Předkožka u chlapců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
166
11.10.17 12:48
@KristynaTita píše:
@gin 124 Jeste je moznost k panu mudr.Janu Kříži, Centrum Canadian medical, co myslite? Prominte za vice dotazu…

Zkusila bych tu Thomayerovu nemocnici, jestli tamten doktor to nějak nastavil, tak podřízení doktoři se budou řídit jeho zásadami. Nejspíš i tehdy, kdyby odešel někam natrvalo, zvyky zdravotnického pracoviště se obvykle nemění ze dne naden.

Pokud by se ti to nezdálo, nebo to byla nepříjemná baba, tak můžeš zkusit to Canadian medial, ale ti budou asi dost drazí, v Krči by to mělo být zdarma. Zákrok bych nechala dělat, kdyby nemohl pořádně čurat, pak snad stačí malé rozšíření kolem konce močové trubice, nic víc snad potřeba není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
11.10.17 13:10

Tak asi proto už tu nemá tu poradnu, že je v zahraničí. Žel, v Praze vám nikoho doporučit nemohu a kousek od Prahy jsem vám kontakt dal. Tomu primáři můžete napsat do poradny, nebo zavolat, nebo napsat emailem. Tím emailem by to bylo asi nejlepší. Pak můžete tu odpověď ukázat vašemu partnerovi, aby to měl černé na bílém. Za ním byla na mé doporučení s 3,5 letým synem jedna matka až z Bratislavy. Malý už měl jizevnatou fimózu a časté záněty a ve fakultní nemocnici na Kramároch jí tvrdili, že jediným řešením je úplná obřízka. Operace byla v tom případě nutná ale ten primář to zvládl operací se zachováním předkožky bez obřízky. Prostě mám jistotu, že jeho mohu doporučit. U nikoho z Prahy tu jistotu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
11.10.17 13:10

@JankaMk
Jenze ja bohuzel nemohu riskovat dalsiho doktora přetahovače :( nemohu spolehat, ze to tam pan holy nejak nastavil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
11.10.17 17:29

@gin 124 Tady je problém, jestli ten primář toho má hodně a jezdí mu rodiče s dětma z Prahy, tak může mít delší čekací dobu. Beru to i podle sebe, v současnosti bez řidičáku a vlakem to přece jen dál než jestli bydlí blízko Th. nemocnice.

Zákrok co nechci bych ale dělat nenechala. Koukala jsem se na to, co vlastně píše. Neumím to zcela posoudit ale přijde mi, že jiní dětští doktoři naopak s tím přetahováním radí spíš počkat.

To mimopražské pracoviště bych nechala až kdybych v Praze nebyla spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
11.10.17 17:36
@KristynaTita píše:
@JankaMk
Jenze ja bohuzel nemohu riskovat dalsiho doktora přetahovače :( nemohu spolehat, ze to tam pan holy nejak nastavil..

Doktorce jasně můžeš říct, že nechceš nějaký přetahování nebo zákrok. Ať mu pindíka prohlídne, doporučí co dál. Jestli ale normálně čůrá, tak v tomhle věku není k zákroku důvod.

Spíš bych radila změnit dětskou doktorku. K téhle důvěru nemáš, proč máš běhat po špitálech, když to vůbec není potřeba. Rodičů můžou odmítnou i očkování, i když to je povinné ze zákona. Povinnost přetahovat předkožku v tomhle věku ze zákona určitě není. Naopak dost doktorů proti předčasnému stahování varuje. I když u některých kluků to jde stáhnout bez potíží velmi brzo, tak takových je jen menšina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
11.10.17 17:39
@JankaMk píše:
@gin 124 Tady je problém, jestli ten primář toho má hodně a jezdí mu rodiče s dětma z Prahy, tak může mít delší čekací dobu. Beru to i podle sebe, v současnosti bez řidičáku a vlakem to přece jen dál než jestli bydlí blízko Th. nemocnice.

Zákrok co nechci bych ale dělat nenechala. Koukala jsem se na to, co vlastně píše. Neumím to zcela posoudit ale přijde mi, že jiní dětští doktoři naopak s tím přetahováním radí spíš počkat.

To mimopražské pracoviště bych nechala až kdybych v Praze nebyla spokojená.

U těch doktorů záleží na tom, na koho narazí. Tak to ale funguje všude, nejen u doktorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
11.10.17 17:48
@gin 124 píše:
U těch doktorů záleží na tom, na koho narazí. Tak to ale funguje všude, nejen u doktorů.

V tom městě u Prahy ale taky nemusí narazit na primáře. Když jde někdo do nemocnice, tak není pravidlem, že na ambulanci ho bude ošetřovat primář. Takže by to znamenalo si to s ním předem dojednat po telefonu, že ji vezme, vysvětlit o co jde. Ale zas myslím, že i ostatní lékaři v tom městě budou posuzovat zhruba stejně jak jejich primář.

V Krči by to mohlo fungovat podobně, doktoři mají nějaký postup, co tam je zavedený, jak to tam primář zavedl. Přijde mi to složitý. Obtěžovat primáře mimo Prahu, jezdit někam za Prahu autem nebo vlakem, když možná klukovi vůbec nic není, vše je zcela v pořádku. Já bych zašla nejdřív do Th. nem. a pak asi změnila dětskou doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
11.10.17 18:08
@JankaMk píše:
V tom městě u Prahy ale taky nemusí narazit na primáře. Když jde někdo do nemocnice, tak není pravidlem, že na ambulanci ho bude ošetřovat primář. Takže by to znamenalo si to s ním předem dojednat po telefonu, že ji vezme, vysvětlit o co jde. Ale zas myslím, že i ostatní lékaři v tom městě budou posuzovat zhruba stejně jak jejich primář.V Krči by to mohlo fungovat podobně, doktoři mají nějaký postup, co tam je zavedený, jak to tam primář zavedl. Přijde mi to složitý. Obtěžovat primáře mimo Prahu, jezdit někam za Prahu autem nebo vlakem, když možná klukovi vůbec nic není, vše je zcela v pořádku. Já bych zašla nejdřív do Th. nem. a pak asi změnila dětskou doktorku.

Já si myslím, že vůbec nebude nutné někam cestovat. Hlavně aby to Kristyny přítel viděl černé na bílém (tu odpověď a ta musí být od uznávaného doktora, jinak ho to nepřesvědčí) a pokud si dětská nedá říci, tak ji změnit, což v Praze není problém. Problém je to tam, kde je ta dětská široko daleko jediná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
11.10.17 18:47

@gin 124

Pan Janeček mi na muj mejl odpovedel toto:

„Maminko, se zcela klidným svědomím Vám sděluji, že pokud synek nemá problémy, tj. volně močí a neměl zánět předkožky NENÍ POTŘEBA V TOMTO VĚKU DĚLAT COKOLIV!!!
Jistě, v rámci toho, že jednou bude nutné předkožku přetáhnout je dobré předkožku "rozcvičovat“, tj. naznačovat přetahování, ale to je lepší mamince ukázat.

Zdravím. LJ."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
11.10.17 20:24

Mudr. Kříž je z Motola. Ale je to na Vás- musíte si vybrat sama. Ale očekávejte, že se může stát, že Vás tam začnou přesvědčovat o výhodách cirkumcize. Pokud vím, tak v Motole doporučuji do 3 let nepřetahovat :zed: To, co píšete o vaší pediatricce neni normální- to je spíše týrání než kontrola u dětské lékařky. :cert: Roztrhnuti kůže u u 9-ti měsíčního dítěte? :,( Nevím, ale to je přesně to, co vede k té jizevnate fimoze, což není nemoc, ale úraz/poškození způsobené dospělými. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
11.10.17 20:34
@Tomášek8 píše:
Mudr. Kříž je z Motola. Ale je to na Vás- musíte si vybrat sama. Ale očekávejte, že se může stát, že Vás tam začnou přesvědčovat o výhodách cirkumcize. Pokud vím, tak v Motole doporučuji do 3 let nepřetahovat :zed: To, co píšete o vaší pediatricce neni normální- to je spíše týrání než kontrola u dětské lékařky. :cert: Roztrhnuti kůže u u 9-ti měsíčního dítěte? :,( Nevím, ale to je přesně to, co vede k té jizevnate fimoze, což není nemoc, ale úraz/poškození způsobené dospělými. :zed:

Normální to není, žel o takových doktorkách nebo doktorech jsem tu na emiminu četl často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
11.10.17 20:48

@Tomášek8
Prave proto chci k odbornikovi, o kterem prede vim, jaky postoj zaujima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
11.10.17 20:51
@KristynaTita píše:
@Tomášek8

Ne každý doktor vede poradnu, aby si člověk mohl zjistit, jaký postoj zaujímá. MUDr Janeček tu poradnu naštěstí vede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
11.10.17 22:05
@KristynaTita píše:
@Tomášek8

Ani se nedivím, že chcete to nejlepší, ale z žádné poradny se to nedozvíte na 100%. Při vyšetření na dětské urologii nic horšího než to, co udělala ta vaše dětská lékařka stejně udělat miminku nemůžou. Většina lékařů FN dodržuje konzervativní přístup do cca 2,5 roku a pak se to teprve začíná řešit. Ale i to je moc brzo, protože se jedná o postupný proces a žádné přesné hranice 3, 5, 7 let nejdou stanovit. Je potřeba nechat syna vyšetřit, a pak už ho nechat normálně vyvíjet. Ale někam s ním běžte, a třeba budete muset vyměnit tu dětskou doktorku. Ať Vám to dobře dopadne :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
11.10.17 22:31

@Tomášek8
Dekuji mnohokrat :) ty nase ditka za vse stoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...