Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@JankaMk píše:
@gin 124 Tak jsem zkusila synovi namazat žalud tím hydratačním krémem, jak jste napsal. Normálně co mám na ruce, tam jsem mu tím promazala žalud i předkožku. Docela se mu to líbilo, cikácik se mu postavil. Předkožku, která mu dělá takový límeček, tak se mu vypnula, žádnou přebytečnou kůži najednou neměl. Tak myslím, že citlivost neztratil.Jsem ráda, že má všecko v pořádku a nemusíme po doktorech, jak tu jiní píšou.
Myslím, že na té psychiatrii udělali chybu s tím předčasným propuštěním. ![]()
Jinak citlivost se ztrácí postupně keratinizací kůže na žaludu, pokud není dlouhodobě chráněný. Může to trvat 10 nebo 20 let, ale je to jasně prokázané.
@Tomášek8 píše:
Po narození má fimózu 96% novorozenců, takže asi taková je pravděpodobnost, že vaše pediatrička mohla zjistit phimosis…. Proto se miminkům předkožka nestahuje, pokud to nejde volně a čistí se jen, co je vidět nebo pouze zvenku.
Upřímně, v Praze toho moc k doporučení není, ale kdybych měl poradit v Praze, tak asi jedině Thomayerova nemocnice. Je to rada na základě výpisů z VZP a dalších poznatků. Ale synovi neměla ta vaše doktorka nic stahovat, pokud neměl žádné problémy. Jsou různé přístupy, ale ve spoustě zemí nechávají děti vyvíjet bez takových zásahů a mají pak také podstatně jiné statistiky.Nevím, jak vaše doktorka přišla na to 2× denně stahovat a mazat. Nikde jsem na nic podobného nenarazil.
Nenarazil?
Je vidět, že sis nepřečetl zpětně příspěvky tu na emimino na toto téma. Já, když jsem to před vánocemi 2014 udělal, tak jsem se zděsil. Co jsem tu tehdy četl, bylo velmi truchlivé, tato pediatra žel není v ČR žádná ojedinělá vyjímka.
Tehdy jsem se rozhodl, že svou osvětu zaměřím hlavně na takové matky jako je Kristyna Tita. Pro náctileté kluky co mají problémy s předkožkou osvětu dělat nemusím, pro ty má stránky MUDr Staněk.
Začal jsem tehdy tím článkem od Dr Travise, na který jsem tu dal odkaz. Jen jsem ho nemohl najít, tak jsem zavolal Guy Sindenovi, aby mě poslal odkaz, kde na jeho osvětových webovkách ten článek vlastně je, což on tehdy promptně učinil.
@Tomášek8 píše:
Myslím, že na té psychiatrii udělali chybu s tím předčasným propuštěním.
Jinak citlivost se ztrácí postupně keratinizací kůže na žaludu, pokud není dlouhodobě chráněný. Může to trvat 10 nebo 20 let, ale je to jasně prokázané.
Prosím tě, neurážej nikoho. To byl stejně nápad její matky, a ta s tím začala, když byla Janka hospitalizována. Z Jančiny hlavy to není a jak si četl, tak se Janka své matce postavit nedokáže. Já jsem se navíc rozhodl, že na rozdíl od amputace předkožky - obřízky, proti tomuto brojit nebudu.
Já nikoho neurazil. A je otázka, jak to s tímhle dítětem v tomto ohledu dopadne. Jsou případy, kdy jde dítě na operaci, protože už mu nejde vrátit předložka zpět a ten „limeček“ je kosmeticky i funkčně nevyhovující.
@Tomášek8 píše:
Já nikoho neurazil. A je otázka, jak to s tímhle dítětem v tomto ohledu dopadne. Jsou případy, kdy jde dítě na operaci, protože už mu nejde vrátit předložka zpět a ten „limeček“ je kosmeticky i funkčně nevyhovující.
Na to v tomto případě nevypadá ale na slovenském Modrém koníkovi takový případ byl, že to nešlo dát najednou zpět. Naštěstí se to obešlo bez obřízky a ta matka teď ví, že mu to dlouhodobě vzadu nechávat nemůže.
@gin 124 píše:
Prosím tě, neurážej nikoho. To byl stejně nápad její matky, a ta s tím začala, když byla Janka hospitalizována. Z Jančiny hlavy to není a jak si četl, tak se Janka své matce postavit nedokáže. Já jsem se navíc rozhodl, že na rozdíl od amputace předkožky - obřízky, proti tomuto brojit nebudu.
Jsem ráda, že se mamka o nás oba stará. Na psychiatrii se může octnout každý, dneska se už pacienti tam nepovažují za blázny. Teda někteří lidi myslí postaru, což mi je líto.
citace: Na to v tomto případě nevypadá ale na slovenském Modrém koníkovi takový případ byl, že to nešlo dát najednou zpět. Naštěstí se to obešlo bez obřízky a ta matka teď ví, že mu to dlouhodobě vzadu nechávat nemůže.
Tam to někdo dělal, že synovi taky nechávali od mala předkožku vzadu? Takže to není tak neobvyklé, jak jsem si myslela. Ale synek si s pindíkem hraje každý den, je to jeho oblíbená činnost. To přetahování tam a zpět, nakonec to dělají i dospělí muži rádi, co jsem poznala. Takže kdyby to nešlo zpátky, tak se to hned pozná. Ale úzký to nemá, navíc by ho to snad i bolelo a otékalo, což se neděje.
Mamka se stará o nás oba, snad se z toho vyhrabu a dám dohromady, ale asi to bude nějaký čas trvat. Poslouchám ji jako malý dítě, sice mi to občas není příjemný, ale zas se o nás stará. Jen díky ní jsem se svým synem, jinak by mi ho dávno vzali. Já taky dost spim po těch práškách, třeba 3-4 hodiny odpoledne, spím i dopoledne po snídani, dneska do 11.
Příspěvek upraven 11.10.17 v 00:11
@JankaMk píše:
Jsem ráda, že se mamka o nás oba stará. Na psychiatrii se může octnout každý, dneska se už pacienti tam nepovažují za blázny. Teda někteří lidi myslí postaru, což mi je líto.
Já jsem to neznevažoval, spíše buďte ráda, že váš synek nemá problémy se zúženou předkožkou a nějaká mantácká pediatra mu neprovádí něco, co by ji mohlo poničit.
@gin 124 píše:
Já jsem to neznevažoval, spíše buďte ráda, že váš synek nemá problémy se zúženou předkožkou a nějaká mantácká pediatra mu neprovádí něco, co by ji mohlo poničit.
To nebylo na Vás, ale na toho druhýho. K Vám mám důvěru, k němu je. Já tam teď připsala, protože jsem nemohla vkládat další příspěvek, mám to zatím omezený. Ted je půlnoc, tak mi povolilo psát další. Dobrou noc, pudu spinkat.
@Tomášek8 píše:
Po narození má fimózu 96% novorozenců, takže asi taková je pravděpodobnost, že vaše pediatrička mohla zjistit phimosis…. Proto se miminkům předkožka nestahuje, pokud to nejde volně a čistí se jen, co je vidět nebo pouze zvenku.
Upřímně, v Praze toho moc k doporučení není, ale kdybych měl poradit v Praze, tak asi jedině Thomayerova nemocnice. Je to rada na základě výpisů z VZP a dalších poznatků. Ale synovi neměla ta vaše doktorka nic stahovat, pokud neměl žádné problémy. Jsou různé přístupy, ale ve spoustě zemí nechávají děti vyvíjet bez takových zásahů a mají pak také podstatně jiné statistiky.Nevím, jak vaše doktorka přišla na to 2× denně stahovat a mazat. Nikde jsem na nic podobného nenarazil.
i ja jsem z toho byla rozlazena a zjistovala, jestli je to nutne. Neni, samo sebou. Stahovanim mam na mysli tozhrnuti kuze, a podrzeni dle slov pediatricky „az kuze zbela“. Dekuji, zkusim tu Krč, snad tam nebude nejaky zabijak, ktery meho partnera, ktery ba nasi pediatricku velice da, jeste utvrdi v onom „stahovani“ a nutnosti resit fimozu…
@KristynaTita píše:
i ja jsem z toho byla rozlazena a zjistovala, jestli je to nutne. Neni, samo sebou. Stahovanim mam na mysli tozhrnuti kuze, a podrzeni dle slov pediatricky „az kuze zbela“. Dekuji, zkusim tu Krč, snad tam nebude nejaky zabijak, ktery meho partnera, ktery ba nasi pediatricku velice da, jeste utvrdi v onom „stahovani“ a nutnosti resit fimozu…
Tak toho se bát nemusíte. Dříve tu byla na emiminu urologická poradna, kterou tu měl právě vedoucí dětské urologie z Thomayerovy nemocnice MUDr Petr Holý PhD a já si pamatuju, co tam odpovídal. Rozhodně nebyl pro nějaké řešení před pátým - šestým rokem věku.
https://www.emimino.cz/…eho-urologa/
Žel, ta poradna tu byla uzavřena. Ptal jsem se admin, jestli za ni bude nějaká náhrada, protože ohledně tohoto tématu tu považuju poradnu vedenou odborníkem za důležitou, jenže zdejší adminy mi na můj dotaz vůbec neodpověděly.
Okopíruju tu jednu jeho odpověď k tématu přetahování předkožky:
MUDr. Petr Holý, Ph. D. odpovídá 01.07.15
Dobrý den,
na nutnost přetahování předkožky a věkové limity je řada naprosto rozdílných názorů.
Já osobně se kloním k názoru že nemá smysl toto řešit do 5-6 let věku. Pokud se do této doby stav sám neupraví, tak je vhodné vyšetření urologem s doporučením k léčbě. Cílem je umožnit hygienu žaludu.
S pozdravem, ph
MUDr. Petr Holý, Ph. D.
Thomayerova nemocnice
Klinika dětské chirurgie a traumatologie, 3.LFUK
Vídeňska 800, 140 59 Praha
email: petr. holy1@ftn.cz
Mockrat dekuji!! Moc jste mi pomohl. Tohoto lekare vyhledam..
v Thomayerce ho mezi lekari napsaneho nevidim, zkusim zavolat, tak tez v canadian medical care uz neordinuje (ikdyz je na strankach)
Ted jsem to obvolala pan Holy je v zahranici a v Thomayerce uz taky neni…
@gin 124
Objednala jsem nas do Krce, coz tam bude lekar, ktery bude mit zrovna smenu, ale byva tam mudr. Vlasta Vobořilová, coz nevim nevim, jestli k ni jit, nectu o ni moc fajn recenzi
@gin 124 Jeste je moznost k panu mudr.Janu Kříži, Centrum Canadian medical, co myslite? Prominte za vice dotazu…