ním dlouho hraje, honí ho ve vaně v hodně teplý vodě, pak má tu hlavičku červenou. Jinak ne. Mně si on na nic nestěžoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
6.10.17 23:56

Mně to taky přijde nezvyklý, když má takhle malý kluk předkožku stále vzadu ale máma říkala, že to nevadí. Ona je trošku bláznivá, od mala mě tahala na nudistický pláže, doma v létě někdy nahá, nebo i na zahradě (přes plot neni vidět). Ale jinak to je spořádaná pani, s dobrý postavením. Jako holce mi v asi dva roky vadilo, že musím být nahá před cizími muži. Máma ale nepovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
6.10.17 23:59

Předkožku je dobré stahovat při koupání a sušení, ale proč trvale? Předkožka neni přebytečné kůže, a chrání žalud před třením/rohovatěním. Navíc může dojít ke zúžení meatu. U tak malého dítěte to postrádá smysl- nikde jsem neslyšel, že by někdo doporučoval trvalé srolovaní předkožky za žaludem. Navíc až bude syn starší, tak to bude nosit tak, jak bude chtít on sám. :zed: Nejsem si jistý, ale podle mě je blbost, že by se většině mužů v klidovem stavu stáhla předkožka za žalud a neodpovídá to ani žádným statistikam/odpovědím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
7.10.17 00:07
@Liliana79 píše:
@Vlaďka 83 prosim te muzu se zeptat, jak to na te urologii probiha? A v kolika letech jste tam byli? :think: Ja se na to dr. musim zase zeptat..resili jsme to, kdyz byl syn uplne maly, ze mame zkouset a do 3 let ze se to neresi. Zkousime kazdy den pri sprchovani, ale pokroky nic moc, je mu 2 a pul. Tak prave mam obavy, ze taky nekam budeme muset. Ale nemazeme nicim, myslis ten detsky olejicek uz ted, ze by mohl pomoct? Jinak problemy zadne nema, jen mu to nejde pretahnout

Pokud nemá syn problémy, tak neni kam spěchat. Hlavně si nenechte nabulikovat, že je nutné syna operovat- to je nutné pouze asi v 1% případů a určitě ne ve 3 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
7.10.17 00:07

@Tomášek8 Máma mi říkala, že to je potřeba odmala, předkožka zůstane kratší a vzhledově to bude jak by měl obřízku. Žalud odřený nemá, rohovatění jsem si nevšimla a tu předkožku si sám nedává zpět. Ze začátku to prý dělal, ale přede mnou už ne.

Z těch nuda pláží jsem si všimla, že řada mužů má žalud nekrytý, což mi u dospělých přijde hezčí. Ale já bych to nechala až na pubertu. Co jsem měla partnery, tak ty to měli vzadu všichni, ale to bylo kvůli sexu. Takže jsem to brala jako normální. Na nuda sama nechodím, stačilo mi, že jsem tam musela jako holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
7.10.17 00:10
@Liliana79 píše:

Hlavně to zkoušejte nenásilně, ať mu neuděláte jizevnatou fimozu. Neexistuje přesný věk, do kdy to má jít a průměr je až někdy kolem 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
7.10.17 00:16
@Tomášek8 píše:
Hlavně to zkoušejte nenásilně, ať mu neuděláte jizevnatou fimozu. Neexistuje přesný věk, do kdy to má jít a průměr je až někdy kolem 10 let.

Pozoruji, že školitel Gin se naklonoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
7.10.17 00:18
@Tomášek8 píše:
Pokud nemá syn problémy, tak neni kam spěchat. Hlavně si nenechte nabulikovat, že je nutné syna operovat- to je nutné pouze asi v 1% případů a určitě ne ve 3 letech.

Nick to má jiný, ale sloh a jazyk přesně jako předkožkový odborník Gin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
7.10.17 00:58
@JankaMk píše:
@Tomášek8 Máma mi říkala, že to je potřeba odmala, předkožka zůstane kratší a vzhledově to bude jak by měl obřízku. Žalud odřený nemá, rohovatění jsem si nevšimla a tu předkožku si sám nedává zpět. Ze začátku to prý dělal, ale přede mnou už ne.Z těch nuda pláží jsem si všimla, že řada mužů má žalud nekrytý, což mi u dospělých přijde hezčí. Ale já bych to nechala až na pubertu. Co jsem měla partnery, tak ty to měli vzadu všichni, ale to bylo kvůli sexu. Takže jsem to brala jako normální. Na nuda sama nechodím, stačilo mi, že jsem tam musela jako holka.

Sry, ten příběh o nudaplážích, obřízkach atd. už jsem četl mnohokrát. Ale nikde jsem nečetl, že by nějaký odborník doporučoval trvale staženou předkožku u takhle malých dětí. Možná až před pubertou a nebo při koupání, sušení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
7.10.17 01:01
@Liliana79 píše:

No, jak synovi byly dva roky, prostě jsem zavolala na dětskou urologii, popsala problém a sestra mě z fleku objednala. Doktor nám napsal krémeček s kortikoidy, který jsme před spaním mazali. Do týdne se předkožka z 90℅ uvolnila, zbytek si synáček uvolnil sám při své hravé chvilce asi ve věku 3,5 roku. Občas mažeme dětským olejíčkem, třeba po koupání v bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí